
Podul de piatră construit pe vremea lui Cuza s-a prăbuşit în Doftana. Făcea legătura între Câmpina şi Băneşti
Podul de piatră care făcea leagătura peste râul Doftana, între Câmpina şi Băneşi, s-a părbuşit, vineri dimineaţă.
Podul de piatră care făcea leagătura peste râul Doftana, între Câmpina şi Băneşi, s-a părbuşit, vineri dimineaţă.
Un scandal a avut loc în parcarea unei societăţi comerciale din Drăgăşani - Vâlcea, în care au fost implicate mai multe persoane care ulterior au fost reţinute. Un copil a ajuns la spital, după ce a fost lovit în cap cu o piatră.
Un proiect european de 15 milioane euro a transformat în coşmar traiul unor oameni mutaţi în casă nouă. Cartierul lor se află la nici 500 metri de municipiul Constanţa.
Exploatările de balast distrug ecosistemul, dar nu umplu doar buzunarele proprietarilor, ci şi al instituţiilor de stat puse să le verifice. Amenzi cu nemiluita date de Apele Române, în acest an, proprietarilor de balastiere din vestul ţării.
Imagini superbe de toamnă, filmate în pădurile Parcului Naţional Piatra Craiului, au fost făcute publice de Regia Naţionale a Pădurilor Romsilva, cea care şi administrează perimetrul din judeţele Argeş şi Braşov.
Zidurile antice din Sarmizegetusa Regia, în lungime totală de aproape un kilometru, vor fi restaurate cu ajutorul fondurilor norvegiene.
Vărărirul a fost, vreme de secole, una dintre principalele îndeletniciri ale muntenilor, însă astăzi e pe cale de dispariţie. Puţini bătrâni îi mai ştiu tainele, iar tinerii îşi croiesc destinele departe de lumea satului tradiţional, spunea un bătrân vărar, Crăciun Roşu.
Pentru mine, e un adevărat noroc. Drumurile copilăriei buzoiene sunt aşa cum le-am părăsit acum cu vreo 45 de ani, nimic nu s-a schimbat pe cei 10 kilometri care despart Gura Văii (capătul de asfalt de pe o vale sărată, ceva mai sus de Vulcanii Noroioşi) de cel mai fragil loc de pe pământ, Şuchea.
O turistă din judeţul Mureş cu suspiciune de fractură de membru inferior a fost coborâtă, vineri, de salvamontişti de pe Piatra Secuiului după o intervenţie care a durat în jur de trei ore.
Mai multe biserici medievale de piatră, clădite din ruinele unor aşezări antice, împodobesc ţara Haţegului. Datorită unicităţii lor, unele dintre acestea au fost propuse pentru a intra în patrimoniul mondial UNESCO.
Doi muncitori au fost prinşi sub dărâmături, vineri, după ce peretele unei cariere din Fundul Moldovei (Suceava) s-a prăbuşit peste utilajele pe care le conduceau. Unul dintre bărbaţi a fost salvat. celălalt fiind în continuare sub zidul prăbuşit.
Administraţia locală din Sebeş cumpără piatră concasată şi balast în valoare de maxim 843.000 de lei, pentru repararea drumurilor nemodernizate de pe raza municipiului.
Aşezată la poalele Metaliferilor, între munţi şi Valea Mureşului, comuna are doar 200 de locuitori, dar ceea ce o scoate în evidenţă este faptul că vechile case ale localnicilor erau construite integral din piatră, chiar şi învelitorile acoperişurilor.
De câteva luni, primarul Timişoarei, Nicolae Robu are un schimb dur de replici cu contestatarii trotuarelor alb negru, care au fost realizate în centrul istoric al oraşului.
Poliţia Rutieră informează că circulaţia pe DN7 Bucureşti – Găeşti se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ, între localităţile Slobozia Moară şi Lunguleţu, în judeţul Dâmboviţa, din cauza unui camion încărcat cu nisip ce s-a răsturnat pe marginea drumului.
Un bărbat a descoperit o piatră, pe care crede că este imprimată imaginea Maicii Domnului cu Isus în braţe, într-o zonă izolată din comuna buzoiană Cozieni, pe locul în care cu sute de ani în urmă ar fi existat o mănăstire.
Se întâmpla în primăvara anului 1916, cu mai bine de doi ani de realizarea Marii Uniri de la Alba Iulia, când încă România nu intrase în Primul Război Mondial.
Salvamontiştii din Alba au intervenit în noaptea de miercuri spre joi, în zona Piatra Secuiului, pentru salvarea şi evacuarea a trei turişti din Ungaria.
Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba a intervinit miercuri, 21 august, în zona masivului Piatra Secuiului din Rimetea pentru salvarea unei persoane rănite.
Un festival dedicat filmelor de scurtmetraj nu va mai avea loc în oraşul unde s-a desfăşurat timp de nouă ani consecutiv.
Gheorghe Nour (65 de ani) este un artist desăvârşit, sculptând sute de opere de artă de-a lungul anilor în lemn, piatră şi metale, ce au fost expuse la expoziţii personale şi de grup, precum şi la expoziţii naţionale, internaţionale şi tabere de creaţie. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din Galaţi, iar mai bine de 25 de ani a fost şeful Serviciului Administrativ din cadrul Poliţiei Locale Galaţi.
Cea mai mare necropolă din lume este plină de zei, animale mitice şi eroi şi se află în sud-vestul Anzilor columbieni.
Patronul FCSB a insistat că, dacă va fi obligat de UEFA să înfiinţeze şi o echipă de fete, atunci se va retrage din fotbal.
Ioan Horghidan, născut în anul 1901, a servit patria în ambele conflagraţii mondiale şi a fost martor la Marea Unire de la 1918. Nepotul său, Costantin Horghidan, păstrează cu sfinţenie notiţele şi cele câteva fotografii care spun povestea nepreţuită a bunicului său.
Societatea Ancandra Trans SRL Turda a obţinut avizul APM Alba pentru extinderea carierei de dacit de la Ocoliş, unde există o explotare de rocă de mai bine de 10 ani.
În mai multe zone din Alba, natura a ”creat” în piatră forme care seamănă cu un chip sau chiar un corp uman. Întâlnim astfel de rarităţi mai ales în zona Munţilor Trascău, dar şi în nord, în Munţii Bihor.
Mai mulţi craioveni au postat pe reţelele de socializare filmuleţe şi poze în care arată cum se circulă cu tramvaiul într-un centru universitar în secolul XXI. Pasagerii avertizează că uşile mijloacelor de transport se deschid în mers şi sunt nevoiţi să apeleze la diverse metode pentru a nu se întâmpla o tragedie: fie pun pietroaie la uşi, fie le ţin cu mâna până ajung la destinaţie.
În doar şase ani, arabii au construit în golful ce scaldă malurile Dubaiului una dintre cele mai luxoase insule artificiale din lume: Palm Jumeirah. Aceasta, împreună cu alte două insule, face parte dintr-un arhipelag clădit din milioane de tone de nisip şi piatră.
Primarul oraşului Ştefăneşti, din nordul judeţului Botoşani, a ales o metodă practică de a face economie la reabilitarea drumurilor pietruite. Edilul a autorizat o balastieră pe malurile râului Prut, în imediata apropiere a oraşului, şi spune că-i va pune la muncă şi pe asistaţii social, dar şi cei care au primit amenzi ce pot fi transformate în ore de muncă în folosul comunităţii.
Un drum judeţean din nordul extrem al României a devenit o adevărată împărăţie a gropilor. Mai mult decât atât, şoferii care-l tranzitează spun că drumarii au asupat gropile în bătaie de joc, cu piatră spartă. Din cauza pietrei aruncată în gropi, drumul este şi mai infernal, şoferii preferând să meargă pe contrasens decât să-şi distrugă maşinile.