Stiri despre plan cadru

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dezbaterea publică privind planurile cadru în învăţământ. Gimnaziu
(II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbaterea publică privind planurile cadru în învăţământ. Gimnaziu (II)

  Continuăm discuţia în cadrul dezbaterii publice solicitate de ministerul Educaţiei, pentru elaborarea planurilor cadru din învăţământ. Astăzi, despre planul cadru de la gimnaziu. Situaţia este cu atât mai specială cu cât la gimnaziu trebuie redus programul săptămânal de la 34 ore/săptămână, la 25 ore/săptămână, conform legii promulgate în noiembrie. În articol,  o propunere de plan cadru care ţine cont de experienţa altor ţări.

 • UPDATE Liviu Pop: Programele şcolare pentru clasele V-VIII au fost aprobate de guvernul 
tehnocrat. Ce spune ministrul Educaţiei despre greutatea ghiozdanelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Liviu Pop: Programele şcolare pentru clasele V-VIII au fost aprobate de guvernul tehnocrat. Ce spune ministrul Educaţiei despre greutatea ghiozdanelor

  Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, marţi, că programele şcolare pentru clasele V-VIII şi tot ce înseamnă plan-cadru pentru învăţământul gimnazial au fost aprobate anul trecut, în aprilie, de către guvernul tehnocrat, adăugând că, în ceea ce priveşte manualul de Educaţie fizică şi sport, au fost semnate contractele, neexistând contestaţii, iar cele trei variante de manuale sunt deja publice în format electronic.

 • Elevul român, obligat să înveţe mult şi repede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevul român, obligat să înveţe mult şi repede

  Elevii români vor avea anul viitor mai multe săptămâni de şcoală decât în anul în curs, dar mai puţine comparativ cu alte sisteme de învăţământ din Europa şi din lume. Experţii în Educaţie afirmă că, în continuare, materia este înghesuită, iar programa învechită îi îndepărtează pe elevi de sudiu.

 • TRADIŢIE Ministerul Educaţiei anticipează întârzierea manualelor la clasa a V-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TRADIŢIE Ministerul Educaţiei anticipează întârzierea manualelor la clasa a V-a

  Elevii de clasa a V-a ar putea începe anul şcolar, din toamnă, fără manuale, întrucât nu a fost finalizat curriculumul pentru noul plan cadru. Pe de altă parte, experţii în Educaţie consideră că ar trebui amânată implementarea noului plan cadru, pentru a fi revizuit astfel încât materiile să fie tratate transdisciplinar, aşa cum sunt obişnuiţi elevii care sunt acum în clasa a IV-a.

 • Noutăţi în sistemul sanitar din 1 august: Salarii mai mari, gărzi plătite suplimentar şi mai multe analize gratuite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţi în sistemul sanitar din 1 august: Salarii mai mari, gărzi plătite suplimentar şi mai multe analize gratuite

  Peste 160.000 de angajaţi din sistemul sanitar vor beneficia din 1 august de majorări salariale, medicii care fac gărzi suplimentare vor primi sporuri între 25 şi 100 la sută, iar serviciile medicale gratuite pentru pacienţi vor creşte, mai ales în stomatologie şi imagistică, prin aplicarea noului Contract Cadru privind acordarea asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru 2016-2017.

 • Leadership ratat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leadership ratat

  Şcoala necomunistă e din cu totul alt film decât şcoala comunistă. Valorile cultivate de fiecare sunt din lumi paralele, reciproc incompatibile. Libertatea de gândire şi acţiune, integritatea, încrederea, curajul de a opta şi a învăţa asumarea conştientă a opţiunilor n-au cum rezona cu frica, delaţiunea, obedienţa, meschinăria şi centralizarea dictatorială dementă. Competenţa şi caracterul n-au cum face casă bună cu incompetenţa şi impostura.

 • Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj: „Am un mesaj puternic legat de planurile-cadru pentru gimnaziu. Istoria şi latinitatea noastră nu sunt de negociat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj: „Am un mesaj puternic legat de planurile-cadru pentru gimnaziu. Istoria şi latinitatea noastră nu sunt de negociat“

  Variantă finală pentru planurile-cadru pentru gimnaziu va fi gata săptămâna viitoare, a susţinut Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, într-o conferinţă de presă orgnaizată la Cluj. El a subliniat că dintre toate lucrurile care se vor dezbate, cele privind „istoria şi latiniatea noastră nu sunt de negociat, avem nevoie de ele”.

 • Trecerea clasei a IX-a la gimnaziu. Consiliul Naţional al Elevilor vrea cinci clase gimnaziale, Ministerul Educaţiei vrea patru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trecerea clasei a IX-a la gimnaziu. Consiliul Naţional al Elevilor vrea cinci clase gimnaziale, Ministerul Educaţiei vrea patru

  Trecerea clasei a IX-a la gimnaziu. Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică trei propuneri de plan-cadru pentru învăţământul gimnazial. Planul-cadru este documentul care prevede ce discipline vor face elevii de clasele V-VIII şi câte ore îi vor fi alocate pe săptămână fiecărei materii. În replică, Consiliul National al Elevilor a elaborat propria propunere de plan-cadru, integrând clasa a IX-a în invăţământul gimnazial.

 • Dezbatere cu scântei pentru disciplinele din gimnaziu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere cu scântei pentru disciplinele din gimnaziu

  Dezbaterea finală despre elaborarea noului plan-cadru pentru învăţământul gimnazial s-a lăsat cu scântei. Ieri, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, cadrele didactice au purtat discuţii aprinse despre ce materii trebuie să studieze elevii din clasele V – VIII şi la ce obiecte pot renunţa.

 • Se încheie
dezbaterea planurilor curriculare.
Concluzii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se încheie dezbaterea planurilor curriculare. Concluzii

  Mai aprinsă ca altă dată, dezbaterea pe planul cadru pentru învăţământul gimnazial se încheie marţi. Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a propus trei variante de plan cadru, dintre care va fi aleasă varianta oficială, cu toate că profesorii, specialiştii, elevii, chiar şi o parte dintre sindicate le-au respins pe toate trei, cel puţin în spaţiul public.

 • Gândire de grup, faza pe planuri-cadru. Necesarul exerciţiu de recadrare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gândire de grup, faza pe planuri-cadru. Necesarul exerciţiu de recadrare

  În 2006, Al Gore a publicat o carte care a redefinit percepţia colectivă privind pericolul catastrofal al încălzirii globale. „An Inconvenient Truth“ („Un adevăr incomod“) a devenit epitom pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, fără ocoliş şi fără echivoc. La noi, discuţia despre planurile-cadru duce fix într-o ţintă falsă. Adevărul incomod la care mă refer vizează corecţiile legislative necesare pentru recadrarea conversaţiei curriculare.

 • NOUA PROGRAMĂ Creşte numărul de ore la limbi străine, matematică şi română. Orele la pregătitoare şi clasa I vor dura 30-35 minute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NOUA PROGRAMĂ Creşte numărul de ore la limbi străine, matematică şi română. Orele la pregătitoare şi clasa I vor dura 30-35 minute

  Ministerul Educaţiei a publicat, joi, planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate la şcoală de elevii din clasele I-IV. Planul, pus în dezbatere publică în luna februarie, a suferit câteva modificări cum ar fi introducerea unei ore de Limbă modernă (străină) pe săptămână la clasa pregătitoare sau adăugarea unei de matematică în plus la clasa a II-a, ajungându-se astfel la patru ore pe săptămână.

 • UPDATE Civica şi
sportul iau locul limbii române în noul orar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Civica şi sportul iau locul limbii române în noul orar

  Educaţie civică la toate clasele din învăţământul primar, mai multe ore de mişcare pe săptămână şi mai puţine de limba română. Acestea sunt câteva dintre modificările propuse de Ministerul Educaţiei, despre care dascălii şi specialiştii consultaţi de „Adevărul“ spun că nu rezolvă problemele din sistem. Mai mult, învăţătorii se tem că reducerea orelor de română şi de matematică va scădea performanţele elevilor români la testele PISA.

 • Profesorii de geografie din Galaţi:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorii de geografie din Galaţi: "Nu ne scoateţi materia din planurile cadru!"

  Ei au întocmit o scrisoare deschisă pe care o vor trimite luni Ministerului Educaţiei, comisiilor de învăţământ din cele două camere ale Parlamentului, dar şi tuturor colegilor lor din ţară, încercând astfel să-i sensibilizeze pe cei care întocmesc planurile cadru să păstreze geografia în prim plan

Modifică Setările