Stiri despre plantatii

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Idei de proiecte comunitare", un exerciţie de carieră prezentat de studenţi

  Construirea unui campus pentru studenţi, reabilitarea Spitalului Judeţean Călăraşi, amenajarea de ferme zootehnice, înfiinţarea unor plantaţii de pomi fructiferi sunt câteva dintre "Ideile de proiecte comunitare", prezentate de către studenţii Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală- Filiala Călăraşi.

 • Cum au ajuns negrii să fie sclavi în America de Nord. Proprietarii americani de plantaţii justificau sclavia şi credeau că este o binecuvântare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au ajuns negrii să fie sclavi în America de Nord. Proprietarii americani de plantaţii justificau sclavia şi credeau că este o binecuvântare

  Sclavia a fost o parte integrantă a economiei coloniilor din America de Nord. Marii fermieri din sudul Statelor Unite erau dependenţi de munca sclavilor, iar o parte a oamenilor de afaceri din Nord, care oficial damnau sclavia, investeau în acestă afacere inumană. O bună parte a Africii a fost depopulată pentru a furniza forţă de muncă forţată şi dezumanizată pe plantaţiile Statelor Unite.

 • Cât costă înfiinţarea unei vii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât costă înfiinţarea unei vii

  Cât costă înfiinţarea unei vii. Conform calculelor efectuate de Federaţia Viticultorii, suma necesară pentru plantarea unui hectar de viţă de vie se ridică la 140.000 lei, din care fondurile europene pot acoperi o parte. „Adevărul“ vă prezintă detaliile acestei afaceri.

 • Ghidul micului (agro)antreprenor: cum să obţii fructe perfecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghidul micului (agro)antreprenor: cum să obţii fructe perfecte

  Imaginea noastră tradiţională despre ceea ce ar trebui să fie o exploataţie pomicolă nu mai este de actualitate în marile plantaţii din UE, locul de unde ajung peste 60% din fructele de pe piaţa românească, scrie AdevărulFinanciar.ro

 • „Dacă
oamenii ar produce hrană pentru propriul consum, ar fi mai puţină foamete în
lume”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dacă oamenii ar produce hrană pentru propriul consum, ar fi mai puţină foamete în lume”

  În satul Chuao din Venezela, descendenţii africanilor cresc cacao de mai bine de 400 de ani. Plantaţiile din Chuao aparţin întregului sat, iar cultivatorii – în mare parte femei – lucrează de multă vreme împreună. Odată plătite salariile muncitorilor, profitul serveşte la finanţarea şcolilor şi a serviciilor medicale, se arată într-un articol publicat de „Positive News”.

 • Cultivatorii de canabis de la Iaşi vor în libertate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultivatorii de canabis de la Iaşi vor în libertate

  Trei dintre ieşenii cercetaţi pentru trafic de droguri au cerut judecătorilor liberarea sub control judiciar sau revocarea măsurii arestării. Reţeaua coordonată de Silviu Corduneanu  ar fi înfiinţat două culturi de canabis în localităţile Butea şi Comarna. Cinci membri au fost arestaţi preventiv.

 • Viață curmată pe plantațiile din Italia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viață curmată pe plantațiile din Italia

  Un tânăr plecat să muncească în sudul Italiei a fost ucis de condițiile istovitoare de lucru. Lidia Defta, soția hunedoreanului decedat la doar 26 de ani, îi acuză pe patronii italieni ai fermei unde cei doi soți au lucrat că i-au tratat ca pe sclavi.

 • Târgu-Jiu: Castanii de la Tismana, trataţi de americani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Jiu: Castanii de la Tismana, trataţi de americani

  Unul dintre cele mai mari proiecte finanţate de Uniunea  Europeană va fi implementat anul acesta în Gorj. Peste 3.800.000 de euro vor fi cheltuiţi pentru combaterea unei ciuperci foarte dăunătoare plantaţiei de castani din nordul judeţului, precum şi pentru amenajare de spaţii de campare moderne.

 • Plantaţii forestiere la Cernavodă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plantaţii forestiere la Cernavodă

  Primăria Cernavodă a demarat acţiunea de plantare de material pomicol în anumite zone ale oraşului. Acţiunea face parte din Programul Consiliului Judeţean Constanţa de înfiinţare de plantaţii forestiere în mai multe zone ale judeţului.

 • Râmnicu Vâlcea: Lipsa asociaţiilor şi criza „ucid” plantaţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râmnicu Vâlcea: Lipsa asociaţiilor şi criza „ucid” plantaţiile

  Oamenii se plâng că nu au cum să îşi comercializeze fructele pentru că nu există societăţi colectoare. Investiţia pentru cultivarea unui hectar cu măr e de 120.000 lei, iar banii sunt recuperaţi după câţiva ani, dacă există piaţă de desfacere.

Modifică Setările