placinta cu dovleac - ultimele știri
Plăcinta cu dovleac este una dintre cele mai îndrăgite în sezonul de toamnă și una dintre cele mai apreciate de către americani. Aceasta a devenit desertul servit de cele mai multe ori de Ziua Recunoștinței.
Fie că sărbătorești sau nu Halloweenul, este sezonul dovleacului și merită să te bucuri din plin de gustul lui delicios și de beneficiile sale pentru organism.
Un desert delicios, un fel de tartă ialomiţeană, plăcinta cu dovleasc este nelipsită toamna de pe mese. Reţeta prăjiturii o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Considerat desertul vedetă al toamnei, plăcinta cu dovleac este un preparat pe cât de gustos şi aromat, pe atât de uşor de realizat.
Dovleacul este una dintre „vedetele” bucătăriei de toamnă. Dacă pe vremuri bunicile îl preparau, în general, în doar două moduri - copt sau fiert, astăzi reţetele de prăjituri cu diferite umpluturi sunt adaptate special pentru acest fruct delicios....
Bună în zilele friguroase, plăcinta de dovleas este un desert ieftin, uşor şi foarte sănătos. Tradiţionalul dulce se prepară rapid, mai ales dacă sunt respectaţii paşii din reţeta lui Radu Anton Roman, maestrul bucătăriei româneşti....
Plăcinta cu dovleac este unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie. Este foarte gustoasă şi se face destul de uşor.
Sezonul dovlecilor plăcintari bate la uşă, aşa că este vremea plăcintelor gustoase cu miez auriu de dovleac, care umplu casa de arome îmbătătoare. Vă prezentăm o reţetă uşor de facut din vasta colecţie gastonomică a lui Radu Anton Roman.
Bună în zilele reci de toamnă, la sărbători sau în zilele de răsfăţ culinar, plăcinta de dovleasc este un desert ieftin, uşor şi foarte sănătos. Tradiţionalul dulce se prepară rapid, în 15 minute e de gata de pus în cuptor....