Stiri despre perfectionism

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce ascunde perfecţionismul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ascunde perfecţionismul?

  De multe ori, obişnuim să trecem perfecţionismul pe lista calităţilor noastre, însă o astfel de gândire reprezintă o capcană. Perfecţionismul poate aduce efecte pozitive în ceea ce priveşte munca noastră, dar costurile asupra sănătăţii fizice şi emoţionale sunt mult mai ridicate.

 • Presiunea „social media“ măreşte nivelul de perfecţionism al tinerilor. Psiholog: „Le poate fi afectată sănătatea mintală“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presiunea „social media“ măreşte nivelul de perfecţionism al tinerilor. Psiholog: „Le poate fi afectată sănătatea mintală“

  Dorinţa de a fi perfecţi în ceea ce priveşte corpul, mintea şi cariera printre tinerii de astăzi a crescut semnificativ, sub presiunea social medial, în comparaţie cu generaţiile anterioare, potrivit cercetărilor Asociaţiei Americane de Psihologie. Acesta fenomen ar putea avea un impact negativ asupra sănătăţii mintale a tinerilor.

 • Cum căutăm bona potrivită: la ce detalii să fim atenţi atunci când alegem pe mâna cui ne lăsăm copiii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum căutăm bona potrivită: la ce detalii să fim atenţi atunci când alegem pe mâna cui ne lăsăm copiii

  Îngrijirea fizică a copilului şi securitatea acestuia nu sunt singurele aspecte de care părinţii ar trebui să ţină cont la alegerea bonei. Psihologii spun că trebuie să avem în vedere o serie de cerinţe psiho-aptitudinale esenţiale pentru această profesie. Abilitatea de a comunica corect şi adecvat situaţional şi capacitatea de a dezvolta ataşament faţă de copil sunt doar două dintre criteriile de la care n-ar trebui să facem rabat.

 • Exces de zel la locul de muncă: imaginile care arată ce rezultate inedite poate avea perfecţionismul la job
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exces de zel la locul de muncă: imaginile care arată ce rezultate inedite poate avea perfecţionismul la job

  Prea mult perfecţionism la locul de muncă te va ucide încet, dar în cantitatea potrivită acesta este ... perfect. Acesta este motto-ul sub care siteul Bored Panda a demarat un concurs cu cele mai interesante fotografii care ilustrează perfecţionismul la locul de muncă. Două dintre fotografiile postate sunt din România: un restaurant din Cluj şi o piaţă din Bucureşti.

 • Cum ne influenţează
destinul aşteptările părinţilor din copilărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne influenţează destinul aşteptările părinţilor din copilărie

  Stai prost la capitolul încredere în tine? Simţi că oricât ai încerca, nu reuşeşti să-ţi găseşti locul potrivit? Ai impresia că nimic din ceea ce faci nu e destul de bun? Ei bine, toate acestea pot proveni din copilărie, din bagajul emoţional moştenit de la părinţi, spune psihologul Alina Iliescu.

 • Care este faţa întunecată a perfecţionismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este faţa întunecată a perfecţionismului

  Dorinţa de a face lucrurile perfect este o trăsătură privită adesea ca o calitate, dar când standardele autimpuse sunt prea ridicate, perfecţionismul devine o poartă către depresie şi sinucidere.

 • 5 obiceiuri care te lasă fără energie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 obiceiuri care te lasă fără energie

  Nu numai odihna insuficientă poate fi de vină pentru zilele în care te simţi fără vlagă. Există şi alte obicieiuri care te pot epuiza atât fizic, cât şi psihic, zi de zi.

 • De ce perfecţioniştii mor mai devreme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce perfecţioniştii mor mai devreme

  Fixarea unor obiective înalte la serviciu poate aduce o promovare, dar şi insomnie, sindromul intestinului iritabil şi chiar boli de inimă şi deces prematur.

 • Perfecţionismul: un pact fatal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perfecţionismul: un pact fatal

  O societate bolnavă îşi îmbolnăveşte în mod punitiv şi, deseori, irecuperabil cetăţenii. Unii cedează psihologic, corpul altora se macină de boli indescifrabile sau chinuitoare, dar majoritatea plătesc facturi duble.

 • Cum recunoşti un perfecţionist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti un perfecţionist

  Oricine îşi doreşte să facă totul ca la carte, dar unii oameni fac din lucrul acesta o obsesie. Pentru un perfecţionist, „aproape perfect“ înseamnă „greşit“.

 • Perfecţionismul - între entuziasm şi obsesie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perfecţionismul - între entuziasm şi obsesie

  Dacă vă apucaţi să spălaţi vasele şi sfârşiţi prin curăţarea dulapului, spălarea geamurilor din bucătărie şi dorinţa de a lustrui parchetul, ar fi bine să citiţi în continuare articolul.

 • Perfecţionismul, boală grea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perfecţionismul, boală grea

  Tendinţa de a fi şi de a face lucrurile perfect este o trăsătură apreciată mai ales în societatea modernă, considerată  artificială. Dusă însă la extreme, ea poate deveni periculoasă pentru „adepţii“ săi.

 • Efectele nebănuite ale perfecţionismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele nebănuite ale perfecţionismului

  Stabilirea unor ţinte imposibil de atins scade speranţa de viaţă. Cercetătorii au descoperit că felul de a fi al celor care caută perfecţiunea nu se traduce şi printr-o stare de sănătate desăvârşită.

 • Mamele perfecţioniste sunt predispuse la depresie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mamele perfecţioniste sunt predispuse la depresie

  Femeile care tocmai au născut şi care consideră că ar trebui să fie mame perfecte riscă să facă depresie postpartum, arată un studiu recent, realizat de oamenii de ştiinţă din Toronto, Canada.

 • Perfecţionismul: calitate sau defect?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perfecţionismul: calitate sau defect?

  Tot ceea ce faci trebuie să fie perfect până la ultimul detaliu? Grija ca totul să îţi iasă ca la carte este normală, însă când se transformă într-o obsesie, perfecţionismul devine o povară.

Modifică Setările