Stiri despre piata de gaze

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce nu controlează nimeni ANRE-ul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu controlează nimeni ANRE-ul?

  Am semnalat în ultima perioadă încălcarea legii, comportamente anormale şi manipulatorii, lipsa de transparenţă, abuzuri etc. Cu toate acestea nimic. Nimic şi nimeni nu se atinge de ANRE! A încercat Curtea de Conturi, dar a fost „trimisă la plimbare” de „lipsa de competenţă pe fond”. Totuşi cine poate controla ANRE ?

 • Lege şi fără de lege pe piaţa de gaze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lege şi fără de lege pe piaţa de gaze

  În sectorul gazelor naturale legea a devenit un moft, ea  se aplică ocazional şi numai după bunul plac al unora. Indiferenţa faţă de lege, ”lucrul cu pumnul  prin lovirea mesei”, ”încordarea muşchiilor de oţel”,  manipularea şi credulitatea românilor, caracterizează desfăşurarea acţiunilor pe această piaţă.

 • Haos pe piaţa serviciilor de transport de gaze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haos pe piaţa serviciilor de transport de gaze

  Codul reţelei în ultimii ani a fost văzut pe rând ca: un moft, o sperietoare, o speranţă, o necesitate, un indicator, o ambiţie. Niciodată nu a fost privit ca un instrument indispensabil unei pieţe liberalizate, înţeles, respectat şi asumat de toate părţile, ceea ce determină astăzi, ca acesta sub mâna unor oameni, să facă mai mult rău decât bine.

 • Punct şi de la capăt pe piaţa gazelor naturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Punct şi de la capăt pe piaţa gazelor naturale

  În data de de 31 ianuarie 2000 se înfiinţa ANRGN (predecesorul ANRE pe piaţa de gaze), sub conducerea d-lui Iulian Iancu, cu scopul declarat de a reduce preţul gazelor naturale, a creşte calitatea serviciilor şi a asigura siguranţa livrării gazelor.

 • Consumatorii de gaze, din nou abuzaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consumatorii de gaze, din nou abuzaţi

  Lipsa de reacţie a consumatorilor, a societăţii civile, a oricăror altor entităţi, face ca în continuare jocurile să fie în defavoarea românilor.

 • 100 de zile de campanie Preţ Corect La Gaze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100 de zile de campanie Preţ Corect La Gaze

  Considerăm că doar piaţa liberă poate stabili preţul corect pentru gazele naturale, dar numai în situaţia în care clientul are cunoştinţele necesare, este bine şi corect informat şi nu este supus presiunilor din partea furnizorilor.

 • PreţCorectLaGaz. Obligaţiile legii nu se aplică şi ANRE-ului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PreţCorectLaGaz. Obligaţiile legii nu se aplică şi ANRE-ului

  Nefuncţionarea pieţei de gaze pleacă de la lipsa reglementărilor din piaţă, unele dintre acestea fiind obligaţii ale ANRE care derivau din Legea 123 şi care nu au fost atinse la 3 ani de la apariţia legii, dar nici nu se dau semne a fi realizate. Lipsa cadrului legal şi mai ales a unui arbitru imparţial, aşa cum ar trebui să fie ANRE-ul, lasă loc „băieţilor deştepţi”, chiar dacă duc numele unor multinaţionale.

 • Tendinţe ale preţului gazelor naturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tendinţe ale preţului gazelor naturale

  Instituţii înfiinţate pentru a „ajuta” liberalizarea pieţii gazelor; studii plătite cu bani grei pentru a arăta Ce şi Cum să facem!;  companii de renume care se pronunţă public, în funcţie de Cine şi Cât plăteşte!;  politicieni pro şi contra, dar nu ştiu la Ce!; autorităţi optimiste care dau speranţe pesimiste. Totuşi, luând în considerare aceste comportamente: Ce se va întâmpla cu preţul gazelor?

 • Vizionarii de ieri au pus bazele industriei de gaze din 
România, cei de astăzi...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vizionarii de ieri au pus bazele industriei de gaze din România, cei de astăzi...

  O mână de geologi, forajişti şi conductaşi sub îndrumarea unor vizionari au făcut să apară în premieră europeană industria de gaze în România. În locul recunoştinţei aduse acestor oameni şi continuării lucrării lor, astăzi distrugem totul în numele unor idealuri false; uităm prea repede că lada de gunoi a istoriei este prea plină de oameni care au ţinut să se remarce cu orice preţ, dar au prăbuşit totul în jurul lor.

 • De ce a fost ales Mediaşul reşedinţa companiei de gaz?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a fost ales Mediaşul reşedinţa companiei de gaz?

  Multe voci critică amplasarea sediului societăţilor de exploatare şi de transport gaze naturale în oraşul Mediaş. Se cunoaşte foarte puţin cauza care a determinat această alegere şi cu atât mai puţin miza dorinţei de mutare. “Valoarea” unei comunităţi nu constă numai în mărimea numărului populaţiei şi numărul de edificii socio-culturale, ci mai ales în sinergia istoriei, culturii, comportamentului, atitudinii şi puterii economice.

 • Istoria mutării gazului la
Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria mutării gazului la Bucureşti

  Pe măsura trecerii timpului responsabilitatea pentru activitatea desfăşurată în sectorul gazelor este tot mai mică şi se bagă tot mai multă putere în claxon şi tot mai puţin în motorul acestei industrii. Ideea mutării gazului la Bucureşti este una veche şi ea apare periodic, în special în mintea unor oameni apăruţi de nicăieri şi care vor să se evidenţieze. Câteva din aceste intenţii le prezentăm aici.

 • Formarea pieţei de gaze din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Formarea pieţei de gaze din România

  Prima piaţă a gazelor naturale din Europa a luat fiinţă în Transilvania, între anii 1915-1917 şi s-a dezvoltat după regulile economiei de piaţă până în anul 1948, la naţionalizare, continuând să crească spectaculos sub aspectul volumelor furnizate, chiar şi în cadrul econonimiei planificate, etatistă, până în anul 1979.

 • Pieţe de gaze - de la formare la liberalizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pieţe de gaze - de la formare la liberalizare

  Liberalizarea pieţei de gaze are nevoie dincolo de o legislaţie corespunzătoare, de o cultură  specifică, de metode de comunicare, de transparenţă, activităţi care nu sunt promovate, întreţinute si conduse de nici una din instituţile statului roman.