Stiri despre plahotniuc

  211 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Legea Plahotniuc" a fost abrogată

  Legislativul a decis astăzi abrogarea Legii din 19 aprilie privind implementarea în Republica Moldova a unui sistem electoral mixt, cunoscută şi ca "Legea Plahotniuc", după numele autorului, deputatul democrat Vlad Plahotniuc.

 • Îi demitem pe toţi şi dăm puterea poporului!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îi demitem pe toţi şi dăm puterea poporului!

  De aproape două luni nu avem un guvern funcţional, iar de azi haosul s-a mutat şi în Parlament, după ce a doua persoană în stat, preşedintele Legislativului, a fost demis. A mai rămas să fie executat şi preşedintele ţării Nicolae Timofti, lucru care se poate întâmpla în orice moment, mai ales că i s-au transmis mai multe semnale în acest sens.

 • Lecţia Filat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia Filat

  Chiar nimeni din partid sau dintre sfetnicii plătiţi n-a putut da dovadă de mai multă perspicacitate şi să-l oprească la timp sau - dacă deja ajunsese într-un punct de unde nu mai era cale de întoarcere – să-l convingă să meargă până la capăt şi să nu facă prostia de a se încrede în cel despre care se ştie că nu iartă şi loveşte dur când te aştepţi mai puţin?

 • „Despăgubirile“ lui Filat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Despăgubirile“ lui Filat

  Pe 13 februarie liderul PLDM Vlad Filat încerca marea cu degetul: făcea nişte declaraţii belicoase şi foarte grave la adresa unui oligarh care a substituit, în viziunea sa, interesele naţionale cu ale sale proprii. Aşa cum au spus numeroşi observatori ai vieţii politice de la noi, s-a dovedit că s-a cam grăbit cu acuzele.

 • INTERVIU Sugestii pentru premierul României, de la un posibil consilier al său
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Sugestii pentru premierul României, de la un posibil consilier al său

  Sporadice comunicări, ca între internauţi de aceeaşi limbă, ce au scris, o vreme, în aceeaşi publicaţie electronică de peste Prut, ulterioare dialoguri, dense, cu un conaţional ce te priveşte direct în ochi şi îşi susţine opiniile cu un bombardament informaţional şi nuanţări calitative aparte - iată motivaţia unui dialog util reunificării naţionale. Pragmatice.

 • Cine sunt marii antreprenori moldoveni cu afaceri gestionate din Cipru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt marii antreprenori moldoveni cu afaceri gestionate din Cipru

  Ion Sturza, Vlad Plahotniuc, Vaja Jhashi, Alexandru Pincevschi, Nicolae Ciornâi, Ilan Shor, Andrei Gargalâc sunt doar câţiva dintre oamenii de afaceri de la noi ale căror firme au fondatori sau acţionari din Cipru, ţară intrată în blocaj financiar.

 • Afaceri de miliarde din Republica Moldova gestionate prin firme din Cipru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afaceri de miliarde din Republica Moldova gestionate prin firme din Cipru

  Ciprul e pe locul trei în topul investitorilor în economia Moldovei, peste 270 de companii de la noi având acţionari şi fondatori ciprioţi. Foarte des investitorii din Cipru sunt mari antreprenori din Republica Moldova. Criza din această ţară pare să nu le afecteze afacerile

 • Nişte ticăloşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nişte ticăloşi

  Cum altfel dacă nu ticăloasă a fost alianţa PD-PCRM care a doborât guvernul Filat, guvernul AIE? Cum altfel dacă nu ticăloasă şi primitivă a fost partitura executată de PL şi, cu deosebire, de liderul său? Deşi nu a votat moţiunea de cenzură, crezând că se va putea ascunde în pliurile retoricii sale pentru „jurişti la fără frecvenţă”, Partidul Liberal ar trebui considerat killer-ul moral al Alianţei pentru Integrare Europeană.

 • „Războiul
palatelor“ continuă, dar AIE rezistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Războiul palatelor“ continuă, dar AIE rezistă

  Declaraţiile incendiare şi nesăbuite ale liderilor AIE au continuat şi săptămâna trecută. S-a declarat una şi apoi cu totul alta. Premierul Filat, după ce a spus că se retrage din AIE 2, nu a îndrăznit să meargă mai departe, spre ceea ce trebuia să fie o demisie a sa din funcţie şi crearea unui nou guvern.

 • Problema Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Problema Republicii Moldova

  Ceea ce se întâmplă acum, la Chişinău, este o reglare de conturi politice, fără nicio legătură cu interesul naţional. Una pe timpul căreia cineva îşi freacă mâinile, de bucurie, la Kremlin, altcineva a căzut pe gânduri, la Kiev, iar la Tiraspol, tăcerea indică nesiguranţa rezultatului final. Cel real. Nu cel mediatizat aiuritor, pentru derutarea europenilor din stânga Prutului.

 • Ceaţă
groasă peste Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaţă groasă peste Moldova

  Miercuri, 13 februarie, liderii politici au ieşit la rampă. De la Filat am aflat că ambarcaţiunea Alianţei are un balast care o poate scufunda, lăsându-ne pe noi să-l ghicim, să-i spunem pe nume. Lupu a vorbit de două ori, înainte şi după Filat, l-a blamat pe premier, dar nu l-a apărat pe Plahotniuc.

 • GALERIE FOTO Ieri hotel, azi piaţă, bancă sau ruină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Ieri hotel, azi piaţă, bancă sau ruină

  Privatizarea majorităţii hotelurilor construite pe vremea Uniunii Sovietice a fost mai degrabă un eşec decât o afacere profitabilă pentru stat. Mândria de cândva a republicii unde erau găzduiţi turiştii străini a ajuns un colos-ruină, singurul hotel cu varieteu şi cu nume de ţară s-a transformat în sediu de bancă, iar localul unde se cazau agricultorii astăzi e bazar.

 • Cum
am ratat concertul de Anul Nou de la Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am ratat concertul de Anul Nou de la Viena

  După 20 de ani de la destrămarea URSS, Basarabia este ţinută sub un clopot de sticlă: nu are acces la programele originale ale televiziunilor occidentale, transmisiunea TVR e măcelărită. Până şi Jurnal TV, care debutase în 2010 ca „vestitor al primăverii anticomuniste”, difuzează filme dublate în rusă. De ce? Pentru că rusificarea e rentabilă economic.

 • „Nostalgicul“ Plahotniuc ne-a lăsat fără Revelionul TVR 1
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nostalgicul“ Plahotniuc ne-a lăsat fără Revelionul TVR 1

  Oare ce raţionamente economice or fi fost în capul celor de la 2 Plus când au decis că un film ordinar le poate aduce un rating mai mare decât programul de divertisment pregătit special pentru Revelion de TVR 1? Ori s-au temut de vreo eventuală adresare a lui Băsescu către românii de pretutindeni, care ar submina statalitatea Republicii Moldova?

Modifică Setările