Stiri despre planta medicinala

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Calomfirul, o plantă medicinală uitată. La ce îl foloseau strămoşii noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calomfirul, o plantă medicinală uitată. La ce îl foloseau strămoşii noştri

  La Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău, soiurilor exotice care sunt în curs de aclimatizare le fac concurenţă plantele aromatice străvechi. Printre ierburile uitate şi în curs de revitalizare este calomfirul, o plantă aromatică, medicinală, neglijată în ultima vreme de români.

 • Când devine toxic ceaiul de muşeţel şi cum faci corect infuzia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când devine toxic ceaiul de muşeţel şi cum faci corect infuzia

  Folosit încă din Antichitate ca remediu pentru diverse afecţiuni, muşeţelul, cea mai cunoscută plantă medicinală, poate deveni un pericol pentru sănătate, dacă este consumat în exces. Şi prepararea incorectă a ceaiului ne poate face rău, atunci când plantele sunt ţinute prea mult la infuzat.

 • Unguraşul reglează ritmul cardiac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unguraşul reglează ritmul cardiac

  Plantă care creşte pe păşuni şi la marginea drumurilor, unguraşul este folosit de multă vreme ca remediu pentru tuse, gripă sau bronşită. De asemenea, aduce beneficii pentru digestie şi imunitate.

 • Beneficiile sucului de aloe
vera
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile sucului de aloe vera

  Aloe vera este una dintre cele mai renumite plante medicinale. Utilizată de peste 6.000 de ani pentru proprietăţile sale vindecătoare, aloe vera este supranumită „planta miracol”. În prezent, studii clinice au demonstrat beneficiile sucului de aloe vera în cazul afecţiunilor digestive, dermatologice, metabolice, precum şi în lupta contra îmbătrânirii celulare.

 • Busuiocul, „regele ierburilor aromatice“ – proprietăţile neştiute ale plantei folosite mai mult în biserică şi în bucătărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Busuiocul, „regele ierburilor aromatice“ – proprietăţile neştiute ale plantei folosite mai mult în biserică şi în bucătărie

  Nu degeba busuiocului i se mai spune „regele ierburilor aromatice“. Poate fi condiment pentru diverse preparate culinare, plantă medicinală sau odorizant natural de cameră. Românii încep să îi descopere beneficiile şi de aceea, în ultima perioadă, busuiocul a ajuns să fie din ce în ce mai căutat. O confirmă cercetătorii staţiunii buzoiene de cercetare legumicolă, care răspund cererii din ce în ce mai mari prin crearea de noi soiuri de busuioc.

 • 5 beneficii terapeutice ale rozmarinului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 beneficii terapeutice ale rozmarinului

  Friptura-i parcă mai bună atunci când este asezonată cu o crenguţă de rozmarin. Dar, dincolo de asta, ştiai că îmbietorul condiment se situează la loc de cinste în topul celor mai eficiente plante medicinale? Iată doar câteva din leacurile în care este folosit rozmarinul.