Stiri despre pib educatie

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ANALIZĂ Bugetul Educaţiei: 6% în Lege, 3,02% în realitate. Politica cârpelii şi a formelor fără fond
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Bugetul Educaţiei: 6% în Lege, 3,02% în realitate. Politica cârpelii şi a formelor fără fond

  Ministerul Finanţelor anunţă în prezentarea Bugetului că pentru Educaţie s-au alocat suplimentar de la bugetul de stat circa 9,8 miliarde lei, comparativ cu anul trecut. Majorarea este de 47%. Banii vor fi alocaţi pentru creşterile salariale şi pentru investiţii (2 miliarde lei). Însă experţii în educaţie consideră că aceşti bani nu sunt suficienţi, nevoile învăţământului românesc necesitând schimbări majore şi urgente.

 • România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriţi în 
Monitorul educaţiei şi formării, publicat de Comisia Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriţi în Monitorul educaţiei şi formării, publicat de Comisia Europeană

  omânia ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriţi în Monitorul educaţiei şi formării, ediţia 2018, publicată de Comisia Europeană marţi. Potrivit documentului, România rămâne una dintre puţinele ţări care nu au atins încă niciuna dintre principalele ţinte pentru 2020, iar alocările din PIB pentru educaţie, cu toate că sunt în creştere, continuă să fie cu mult sub media UE.

 • Revoluţia lui Liviu Pop în
Educaţie: încă 25 de lei pentru elev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia lui Liviu Pop în Educaţie: încă 25 de lei pentru elev

  25 de lei! Atât va aduce în plus pentru fiecare preşcolar şi elev pe an super-bugetul ministrului Educaţiei Liviu Pop în 2018 - ,,cel mai mare din ultimii 27 de ani”, după cum l-a descris oficialul. Specialiştii în Educaţie afirmă că această creştere este ,,un fâs“, părinţii elevilor fiind nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar şi anul acesta pentru fondul clasei.

 • Bugetul Educaţiei. România şi capra vecinului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul Educaţiei. România şi capra vecinului

  Şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta s-a deschis cu o declaraţie neaşteptată din partea prim-ministrului Victor Ponta: „Luni încep şcolile, sper să înceapă în condiţii cât mai bune. Avem bani mai mulţi şi avem pretenţii mai mari şi de la Sănătate şi de la Educaţie“.

 • Educaţia va primi 13% din bugetul naţional în 2014, cu două miliarde de lei mai mult decât în 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia va primi 13% din bugetul naţional în 2014, cu două miliarde de lei mai mult decât în 2013

  Educaţia primeşte 13% din bugetul naţional (3,4% din PIB), adică 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde mai mult decât în 2013, aceasta fiind cea mai mare creştere din ultimii ani, a anunţat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Totuşi, sindicaliştii din învăţământ, care au cerut 6% din PIB, organizează un referendum care ar putea declanşa o grevă generală în Educaţie. Rezultatele acestuia se vor comunica pe 4-5 decembrie.

Modifică Setările