Stiri despre piata libera

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Consiliul Judeţean cumpără locuinţe de serviciu la licitaţie. Ce preţ se oferă pentru un apartament cu 2 camere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Judeţean cumpără locuinţe de serviciu la licitaţie. Ce preţ se oferă pentru un apartament cu 2 camere

  Pentru a completa deficitul de locuinţe de serviciu pentru angajaţii din subordine, Consiliul Judeţean(CJ) Călăraşi organizează licitaţie deschisă pentru cumpărarea a 5 partamente cu 2 camere de pe piaţa liberă. Orice persoană care doreşte să înstrăineze un imobil poate participa la licitaţie. Autorităţile locale oferă preţuri cuprinse între 512 şi 662 de euro pentru metrul pătrat.

 • Consiliul Judeţean cumpără locuinţe de serviciu la licitaţie. Câţi bani oferă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Judeţean cumpără locuinţe de serviciu la licitaţie. Câţi bani oferă

  Consiliul Judeţean ia primele măsuri pentru atragerea medicilor la Călăraşi. Pentru a le asigura condiţii decente, autorităţile au făcut primul pas: cumpără apartamente de pe piaţa liberă pentru medici tineri, specialişti şi rezidenţi, dar şi pentru angajaţii instituţiei. La sfârşitul lunii mai are loc licitaţia pentru achiziţionarea de pe piaţa liberă a 5 apartamente de câte 2 camere fiecare.

 • Băncile la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băncile la români

  Preşedinţii şi directorii băncilor comerciale ar trebuie să-şi mişte fundurile din birourile lor şi să coboare la ghişee (front-desk) ca să vadă în ce hal deplorabil sunt serviciile bancare şi modul cum sunt trataţi clienţii.

 • 107 ani de la descoperirea întâmplătoare a gazelor naturale în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  107 ani de la descoperirea întâmplătoare a gazelor naturale în România

  22 aprilie 1909 este considerată ca fiind data la care s-au descoperit gazele naturale în România. În fapt, este data la care în urmă cu 107 ani, s-a produs o puternică erupţie de gaz, în timpul forajelor pentru descoperirea sărurilor de potasiu, care a anulat ipoteza că în scoarţa terestră există doar acumulări mici, neînsemnate de gaze şi care nu merită să fie exploatate.

 • Cu cât va creşte preţul gazelor naturale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu cât va creşte preţul gazelor naturale?

  Instituţii înfiinţate pentru a „ajuta” liberalizarea pieţei gazelor; studii plătite  pentru a arăta „Ce şi Cum să facem?”; consultanţi de renume care se pronunţă public, în funcţie de „Cine şi Cât plăteşte?”; autorităţi optimiste care dau speranţe pesimiste. Totuşi, luând în considerare toate aceste comportamente ce se va întâmpla cu preţul gazelor?

 • 100 de zile de campanie Preţ Corect La Gaze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100 de zile de campanie Preţ Corect La Gaze

  Considerăm că doar piaţa liberă poate stabili preţul corect pentru gazele naturale, dar numai în situaţia în care clientul are cunoştinţele necesare, este bine şi corect informat şi nu este supus presiunilor din partea furnizorilor.

 • Cât de liberă e piaţa liberă din România? Numai retailerii ştiu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de liberă e piaţa liberă din România? Numai retailerii ştiu!

  Preţurile din România, la produse alimentare sau la benzină, sunt de multe ori mai mari decât cele din Europa de Vest, în condiţiile în care piaţa este controlată uneori de către aceiaşi distribuitori. Amenzile aplicate recent de către Consiliul Concurenţei indică un fapt grav. Multe companii internaţionale occidentale nu respectă la noi regulile de bază ale capitalismului, iar principiile pieţei libere sunt încălcate sistematic.

 • „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!...“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!...“

  (Re)citiţi superbul text poetic „Ex libris“ al lui Arghezi, ca să vedeţi o dată în plus, cum e cu cărţile adevărate, plămădite din adâncul respectului absolut faţă de Cuvântul scris, turnat apoi în tipar şi, trimis, curat, în lume.

 • Ştiinţa politică şi demnitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştiinţa politică şi demnitatea

  A fi un individ revine la a avea o slujbă sau alt fel de a face destui bani pentru a fi singur. Prin extensie, individualismul este doctrina sau dezideratul care se ocupă cu această situaţie. Dar înainte de individualism vine educaţia. Educaţia nu poate fi redusă la productivitate precum slujba. Nu poate oferi siguranţă, confort sau lux. Dar demnitate?

 • Viviane Reding, vicepreşedintele CE: „Libera circulaţie nu este ceva negociabil”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viviane Reding, vicepreşedintele CE: „Libera circulaţie nu este ceva negociabil”

  Libera circulaţie din interiorul Uniunii Europene nu se negociază, iar Marea Britanie, în calitate de semnatară a Directivei privind accesul liber al cetăţenilor pe piaţa UE, ar trebui să ştie că acest act nu cere guvernelor sa dea bani celor care nu muncesc, a declarat, miercuri, Viviane Reding, vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisarul european pentru Justiţie.

 • Coreea de Nord ar putea accepta compromisul unei pieţe capitaliste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord ar putea accepta compromisul unei pieţe capitaliste

  Fermierii săraci din Coreea de Nord se vor bucura de stimulente economice din partea statului, care plănuieşte să ofere bonusuri pentru a asigura productivitatea cât mai mare a sezonului de plantare a orezului din acest an. Schimbarea adoptată de Phenian este asemănătoare cu reforma din China.