
VIDEO Primăria Sulina a folosit nisip de pe plajă ca material antiderapant
Primăria a folosit nisip de pe plajă pentru a împrăştia pe străzile oraşului. Prefectura Tulcea s-a autosesizat în acest caz.
Primăria a folosit nisip de pe plajă pentru a împrăştia pe străzile oraşului. Prefectura Tulcea s-a autosesizat în acest caz.
Nicolae Răducu, de 66 de ani, din Sulina, a înfiinţat primul ONG din Tulcea. Organizaţia neguvernamentală care se numeşte „Prietenii Deltei Dunării“ continuă să lupte pentru proiecte viabile pentru această zonă.
Imaginile pe care Dunărea le face la vărsarea în Marea Neagră sunt fascinante. Culori diferite se amestecă şi totuşi fiecare îşi păstrează autonomia.
Dintr-o întindere mare de apă dulce, care se afla pe locul unde sunt astăzi Europa Centrală şi de Est, în urmă cu peste 10.000 de ani s-au desprins mările Baltică, Caspică şi Marea Neagră.
Marţi în cadrul şedinţei de Consiliu Local Sulina a fost analizată o cerere a firmei ce a câştigat una dintre cele mai râvnite zone din România, respectiv o bucată din plaja sălbatică de la Sulina şi preluarea investiţiei de milioane realizată de Ministerul Dezvoltării în aceea zonă, anunţă azi ziaruldetulcea.ro.
Societatea civilă continuă să protesteze împotriva abuzurilor şi ilegalităţilor ce ameninţă să distrugă una dintre ultimele plaje sălbatice din România şi Uniunea Europeană, plaja Sulina. Autorităţile locale şi un investitor privat, general SRI, au demarat un proiect de transformare a plajei protejate într-un amplu proiect imobiliar, acesta debutând cu un bar ilegal amplasat pe plajă.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Tarhon, este de părere că acesta este motivul pentru care nici până în ziua de astăzi nu s-a primit un răspuns oficial în ceea ce priveşte situaţia investiţiei în plaja Sulina. Investiţia este gata de aproape un an, dar nu a putut fi autorizată.