Stiri despre performanta

  513 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Călăraşi: Viorica Deacu, a patra în lume la canotaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călăraşi: Viorica Deacu, a patra în lume la canotaj

  La doar 18 ani, a reuşit să devină vicecampioană naţională la canotaj şi a patra în lume la sportul cu rame. Nu are de gând să se oprească aici. Acum, ţinteşte să devină campioană la seniori.

 • Portret: Victor Mihalachi este campionul mondial „importat” din Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portret: Victor Mihalachi este campionul mondial „importat” din Basarabia

  Moldoveanul care în urmă cu trei ani a lăsat ţara natală pentru a face performanţă în România a fost încoronat cu aurul mondial. Kaiacistul de origine moldoveană a reuşit duminică, alături de Alexandru Dumitrescu o performanţă unică: a luat, la Poznan, aurul mondial la probele de 500 şi 1.000 de metri.

 • Portret: Ramona Geană, o handbalistă de Challenge Cup
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portret: Ramona Geană, o handbalistă de Challenge Cup

  Ramona Geană a cunoscut satisfacţiile perfomanţelor adevărate ca sportivă la Braşov, în sezonul 2004-2005, când juca pentru Rulmentul, echipă cu care a câştigat  tot ce se putea, inclusiv o cupă europeană. S-a despărţit de formaţia antrenată de Mariana Târcă şi a venit în 2005 la Buzău, la HCM, sub formă de împrumut.

 • Bugete şcolare care încurajează performanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugete şcolare care încurajează performanţa

  „Finanţarea per elev“, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2010, îşi propune să încurajeze şcolile căutate pentru rezultatele lor, în detrimentul celor din care elevii fug pentru că nu au dascăli buni. Şcolile vor primi bani, în noul an şcolar, în funcţie de numărul de elevi înscrişi la 1 septembrie. Alocaţia pentru un copil de la ţară este mai mare decât cea pentru un copil de la oraş.

 • Slobozia: Irina Simion doboară record după record
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Irina Simion doboară record după record

  Irina a obţinut performanţe remarcabile atât la handbal, cât şi la atletism, unde a stabilit un dublu record naţional la aruncarea mingiei de oină. Irina a fost prima şi la numeroase concursuri de pictat icoane.

 • Olimpicii la matematică, vrăjiţi de banii americani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olimpicii la matematică, vrăjiţi de banii americani

  Faima elevilor geniali din România a trecut graniţa cu fiecare medalie câştigată la concursurile internaţionale. Liceenii vor să continue să facă performanţă, dar în facultăţi din alte ţări. Tinerii sunt sceptici faţă de modul în care evoluează învăţământul în România şi spun că este posibil chiar să se stabileascăîn străinătate.

 • Vocea Dobrogei: Cine-i învață pe profesori?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vocea Dobrogei: Cine-i învață pe profesori?

  „Adevărul de seară“ Constanța nu mai prididește scriind despre elevi străluciți. Copii de gimnaziu care rezolvă probleme de facultate, liceeni care iau trofeele NASA an de an, pe care se bat universități ca Princeton, dar care nu au bani să se duce să-și ridice premiul...

 • Sorin Grecu, antrenorul de campioni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sorin Grecu, antrenorul de campioni

  Profesorul se numără prin puţinii antrenori din ţară care mai scot atleţi de mare performanţă. Are în „portofoliu” numeroşi campioni naţionali.