Stiri despre plante medicinale

  80 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Buruiana care menţine sănătatea rinichilor şi îndepărtează viermii intestinali. Cu ce o combini ca să prepari licorile terapeutice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buruiana care menţine sănătatea rinichilor şi îndepărtează viermii intestinali. Cu ce o combini ca să prepari licorile terapeutice

  Chiar dacă denumirea sa sună pretenţioas, Vetricea (Tanacetum vulgare) este o buruiană comună, apreciată de sute de ani pentru calităţile sale terapeutice. Ceaiurile din această plantă sunt frecvent indicate de în tratarea mai multor probleme de sănătate, însă din plantă se prepară şi alte licori mai compleze, cu proprietăţi tămăduitoare.

 • Remedii naturiste care
calmează tusea şi durerile în gât
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste care calmează tusea şi durerile în gât

  Dacă am avut ghinionul să ne îmbolnăvim în această perioadă în care virusurile gripale şi virozele îşi fac de cap, alături de medicina alopată, remediile naturale vin să dea o mână de ajutor în ţinerea sub control a simptomelor.

 • Plante cu
proprietăţi antivirale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante cu proprietăţi antivirale

  În sezonul rece, sistemul nostru imunitar este supus unui stres suplimentar. Anumite plante medicinale şi suplimente vin să dea o mână de ajutor, alături de dieta bogată în nutrienţi şi hidratarea corespunzătoare.

 • Păducelul
fortifică vasele de sânge şi tratează insomnia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păducelul fortifică vasele de sânge şi tratează insomnia

  Păducelul este cunoscut pentru faptul că îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară. Atât florile, frunzele, cât şi fructele de păducel se numără printre cele mai importante medicamente de origine vegetală.

 • 90 de ani de Fares. 90 de ani de sănătate din inima Daciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  90 de ani de Fares. 90 de ani de sănătate din inima Daciei

  Acum 9 decenii, brandul românesc Fares a adus împreună tradiţiile şi ştiinţa, pentru a obţine ceaiuri şi remedii din plante medicinale. De 90 de ani, munca echipei Fares se desfăşoară în jurul plantelor, exact în acelaşi loc unde compania a luat fiinţă – la poalele Sarmizegetusei, în inima Daciei.

 • Zece plante utile în caz de indigestie. Ardeiul iute şi ananasul se numără printre remedii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece plante utile în caz de indigestie. Ardeiul iute şi ananasul se numără printre remedii

  Exisă mai multe tipuri de indigestie, de la cea organică, determinată de boli ale unor organe, la cea funcţională, cauzată de scăderea capacităţii stomacului de a digera alimentele şi de a le trece în intestinul subţire, ori indigestia cauzată de stilul de viaţă. Cauza şi tratamentul acestor probleme trebuie stabilite de medic, cel care poate prescrie sau nu şi administrarea unor ceaiuri din plante medicinale.

 • Reguli de folosire a plantelor medicinale. Ce trebuie să facem ca să evităm efectele nedorite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reguli de folosire a plantelor medicinale. Ce trebuie să facem ca să evităm efectele nedorite

  Fitoterapia zilelor noastre confirmă eficienţa unor plante folosite de sute de ani pentru tratarea unor probleme de sănătate, evidenţiind, totodată, efecte secundare toxice ale unor remedii naturiste, pentru că, deşi plantele sunt considerate printre cele mai sigure soluţii terapeutice, nu înseamnă că nu pot provoca reacţii adverse în organism.

 • Coada calului
ajută în cura de slăbire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coada calului ajută în cura de slăbire

  Preparatele care conţin coada calului sunt indicate, printre altele, în anemii, ulcer gastric, încetinirea osteoporozei, precum şi în cura de slăbire în asociere cu alte plante.

 • Scaiul vânăt
tratează tusea convulsivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scaiul vânăt tratează tusea convulsivă

  Scaiul vânăt este un vechi remediu tradiţional românesc ale cărei acţiuni benefice asupra sănătăţii au fost confirmate şi de studiile de farmacologie care s-au făcut.

 • Busuiocul
calmează înţepăturile de insecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Busuiocul calmează înţepăturile de insecte

  Busuiocul se recomandă în tulburările gastrointestinale şi ale căilor respiratorii, dar nu numai. În Franţa şi Italia, mai ales, busuiocul este adăugat în diferite preparate culinare.

 • Soluţii naturiste pentru normalizarea glicemiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii naturiste pentru normalizarea glicemiei

  Preparatele din frunze de afin şi aloe se numără rintre cele mai eficiente remedii folosite pentru controlul diabetului zaharat. Terapiile naturiste ar trebui urmate doar la indicaţia medicului fitoterapeut şi în completarea tratamentului alopat.

 • FOTO Ce trebuie să ştim despre plantele medicinale care se culeg în luna mai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ce trebuie să ştim despre plantele medicinale care se culeg în luna mai

  Toţi românii au auzit de plantele medicinale, chiar dacă în multe dintre cazuri nu ştiu clar la ce folosesc. Cei care le întrebuinţează cred cu tărie în efectul vindecător al mamei Natură şi fie le utilizează în paralel cu medicamentele alopate, fie în lipsa acestora. Efectul secundar al remediilor din plantele naturale este mult mai mic, dar trebuie administrate sub îndrumarea unui specialist fitoterapeut şi cu prudenţă.

 • Florile de soc
combat tusea şi stările gripale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florile de soc combat tusea şi stările gripale

  Florile de soc combat tusea, virozele respiratorii şi stările febrile. Din fructe bine coapte se poate prepara atât decoct, cât şi dulceaţă, sirop sau cidru.

 • Infuzia de troscot combate tusea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infuzia de troscot combate tusea

  Infuzia de troscot poate fi un remediu natural împotriva tusei şi adjuvant în tuberculoza pulmonară. Cum se prepară infuzia.

 • Plante care cresc libidoul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care cresc libidoul

  Lipsa apetitului sexual poate fi cauzată de mulţi factori. Poate să fie comunicarea proastă, continua schimbare a nivelurilor hormonale şi stresul – ăştia sunt cei mai des întâlniţi factori. Chiar dacă, la început, nu-i dai prea multă importanţă, totuşi, asta va ajunge să-ţi afecteze relaţia într-un mod care o să-ţi scape de sub control.

 • Somniferele şi sedativele naturale nu sunt chiar inofensive. La ce riscuri nebănuite ne supunem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somniferele şi sedativele naturale nu sunt chiar inofensive. La ce riscuri nebănuite ne supunem

  Plantele medicinale cu efect sedativ au, în general, un statut prietenos, pentru că ne duc în primul rând cu gândul la beneficiile lor terapeutice. Doar că unele dintre ele dau, ca şi medicamentele, reacţii adverse, pe care trebuie să le luăm în calcul, chiar şi când ne preparăm din aceste buruieni un banal ceai pentru un somn odihnitor.

 • Zece plante pentu o tiroidă sănătoasă. Cum tratezi naturist dereglările acestei glande
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece plante pentu o tiroidă sănătoasă. Cum tratezi naturist dereglările acestei glande

  Tiroida, glanda răspunzătoare de producerea hormonilor care accelerează metabolismul uman, dă semnale vizibile atunci când înregistrează dereglări. Pe seama acestora pot fi puse o serie de simptome, de la creşteri în greutate, căderi ale părului, frisoane, ameţeli sau numai moleşeală, sau, din contră, hiperactivitate nejustificată. Pentru a preveni sau trata aceste dereglări, natura ne oferă câteva soluţii simple.

 • 4 plante medicinale care ne protejează creierul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4 plante medicinale care ne protejează creierul

  Depresia afectează tot mai multe persoane din întreaga lume. Pentru protejarea creierului, îmbunătăţirea memoriei şi a concentrării, specialiştii recomandă câteva plante medicinale.

 • Plante medicinale care scad hipertensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante medicinale care scad hipertensiunea arterială

  Tensiunea arterială ridicată, cunoscută sub numele de hipertensiune arterială, este una dintre cele mai grave tulburări cardiovasculare din lume, punând în pericol viaţa a milioane de oameni. Apare când arterele se îngustează sau sunt obstrucţionate, ceea ce face ca presiunea arterială să crească considerabil şi să suprasolicite inima.

 • Cele mai puternice plante medicinale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai puternice plante medicinale

  Plantele sunt folosite pentru vindecarea bolilor de secole întregi. Chiar şi în ziua de azi plantele reprezintă o sursă de terapie şi vindecare pentru foarte multe afecţiuni. Iată o listă cu cele mai puternice plante medicinale, care ajută la vindecarea a numeroase boli:

 • Cu ce ceaiuri de plante poţi să-ţi menţii rinichii sănătoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce ceaiuri de plante poţi să-ţi menţii rinichii sănătoşi

  Problemele renale, care, de obicei, apar în tăcere, dar se acutizează destul de dureros, se ameliorează nu doar cu medicamente, ci şi cu ajutorul plantelor medicinale, pe care însă le putem folosi, la fel de bine, pentru a preîntâmpina insuficienţa renală şi alte afecţiuni ale acestor organe. Iată câteva recomandări venite din partea unui specialist în fitoterapie.

Modifică Setările