Stiri despre pelifilip

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Partenerii PeliFilip se despart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partenerii PeliFilip se despart

  Cristina Filip şi Francisc Peli, parteneri în casa de avocatură PeliFilip, au decis să se separe, ultimul urmând să formeze împreună cu soţia sa, Carmen Peli, o nouă echipă de avocaţi, sub brandul Peli.

 • Ce conturi şi carduri nu pot fi poprite de ANAF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce conturi şi carduri nu pot fi poprite de ANAF

  În ultimii ani, în România au apărut noi jucători pe piaţă care vin în întâmpinarea clienţilor cu soluţii şi inovatoare, inclusiv cele legate de imposibilitatea popririi conturilor.

 • Liberalizarea pieţei gazelor naturale – realitate sau un simplu deziderat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalizarea pieţei gazelor naturale – realitate sau un simplu deziderat?

  Procesul de liberalizare a pieţei gazelor naturale din România, început încă din 2001, în contextul pregătirilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, a fost finalizat. Cel puţin pe hârtie, spun Georgeta Gavriloiu, senior associate, şi Alina Stoica, associate, la firma de avocatură PeliFilip.

 • Ce vă oferă comercianţii prin „oferta specială“: preţ sau cantitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vă oferă comercianţii prin „oferta specială“: preţ sau cantitate?

  Noţiunea de „ofertă specială” practicată de comercianţi nu este foarte bine definită de legislaţia românească, astfel că cei care doresc să facă astfel de oferte clienţilor trebuie să aibă în vedere că, dacă practica nu este implementată corect, amenzile pot ajunge până la 100.000 de lei.

 • Te gândeşti să îţi vinzi afacerea? Ce trebuie să ştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te gândeşti să îţi vinzi afacerea? Ce trebuie să ştii

  Vânzarea afacerii este un pas important atât în viaţa companiei care o desfăşoară, cât şi a antreprenorului din spatele acesteia. Fie că este avută în vedere de la început, fie că ideea se conturează sau oportunitatea apare după mulţi ani de la începutul afacerii, vânzarea este întotdeauna o posibilitate de luat în calcul, aşa că pregătirea din timp a procesului se poate dovedi utilă.

 • Consiliul Concurenţei a avut o activitate intensă anul
trecut. Ce ne aşteaptă în 2018?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Concurenţei a avut o activitate intensă anul trecut. Ce ne aşteaptă în 2018?

  Consiliul Concurenţei a deschis în 2017 cu aproximativ 50% mai multe investigaţii noi, comparativ cu anul anterior, analiştii aşteptându-se şi în 2018 la o creştere a numărului de investigaţii, la o menţinere sau uşoară creştere a numărului de sesizări şi plângeri, dar şi la o majorare a valorii sancţiunilor impuse.

 • Teleworking - munca de la distanţă, pe cheltuiala angajatorului. De când va fi reglementată şi în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teleworking - munca de la distanţă, pe cheltuiala angajatorului. De când va fi reglementată şi în România

  La aproape 15 ani de când UE a adoptat un Acord Cadru privind telemunca, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale elaborează unui proiect de act normativ care să reglementeze şi în România munca la distanţă, prin mijloace informatice. Ce este telemunca, cu ce este ea diferită de munca la domiciliu şi ce drepturi vor avea angajaţii explică Matei Varachiu, avocat colaborator al PeliFilip.

 • Aspecte juridice ce trebuie avute în vedere la debutul unei afaceri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aspecte juridice ce trebuie avute în vedere la debutul unei afaceri

  La demararea unei afaceri, iniţiatorii trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte juridice care, dacă sunt îndeplinite corect, pot dicta succesul afacerii la început de drum. Printre acestea, se numără protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, obligaţia de înregistrare, protecţia mărcilor şi a secretului comercial.

 • Statul va putea schimba regulile de atribuire a contractelor de 
achiziţii publice. O directivă europeană va intra curând în vigoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul va putea schimba regulile de atribuire a contractelor de achiziţii publice. O directivă europeană va intra curând în vigoare

  La începutul lui 2014 au fost adoptate trei noi directive în domediul achiziţiilor publice şi al concesiunilor. Acestea urmează să intre în vigoare în a doua parte a acestei luni, statele membre ale Uniunii Europene având la dispoziţie doi ani pentru a transpune acest pachet în legislaţia naţională, arată avocatul Alina Stancu Bîrsan.

Modifică Setările