Stiri despre peter grimes

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Top 2019: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 2019: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului

  Obişnuiam să fac o recapitulare a celor mai frumoase momente muzicale ale anului care se încheie. Misiunea a devenit din ce în ce mai dificilă din 2016 încoace, pentru că în România se produc abia 5-6 spectacole sau concerte de calitate într-un an.

 • O liturghie solemnă pentru Peter Grimes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O liturghie solemnă pentru Peter Grimes

  Şi englezii au un complex de inferioritate asemănător cu al nostru în ceea ce priveşte muzica. Purcell e prea vechi, Haendel e german (deşi a compus Messiah pe un libret în limba engleză) şi aşa mai departe, ajungând să se considere „The Land Without Music” (ţara fără muzică) prin comparaţie cu eterna rivală Franţa sau cu Germania, ce să mai zicem de Italia.

 • Opera „Peter Grimes“ de Benjamin Britten, la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Peter Grimes“ de Benjamin Britten, la Sala Palatului

  Duminică, 15 septembrie, de ora 19.30, Orchestra Naţională a Radiodifuziunii Române, alături de Corul Academic Radio, va interpreta opera "Peter Grimes" de Benjamin Britten. Concertul va fi condus de Paul Daniel, iar Ciprian Ţuţu este dirijorului corului. Adevărul.ro transmite, de la 19.30, acest concert.

 • A doua zi cu LSO: întoarcerea la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua zi cu LSO: întoarcerea la Operă

  Al doilea concert al celor de la London Symphony Orchestra a avut un program orientat progresiv de la o lucrare la alta, de la vocalitate la operă. A fost captivant.

 • Împărăteasa, pescarul şi profetul. Muzicologul Cristina Sârbu comentează  trei opere din Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Împărăteasa, pescarul şi profetul. Muzicologul Cristina Sârbu comentează  trei opere din Festivalul Enescu

  Actuala ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” aduce în prim planul vieţii muzicale româneşti – şi nu numai – câteva partituri lirice deosebite, cu semnificaţii şi merite multiple. Muzicologul Cristina Sârbu comentează cele trei lucrări de teatru muzical, prezente în festival: "Femeia fără umbră" de Richard Strauss, "Peter Grimes" de Benjamin Britten şi "Moise şi Aron" de Arnold Schonberg.

Modifică Setările