Stiri despre petrisor peiu

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mircea Druc: „De ce Reîntregirea trebuie să devină unicul Proiect de Ţară al tuturor românilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc: „De ce Reîntregirea trebuie să devină unicul Proiect de Ţară al tuturor românilor“

  Am primit azi un text aparte, de la Mircea Druc, care a condus guvernul de la Chişinău şi acum trăieşte în Capitala tuturor românilor. Realitatea este că, pentru moment, cei ce practică pescuitul geopolitic pe malurile râului Bîc optează, cu înverşunarea disperaţilor, spre dialoguri preferenţiale cu Moscova şi Budapesta, pentru a da şah timidei diplomaţii dâmboviţene, încremenită în proiectul unei tăceri specifice mai degrabă struţului.

 • EXCLUSIV Petrişor
Peiu: Singurul proiect care oferă mâine o perspectivă Moldovei este
reunificarea cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Petrişor Peiu: Singurul proiect care oferă mâine o perspectivă Moldovei este reunificarea cu România

  Cine se face vinovat de furtul miliardului din bănci, cum poate fi salvată economia Republicii Moldova şi de ce apropierea de UE nu va duce la reintegrarea Republicii Moldova sunt doar câteva din aspectele discutate cu directorul Departamentului de Analize Economice din cadrul Fundaţiei Universitare a Mării Negre, expertul economic Petrişor Peiu, într-un interviu în exclusivitate pentru Adevărul Moldova.

 • De ce nu ajung banii României la Chişinău? Petrişor Peiu: Există o singură condiţie, insuportabilă pentru Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu ajung banii României la Chişinău? Petrişor Peiu: Există o singură condiţie, insuportabilă pentru Republica Moldova

  Expertul economic din cadrul Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN) Petrişor Peiu susţine că România, ca parte a Fondului Monetar Internaţional, nu poate debursa prima tranşă din creditul preferenţial acordat Republicii Moldova până la îndeplinirea unei foi de parcurs care să ducă la un acord stand-by cu organizaţia internaţională.

 • LIVE VIDEO Dezbatere. Republica Moldova, ultima noapte de iluzii, întâia zi de realism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Dezbatere. Republica Moldova, ultima noapte de iluzii, întâia zi de realism

  Jaful miliardului, protestele de stradă, lipsa reformelor, sistarea finanţărilor de către partenerii internaţionali, contestarea guvernării şi pierderea încrederii în clasa politică sunt elementele care zugrăvesc situaţia la zi din Republica Moldova. Pe ce cale o va lua Republica Moldova? Care sunt perspectivele şi la ce să ne aşteptăm în viitorul apropiat?

 • Go for Moldova, proiect pentru salvarea Republicii
Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Go for Moldova, proiect pentru salvarea Republicii Moldova

  Lipsa de proiect alternativ al clasei politice de la Chişinău este evidentă. Bucureştiul, la rândul său, pare a avea dificultăţi în a înţelege eşecul „protejaţilor” săi de peste Prut şi a livra soluţii pentru R. Moldova inclusiv partenerilor euroatlantici. Acest fapt ne face să venim cu o propunere îndrăzneaţă, dar realistă: realizarea unui proiect naţional, generat şi susţinut de Bucureşti, pe care îl denumim proiectul „Go for Moldova”.

 • Premierul Gaburici: Republica Moldova are
nevoie de un acord cu FMI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Gaburici: Republica Moldova are nevoie de un acord cu FMI

  Dacă nu se ajunge la un acord cu Fondul Monetar Internaţional, va urma o perioadă foarte grea pentru Republica Moldova şi va fi nevoie de recurs la diferite acţiuni, de genul reducerii în masă de cadre, stopării investiţiilor, a declarat premierul Chiril Gaburici în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

 • Gazoductul Iaşi-Ungheni trebuie extins pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gazoductul Iaşi-Ungheni trebuie extins pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova

  Măsurile pentru securitatea energetică a Chişinăului sunt insuficiente până în acest moment, consideră experţii Fundaţiei Universitare a Mării Negre. Expertul economic Petrişor Peiu spune că Republica Moldova consumă aproximativ un miliard de metri cubi de gaz anual. Dintre aceştia, jumatate reprezintă consumul aglomeraţiei Chişinău şi localităţile din jur, conform declaraţiilor din emisiunea ”Orizont European” a Televiziunii Române.

 • Republica Moldova se apropie rapid de faliment, în lipsa unei finanţări occidentale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova se apropie rapid de faliment, în lipsa unei finanţări occidentale

  Cursul valutar explodează la Chişinău, iar instituţiile care trebuie să ia măsuri se dovedesc lipsite de resurse sau capacităţi legale. Foarfeca dezechilibrului în balanţa comercială a RM ameninţă să reteze speranţele apropierii de Uniunea Europeană, în vreme ce populaţia resimte din ce în ce mai dur efectele crizei valutare de la Chişinău. Rezerva valutară a Republicii Moldova scade cu 100 de milioane de dolari la două săptămâni.

 • Expert economic: Un miliard de euro din bani publici vor trebui să fie injectaţi în Banca de Economii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert economic: Un miliard de euro din bani publici vor trebui să fie injectaţi în Banca de Economii

  Petrişor Peiu, expert în cadrul Fundaţiei Universitare a Mării Negre, crede că Republica Moldova nu va reuşi să depună cererea de aderare la UE în 2015. UE nu va accepta în componenţa sa o ţară, în care puţin peste 50% din cetăţeni se pronunţă pentru aderare. Un guvern mionoritar va implementa cu greu reformele la care s-a angajat, ceea ce poate duce la tăierea finanţării din partea UE.

 • Republica Moldova, între recesiune şi faliment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova, între recesiune şi faliment

  În Republica Moldova se manifestă în prezent o criză economică profundă, care la nivel de cifre exprimă o posibilitate de falimentare a economiei naţionale care are ca vulnerabilitate principală instabilitatea politică, cu efectele sale devastatoare, susţine expertul Petrişor Peiu.

 • Scrisoare către Iohannis: România aşteaptă intervenţia Dumneavoastră!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare către Iohannis: România aşteaptă intervenţia Dumneavoastră!

  Preşedintelui Iohannis i se cere implicarea activă în cea mai lungă criză politică din istoria Republicii Moldova. Expertul pe spaţiul estic, Petrişor Peiu, i-a adresat Preşedintelui o scrisoare prin care îi cere fermitate în respingerea revenirii comuniştilor la putere. Nu ne mai expuneţi încă o dată ruşinii de a ne vedea preşedintele în cramele moldoveneşti cu bătrânul miliţian Voronin, enunţă scrisoarea...

 • Scrisoare către CTP: Aţi căzut în capcana judecăţilor superficiale!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare către CTP: Aţi căzut în capcana judecăţilor superficiale!

  Alegerile din Republica Moldova aprind discuţiile din spaţiul public legate de viitorul acestei foste republici sovietice. O scrisoare deschisă adresată de către expertul economic Petrişor Peiu lui Cristian Tudor Popescu despre beneficiile economice care le va aduce Unirea pune gaz pe focul dezbaterii, iar declaraţiile Ministrului de Externe german, acordate ziarului Bild confirmă: Republica Moldova nu va intra prea curând în Uniunea Europeană.

 • Băsescu, declaraţie după declaraţie pentru unirea cu Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu, declaraţie după declaraţie pentru unirea cu Republica Moldova

  Finalul de mandat al preşedintelui Traian Băsescu aduce o avalanşă de declaraţii în favoare unirii cu statul vecin. După ce sâmbătă, la Carei, şeful statului a declarat că trecerea Prutului în cel de al doilea război mondial a fost o decizie corectă, miercuri seară Băsescu a declarat pentru telespectatorii de peste Prut, la postul naţional de televiziune, că în sufletul său, îşi doreşte foarte mult Unirea.