piftie - ultimele știri
Piftia este un preparat nelipsit de pe masa de Sărbători, dar există câteva trucuri pentru ca ea să fie desăvârșită.
Piftia e un preparat tradiţional care nu lipseşte de la masa de Crăciun sau de Revelion, însă o întâlnim în gastronomia multor popoare, fie că vorbim de carne, peşte, legume sau ouă în aspic. Deşi se prepară şi din cocoş sau curcan, cea mai populară ...
Nelipsită de pe masa majorităţii românilor de sărbători, piftia tradiţională se face din urechi, cap şi picioare de porc.
Bucătarul bănăţean Uica Mihai ne-a dat reţeta lui de piftie cu picioare de porc, precum şi explicaţiile pentru folosirea mirodeniillor.
Preparat tradiţional, piftia nu lipseşte de pe nicio masă de sărbători. O reţetă delicioasă regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti". Astfel, gospodinele sunt învăţate cum să prepare o pift...
Cotoroage e denumirea pentru piftie în Banat, care prin alte locuri mai poartă numele de răcituri sau aituri şi este o gustare rece obţinută, de obicei, din fierberea cărnii de porc, la care se adaugă legume şi condimente.
Piftia de porc, unul din cele mai gustate preparate de sărbători, este foarte apreciat de români. Este simplu de făcut, singurul inconvenient este că necesită un timp mai îndelungat de fierbere....
Dacă vă place piftia şi vreţi să încercaţi ceva nou şi gustos, puteţi să gătiţi acest preparat din carne de peşte...
Preparatul este o reţetă tradiţională şi se realizează repede, nu necesită multe ingrediente, dar cere răbdare şi respectarea anumitor paşi. Pentru amatorii de mâncăruri tradiţionale româneşti, răcitura muntenească de porc este ceva aparte, chiar dac...
Arădeanca Claudia Romana Rista, cunoscută drept „fata care găteşte cu flori“, ne dezvăluie secretul piftiei de cocoş bătrân.
Piftia este nelipsită de pe masa de sărbători a românilor fie că este de porc, fie de curcan. Nu este greu de preparat, dar trebuie să aveţi răbdare şi să respectaţi câteva reguli....
Răciturile sau piftia sunt un preparat nelipsit de pe mesele de sărbători. Folosind picioarele de porc, urechile, capul în această perioadă a sacrificării, putem face răcituri delicioase.
Piftia de porc este un preparatul culinar din grupa gustărilor reci care nu lipseşte de pe masa Românilor de Crăciun sau Revelion. Într-adevăr, necesită multă răbdare, dar rezultatul este unul excepţional. Cine nu mănâncă porc poate prepara piftia di...
Ce-ar fi sărbătorile de iarnă fără piftie? Unii se gândesc la ea tot anul. Avem astăzi pentru voi o reţetă de piftie cu curcan.
Sarmale cu carne, friptură, piftie, salată olivie, pârjoale, clătite şi tortă „Cuşma lui Guguţă” sunt doar câteva dintre bucatele pe care moldovenii le pegătesc pentru masa de Revelion sau Crăciun. Medicii spun că aceste bucate consumate concomitent ...
Răcitura din carne de porc sau pasăre, preparatul românesc nelipsit de pe mesele de sărbători, poate să tremure îmbietor şi fără pliculeţele de gelatină din comerţ, spune cu multă convingere Sanda Olteanu,o gospodină din Vâlcea.
Un tânăr misionar american şi-a povestit experienţele avute cu preparatele tradiţionale româneşti, de la sarmale, supe sau ciorbe, până la piftie sau prăjiturile preparate la noi în ţară.
„O femeie frumoasă, cu un ten cald de brunetă, ochii şi părul de culoare închisă, trăsături regulate şi o expresie serioasă a feţei care îi dădea uneori un „fals“ aer de severitate“, astfel era descrisă Cecilia Maria Zapan, cunoscută sub pseudonimul ...
În punctul cel mai fierbinte al distracţiei din Capitală, Centrul Vechi, în bucătăria unui restaurant cochet se găteşte la foc continuu. Dan Ţonescu, bucătarul-vedetă, pregăteşte cele mai căutate bucate pentru masa de Sărbători.