
Efectul Gloria, apariţia cu aură de înger de pe Ceahlău. Fenomenul rar este numit şi Spectrul Brocken
Un fenomen rar, care mai este intitulat Spectrul Brocken sau Efectul Gloria, a fost surprins în masivul Ceahlău de către o împătimită a muntelui.
Un fenomen rar, care mai este intitulat Spectrul Brocken sau Efectul Gloria, a fost surprins în masivul Ceahlău de către o împătimită a muntelui.
În fiecare an, în ziua Schimbării la Faţă (6 august), turiştii iau cu asalt Ceahlăul pentru a vedea piramida holografică, un straniu fenomen, dar astăzi au avut parte de o surpriză
Un fenomen rar şi ciudat, Gloria - Spectrul Brocken, în care o siluetă umană este proiectată pe un nor, a fost surprins în masivul Ceahlău
Ţinutul unor mari civilizaţii, cu o istorie şi o cultură unice, un loc de basm, cu o natură tropicală, faună şi floră variate şi peisaje incredibile, Mexicul de astăzi este deseori comparat cu Paradisul.
Înalt de aproape 60 de metri şi având şase etaje, acest monument a fost construit către anul 2.700 înainte de Hristos de către celebrul arhitect Imhotep, deasupra unei cavităţi adânci de 28 de metri care adăpostea un mormânt de granit roz.
Salvamontiştii din Buşteni intervin miercuri pentru a ajuta mai multe persoane surprinse de întuneric pe Platoul Bucegi. Printre aceştia se află şi un copil. Turiştii au mers pe munte pentru a sărbători Ziua Sfinxului.
Zeci de turişti, în mare parte pasionaţi de fenomene paranormale, sunt aşteptaţi miercuri să urce pe Platoul Bucegi pentru a serba Ziua Sfinxului.
Sacrificiile umane au reprezentat unul dintre pilonii de bază ai vechilor religii din America Centrale. În special aztecii aveau probabil una dintre cele mai sângeroase religii din lumea veche. În opinia lor, zeii trebuiau îmbunaţi cu sânge, iar viaţa pe pământ - susţinută printr-un continuu sacrificiu uman. Numai într-un singur an, arată specialiştii, au fost sacrificaţi peste 250.000 de oameni.
Cele două cuvinte definesc două entităţi reale, arhitectonice. Mozaicul este alcătuit din mai multe segmente, pietricele, diferite ca mărime, formă şi culoare, organizate pe orizontală. Piramida are mai multe niveluri, care pleacă de la bază şi ajung în vârful piramidei, aceasta fiind organizată pe verticală. Cele două entităţi fizice au devenit şi metafore, care definesc organizarea politică a unei societăţi.
Numărul turiştilor care au urcat pe masivul Ceahlău în primele zile ale lunii august în 2018 a fost mult redus faţă de alţi ani.
Cele două fenomene transformate în sărbători ezoterice nu au putut fi observate anul acesta în lunile august şi noiembrie.
Dieta Montignac este o variantă a regimurilor alimentare care ţin cont de indicele glicemic al alimentelor pe care le consumăm. Potrivit acestui regim, sunt considerate alimente cu indice redus acelea cu o valoare sub 35, medi între 35 şi 50 şi mare peste acest nivel.
Exerciţiile fizice sunt indicate la orice vârstă. Ele schimbă în bine dispoziţia, reduc riscul de diabet zaharat şi de obezitate şi menţin articulaţiile flexibile.
Statuile de 1 milion de euro amplasate în Cetatea Alba Iulia în cadrul proiectului de restaurare a monumentului istoric au început să fie furate pe bucăţi. Hoţii fură noaptea orice le cade în mână, de la şuruburi, până la vârfuri de baionete, mânere de săbii sau chiar obiecte în întregime.
Pe 23 octombrie, a avut loc vernisajul expozitiei dedicate Secretelor Egiptului Antic. Expoziţia, desfăşurată la Hanul Garboveni, va rămâne deschisă până pe 30 decembrie. Evenimentul le este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.
Arhitectul Valentin Luca vine cu noi perspective asupra Timişoarei în volumul II al cărţii “Cetatea Timişoarei”. Acesta tratează felul în care ar fi putut să arate azi cetatea Timişoarei dacă nu s-ar fi demolat zidurile, dar şi o “teorie a conspiratiei.
Oricine ştie ce este o piramidă, respectiv un mozaic. Astfel, piramida este un obiect material, construit pe verticală, încât ea are un vârf, care se află sus şi o bază, care se află jos. Mozaicul este tot un obiect material, distribuit pe orizontală, fiind alcătuit din diverse configuraţii, diferit colorate. Ca entităţi materiale, la acest prim nivel, ele pot avea diverse rosturi, diverse întrebuinţări
Mai puţin de doi ani au trecut de la amenajarea piramidei metalice în sensul giratoriu construit la intrarea în municipiul Hunedoara. Autorităţile locale au decis că monumentul decorativ îi încurcă pe şoferi, astfel au luat-o din giratoriu.
Fizicienii de la Fundaţia FOM şi Universitatea Amsterdam au descoperit un secret antic - cum transportau egiptenii pietrele pentru piramide. Specialiştii au simulat procesul în laborator.
Armata Statelor Unite ale Americii are abandonate pe teritoriile sale mai multe unităţi militare care au încetat să mai fie folosite, multe dintre ele devenind uneori sursa speculaţiilor sau ale teoriilor conspiraţioniste. Un caz inedit este cel al fostului complex de securitate Stanley R. Mickelsen in nordul Dakotei, activ în timpul Războiului Rece, care seamănă aşa de bine cu o piramidă, încă lasă impresia vizitatorilor că se află în Egipt.
O piramidă din piatră, înaltă de un metru, a fost amplasată recent în inima Cetăţii Alba Carolina, fără nicio legătură cu istoria impresionantei clădiri istorice. Tot în Alba Iulia au apărut şi palmieri.
După piramida de doi metri din Cetate care costă aproape 50.000 de euro, adică cât o casă, Primăria Alba Iulia vine cu o nouă iniţiativă controversată. În spaţiile verzi din Cetate au început să fie amplasate plante exotice. Costurile sunt împărţite între o firmă din Constanţa şi administraţia locală.
O piramidă de aproximativ doi metri înălţime a fost construită în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Apariţia inedită şochează, însă, prin preţul foarte mare suportat de Primăriei printr-un proiect din fonduri europene. Valoarea investiţiei se ridică la 213.200 lei, adică 47.802 euro la cursul oficial al zilei.
Arheologii au descoperit în Egipt o piramidă mai veche decât Marea Piramidă de la Giza. Aceasta are peste patru milenii vechime şi este parte a unui grup de şapte piramide „provinciale“.
În Piaţa „Avram Iancu” din municipiul Arad se va amenaja o parcare subternană, dar şi o piramidă din sticlă. În acest sens reprezentanţii Primăriei Arad au afişat la transparenţă decizională un proiect care include studiul de fundamentare pentru concesionarea lucrărilor în piaţa „Avram Iancu”.
În fiecare an, de 6 august, zeci de curioşi urcă pe vârful Toaca pentru a vedea cum umbrele muntelui se contopesc într-o piramidă spaţială. Fenomenul, unic în România, are o explicaţie ştiinţifică, dar este înconjurat şi de o aură de mister.
Dr. Mihaela Debita a anunţat că, în clasamentul pe ţară al spitalelor, cea mai mare unitate sanitară din Galaţi a fost încadrată cu gradul II, acordat pentru nivel înalt de competenţă. Drept urmare, va beneficia de finanţări suplimentare destinate lucrărilor de modernizare.
Aradul va avea un parc al copiilor cu piramidă, abirint, hexagon de căţărare, vapor şi un avion în miniatură. Primarul Gheorghe Falcă a explicat, într-o conferinţă de presă, cum va arăta acest nou parc.
Luni după-amiază, prin originalul acoperiş transparent, care chinuia bolnavii în stare gravă „doar" cu efectul său de seră, a început să plouă. Pe bolnavi! Culmea este că autorităţile promit de şase ani că vor găsi o soluţie dar n-au făcut-o încă.
Fondatorul celui mai celebru joc piramidal, arestat pentru cinci zile, a fost transportat din izolator într-un spital de la Moscova, după ce a suferit un atac de cord, scrie publicația LifeNews.