Stiri despre plahotniuc

  217 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Analist: Situaţia Marinei Tauber, similară cu cea a lui Andrei Năstase de pe vremea lui Plahotniuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analist: Situaţia Marinei Tauber, similară cu cea a lui Andrei Năstase de pe vremea lui Plahotniuc

  Analistul Victor Nichituş a criticat declaraţiile vicepremierului Andrei Spînu, care a dat de înţeles că ar exista temei ca Marina Tauber să fie exclusă din cursa electorală pentru Primăria Bălţi, pentru că aceasta şi-ar fi finanţat netransparent campania electorală şi cu „bani neclari”. Nichituş consideră că „nu există niciun motiv obiectiv pentru anularea rezultatului obţinut de Marina Tauber în turul întâi al alegerilor locale din Bălţi.”

 • Vladimir Andronachi, pus sub învinuire în dosarul „furtul miliardului”. Ex-deputatul a fost anunţat în căutare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Andronachi, pus sub învinuire în dosarul „furtul miliardului”. Ex-deputatul a fost anunţat în căutare

  Fostul deputat PDM, Vladimir Andronachi, soţia acestuia, precum şi juristul de încredere al familiei au fost puşi oficial sub învinuire. Procuratura Anticorupţie a reţinut în acţiunile celor trei comiterea escrocheriei şi spălării de bani, ambele săvârşite în proporţii deosebit de mari şi în interesul unui grup criminal organizat.

 • Ce spune Igor Dodon despre decizia Interpolului în privinţa lui Vlad Plahotniuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Igor Dodon despre decizia Interpolului în privinţa lui Vlad Plahotniuc

  Decizia Interpolului de a nu-l anunţa pe fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, în căutare internaţională este „stranie”. Comentariul vine din partea preşedintelui Igor Dodon, care consideră că această decizie ar fi în interesul Statelor Unite ale Americii şi că americanii l-ar pregăti pe Vlad Plahotniuc pentru alegeri în Moldova, transmite IPN.

 • Ministrul Economiei: Oamenii
lui Plahotniuc adunau bir, ca în evul mediu, din mediul de afaceri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Economiei: Oamenii lui Plahotniuc adunau bir, ca în evul mediu, din mediul de afaceri

  Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, susţine că „o mână de oameni au adus în structurile statului schemele din anii 90 şi au transformat o ţară întreagă în propria afacere”. Potrivit ministrului, lunar din aceste scheme 400 de milioane de lei, cel puţin, ajungeau în buzunarele unui grup criminal organizat, transmite IPN.

 • Andrei Năstase: Plahotniuc nu
va reveni, ştie că i se vor pune cătuşele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase: Plahotniuc nu va reveni, ştie că i se vor pune cătuşele

  Vicepremierul, ministrul de Interne, Andrei Năstase, spune că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu va mai reveni în ţară. Potrivit lui, politicianul ar şti că-i „vor fi puse cătuşele”. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

 • „Elefanţii şi iarba“, un dicton valabil la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Elefanţii şi iarba“, un dicton valabil la Chişinău

  „Elefanţii se bat sau se iubesc şi iarba are mereu de suferit“ este un dicton atotprezent în relaţiile internaţionale, nicidecum că „suntem prea mici pentru a suferi din cauza conflictelor geopolitice“, aşa cum a afirmat noul ministru de externe de la Chişinău.

 • Republica Moldova câştigă şi
cu ajutorul României. Ce poate urma este esenţial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova câştigă şi cu ajutorul României. Ce poate urma este esenţial

  Presiunea a fost enormă, iar Plahotniuc a fost silit să se retragă. Soarta lui a devenit foarte puţin importantă, la fel şi destinul viitor al partidului său, ambele entităţi fiind declarate persona non grata în cancelariile marilor puteri care, de la un punct încolo, l-au considerat în mod egal ameninţare directă la adresa intereselor lor de securitate imediată sau extinsă în zona de contact între UE/NATO şi Rusia.

 • Moldova: a fi sau a nu fi stat eşuat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova: a fi sau a nu fi stat eşuat

  Nu doar Hong-Kong-ul merită libertatea. Ci şi românii. Ori Moldova. Dar accesul la libertate nu e suficient. E nevoie şi de asigurarea democraţiei pe termen lung, prin eliminarea riguroasă, de la putere, a duşmanilor ei.

 • Hotărât lucru, Maia Sandu nu-i V.V. Dăncilă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hotărât lucru, Maia Sandu nu-i V.V. Dăncilă!

  Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, face un pas decis şi de aplaudat în zona marilor jocuri internaţionale. Intră curajos pe terenul minat, fără ezitări, cu un impresionant fler al momentului şi transmiţând un mesaj extrem de important.

 • Riscul geostrategic al mesajelor discordante ce pleacă din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscul geostrategic al mesajelor discordante ce pleacă din România

  E a doua oară, într-un răstimp scurt, când vocea României se ridică discordant în marile jocuri politice şi introduce semne de întrebare (adevărat mici, pe măsura influenţei pe care încă o mai avem după atâta călcat în străchini) şi arătând că, din motive diverse, suntem altfel (sau foarte altfel, sau de tot altfel) decât ansamblul UE şi NATO din care ne-am dorit să facem parte.

 • Noul condominiu. De la Meseberg la
Minsk cu escală la Chişinău şi Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul condominiu. De la Meseberg la Minsk cu escală la Chişinău şi Moscova

  Varşovia, primele zile ale lunii septembrie 1939. Aviaţia germană bombardează puternic oraşul, armata poloneză este în retragere. Locuitorii capitalei se consolează cu ideea că puterile aliate au declarat război Germaniei naziste, iar graniţa de est este sigură.

 • Dezmembrarea regimului Plahotniuc a început. Ce face România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezmembrarea regimului Plahotniuc a început. Ce face România?

  Oligarhul Vlad Plahotniuc încearcă cu orice preţ să împiedice dezoligarhizarea şi să forţeze alegeri anticipate după acelaşi sistem uninominal mixt care îl avantajează. România trebuie să recunoască guvernul Maia Sandu! Măcar în al 12-lea ceas Bucureştiul trebuie să-l lase din braţe pe Plahotniuc. Şi nu pare dispus s-o facă.

 • De ce tace Bucureştiul când Rusia, UE şi SUA se înghesuie la Chişinău?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce tace Bucureştiul când Rusia, UE şi SUA se înghesuie la Chişinău?

  Săptămâna ce precede eventuala dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova a activat toate resorturile interne şi internaţionale, după o relativă perioadă de acalmie. Pe plan intern, Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a ieşit public să anunţe că trece la treabă, că doar nu credeam că lasă politicienii ceilalţi de capul lor, că nu mai fac majoritate niciodată... A venit imediat şi propunerea de negocieri cu PSRM.

 • Un grup apropiat lui Plahotniuc cumpără o companie românească. Finanţarea, făcută de banca lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un grup apropiat lui Plahotniuc cumpără o companie românească. Finanţarea, făcută de banca lui Putin

  Banca Internaţională de Investiţii, fosta bancă a CAER, unde Teodorovici este unul dintre guvernatori, va acorda Moldovei un împrumut pentru achiziţia unei fabrici din Ţăndărei. Trans-Oil este o companie ai cărei membrii din conducere sunt apropiaţi ai preşedintelui Partidului Democrat din Republica Moldova, controversatul oligarh Vlad Plahotniuc.

 • Menghina lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Menghina lui Putin

  Congresul UDMR şi alegerile din Republica Moldova ne-au revelat menghina în care Rusia prinde România. Separatismul maghiar devine tot mai agresiv şi făţiş, iar la est continuă ofensiva pentru readucerea hotarului imperial pe Prut. Două obiective urmărite consecvent de Moscova şi Budapesta, într-o alianţă ce reprezintă principalul pericol pentru România.

 • Lovituri dure, de ultimă oră, la Chişinău: Rusia se implică abrupt în alegerile generale din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lovituri dure, de ultimă oră, la Chişinău: Rusia se implică abrupt în alegerile generale din Republica Moldova

  În orice campanie electorală, loviturile tari vin în ultima săptămână. Dacă se poate în ultimele zile, înainte de a se închide campania pentru perioada de reflecţie, suficient de devreme pentru a putea fi lovitura cu răsunet şi a ajunge la populaţia vizată de loviturile din campanie şi suficient de târziu pentru a nu exista vreo reacţie.

 • Dragi fraţi moldoveni, mergeţi la vot acasă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragi fraţi moldoveni, mergeţi la vot acasă!

  Alegerile parlamentare din 24 februarie vor constitui un punct de răscruce pentru Moldova şi orbita de care se va lipi în zona istorică şi geografică periculoasă pe care i-a hărăzit-o destinul. În momentul bifării unui partid şi a unui candidat duminică, moldovenii ar trebui să ia în considerare câteva adevăruri despre realitatea politică şi socială în care trăiesc.

 • Cine-i răul cel mai mic, Dodon sau Plahotniuc?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine-i răul cel mai mic, Dodon sau Plahotniuc?

  Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova au loc alegeri parlamentare. Regimul autoritar electoral de la Chişinău are nevoie de alegeri pentru a se legitima.

 • Mâna Moscovei în alegerile din R. Moldova? Scenarii electorale şi post-electorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâna Moscovei în alegerile din R. Moldova? Scenarii electorale şi post-electorale

  La data de 24 februarie 2019, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare, concomitent cu referendumul republican consultativ (Care va avea două întrebări privind reducerea numărului de deputaţi, de la 101 la 61, şi posibilitatea revocării acestora în cazul neîndeplinirii obligaţiilor).

 • Republica Moldova şi cei „4 călăreţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova şi cei „4 călăreţi“

  Toate alegerile parlamentare de la Chişinău, începând din 1990 şi până în prezent, s-au desfăşurat sub logica „pe marginea prăpastiei“. La ora actuală, Republica Moldova riscă să devină „Venezuela Europei“ şi nu „Noua Elveţie“. Unica sansa reala la un viitor cert si sigur este Unirea cu România!

Modifică Setările