Stiri despre plahotniuc

  186 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Războiul hibrid din interiorul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul hibrid din interiorul României

  Nu doar despre legile Justiţiei şi protestele din 10 august va trebui să dea guvernul Dăncilă explicaţii miercuri la Bruxelles! O bombă cu ceas stă să dinamiteze relaţiile noastre cu partenerii externi. Mult mai dăunătoare decât închisorile CIA în România pentru interesele strategice ale României sunt firmele ruseşti care reuşesc să introducă bani în România şi în Uniunea Europeană deşi figurează pe lista interzisă după ocuparea Crimeei.

 • Lupta Binomului Plahotniuc-Dodon cu „terorismul“ didactic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta Binomului Plahotniuc-Dodon cu „terorismul“ didactic

  Republica Moldova s-a săturat să mimeze intenţiile unui viitor european, revenind, cu „ajutorul“ binomului Plahotniuc-Dodon, în zona suprarealismului geopolitic unde se afla acum 10 ani, în timpul guvernării comuniste.

 • „Prin toate modalităţile posibile“, Republica Moldova spre dictatură?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Prin toate modalităţile posibile“, Republica Moldova spre dictatură?

  Se pregăteşte oare România? O ştire din Republica Moldova care tocmai a ajuns la mine m-a uimit până la stupoare: Igor Dodon, preşedintele socialist, pro-rus, a declarat, nici mai mult, nici mai puţin, că în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie 2019, va scoate oamenii în stradă şi va încerca „prin toate modalităţile“ să facă în aşa fel încât să schimbe situaţia.

 • Adevărul despre Republica Moldova. Adevărul meu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul despre Republica Moldova. Adevărul meu

  La câteva săptămâni după ce m-am întors din Republica Moldova, unde am fost să dau o mână de ajutor în lupta moldovenilor pentru libertate şi democraţie, am primit de la cineva de acolo un mesaj întristător.

 • Moldova lui Plahotniuc: o dictatură construită pe absurditate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova lui Plahotniuc: o dictatură construită pe absurditate

  Guvernarea de la Chişinău se răzbună pe UE, alimentează sentimentul antieuropean în Moldova şi încearcă să amortizeze propagandistic lovitura de imagine pe care a primit-o din partea UE după retragerea încrederii.

 • Modelul basarabean: fură, judecă, striveşte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modelul basarabean: fură, judecă, striveşte!

  Suntem în camera groazei, după eşecul moţiunii de cenzură – previzibil, fiind opera unor inşi care păcălesc politica, aşa cum unii jucători păcălesc fotbalul. Ce ne aşteaptă? Să uităm de Ungaria şi Polonia, al căror grad de evoluţie se traduce prin grija pentru dezvoltare economică şi preocupări ideologice. Modelul nostru, fatalmente, este la est, unde se fură un miliard de dolari, iar grija justiţiei este anularea alegerilor democratice.

 • De ce alegerea unui proeuropean la Chişinău necesită o euforie moderată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce alegerea unui proeuropean la Chişinău necesită o euforie moderată

  Chişinăul are în continuare un primar proeuropean, după ce Andrei Năstase a reuşit să îl învingă în turul secund al alegerilor municipale pe contracandidatul său, venit din rândul partidului socialist, Ion Ceban. Cu o prezenţă la vot de doar 37%, actualul edil este ales doar pentru un an de zile, asta după ce fostul primar, Dorin Chirtoacă a demisionat la începutul anului în urma unui scandal de corupţie.

 • Parteneriatul cu UE îl face pe Năstase favorit în cursa pentru Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parteneriatul cu UE îl face pe Năstase favorit în cursa pentru Chişinău

  De la o vreme încoace, toate alegerile în Republica Moldova, inclusiv cele locale, au o pronunţată componentă geopolitică. Desigur, unii politicieni de pe Bâc au profitat excesiv de pe urma acestui fenomen, exploatând la maxim clivajul orientării externe a ţării, facând astfel un deserviciu promotorilor oneşti ai vectorului integrării europene.

 • Atenţie: Omul lui Igor Dodon va lua Primăria Chişinăului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie: Omul lui Igor Dodon va lua Primăria Chişinăului

  Într-un stat eşuat precum Republica Moldova, un exerciţiu electoral corect pare a fi o utopie. Ce şanse au candidaţii antioligarhici şi proeuropeni în lupta cu maşinăria electorală formată de Dodon şi Plahotniuc şi cu marile puteri care aşteaptă la coadă pentru a-şi mai regla nişte conturi pe seama bietei provincii româneşti care acum orbecăie în neant? Aproape NULE!

 • Băsescu, despre Dungaciu: Nu îţi e ruşine, conservă moscovită? Eu nu-l cunosc pe Plahotniuc, dar stăpânii tăi au mâncat din mâna lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu, despre Dungaciu: Nu îţi e ruşine, conservă moscovită? Eu nu-l cunosc pe Plahotniuc, dar stăpânii tăi au mâncat din mâna lui

  Fostul preşedinte Traian Băsescu i se adresează analistului politic, Dan Dungaciu, printr-o postare pe Facebook, şi comentează o serie de afirmaţii care ar fi apărut în presa din Republica Moldova. Băsescu îl numeşte pe Dungaciu „o biată conservă moscovită” şi îl acuză că „jigneşte un fost preşedinte al României”, dar şi că „umileşte sute de mii de unionişti”.

 • Moldova, la un pas de dictatură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova, la un pas de dictatură

  Republica Moldova se îndepărtează de democraţie cu paşi mari. Pentru prima dată în istoria clasamentului „Democracy Index”, Moldova este retrogradată până la statutul de ţară cu „regim hibrid”.

 • PDM cere Guvernului să ia
măsuri faţă de abuzurile comise de inspectorii de patrulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM cere Guvernului să ia măsuri faţă de abuzurile comise de inspectorii de patrulare

  Conducerea Partidului Democrat din Moldova cere responsabililor din Guvern să ia măsuri în privinţa abuzurilor comise de poliţiştii de patrulare, astfel încât aceştia să nu mai poată opri şoferii în trafic decât atunci când se încalcă legea. Solicitarea vine după multiplele plângeri parvenite din partea cetăţenilor, a anunţat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, după tradiţionala şedinţă săptămânală de la sediul partidului, transmite IPN.