Stiri despre petrut calinescu

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Sunt doctor rom“ – expoziţie fotografică de Petruţ
Călinescu VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Sunt doctor rom“ – expoziţie fotografică de Petruţ Călinescu VIDEO

  Adina, Alina, Andreea, Andrei, Carmen, Cătălin, Corina, Cristian, Daniel şi Sorin au ales să înveţe o viaţă întreagă să îi vindece pe ceilalţi. Ei sunt doar zece dintre tinerii romi care studiază în domeniul medicinei şi care au obţinut burse academice în cadrul Roma Health Scholarship Program. Fotograful Petruţ Călinescu a documentat activitatea lor din spitale timp de 4 luni, oferind o perspectivă inedită despre tinerii romi de astăzi.

 • Proiectul fotografic „Mândrie şi beton“ a ajuns la tipar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul fotografic „Mândrie şi beton“ a ajuns la tipar

  Lansarea albumului foto documentar „Mândrie şi beton“, semnat de Petruţ Călinescu, are loc miercuri, pe 23 octombrie, la Clubul Muzeului Ţăranului Român. Proiectul, care înfăţişează transformările petrecute în satele nordice ale României în urma plecării oamenilor la muncă în străinătate, a fost tipărit cu sprijinul a 260 de cititori care au crezut în această iniţiativă şi au cumpărat albumul în avans.

 • Proiectul fotografic „Mândrie şi beton“ are şanse să devină prima carte de fotografie susţinută integral de cititori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul fotografic „Mândrie şi beton“ are şanse să devină prima carte de fotografie susţinută integral de cititori

  Fotoreportajul şi web-documentarul „Mândrie şi beton“, care ilustrează viaţa sătenilor din nordul ţării, va căpăta materialitate. După ce a fost expus pe site-ul cu acelaşi nume, Petruţ Călinescu, iniţiatorul şi realizatorul proiectului, vrea să lanseze o variantă tipărită a sa şi să-l concretizeze sub forma unui album.

 • Mândria betonului din satele româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mândria betonului din satele româneşti

  Fotograful Petruţ Călinescu şi etnologul Ioana Hodoiu au adunat timp de doi ani mărturii ale sătenilor din Satu Mare şi Bucovina, munca lor concretizându-se într-o expoziţie de fotografie şi în primul web-documentar românesc, care poate fi accesat pe site-ul www.mandriesibeton.ro.

 • Fascinanta Dobroge, văzută prin ochii unor jurnaliști reîndrăgostiţi de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fascinanta Dobroge, văzută prin ochii unor jurnaliști reîndrăgostiţi de România

   Micii producători din Dobrogea, dar nu numai, au un nou site pe care să-şi promoveze marfa: www.traditionalromanesc.ro. Site-ul este creat de câţiva ziarişti care cred în valorile autohtone şi caută să sprijine meşteşugarii şi fermierii locali a căror muncă merită să fie făcută cunoscută.