Stiri despre pdm

  493 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PDM îşi va alege noua conducere pe 27 iulie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM îşi va alege noua conducere pe 27 iulie

  Partidul Democrat din Moldova îşi va alege noua conducere pe 27 iulie, atunci când va fi structurat şi un nou program care să ducă la reformarea formaţiunii politice, transmite IPN. Decizia a fost luată la şedinţa Consiliului Naţional Politic al PDM din 29 iunie şi transmisă într-o conferinţă de presă de Pavel Filip.

 • Victor Stepaniuc:
Comportamentul PDM nu a satisfăcut nici occidentalii, nici Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Stepaniuc: Comportamentul PDM nu a satisfăcut nici occidentalii, nici Rusia

  Comportamentul Partidului Democrat de după anul 2014 nu a satisfăcut nici occidentalii, nici Rusia, iar participarea principalilor actori geopolitici în depăşirea crizei din Republica Moldova este un fenomen. Opiniile au fost exprimate de politologul Victor Stepaniuc la dezbaterile publice cu tema: „Transferul paşnic de putere: motive, condiţii şi consecinţe – factorul extern”, organizate de Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova.

 • Dumitru Diacov: Consiliul
Naţional al PDM se va întruni sâmbătă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dumitru Diacov: Consiliul Naţional al PDM se va întruni sâmbătă

  Şedinţa Consiliului Naţional al Partidului Democrat, care va decide data întrunirii Congresului PDM, va avea loc sâmbătă, 29 iunie. Anunţul a fost făcut de preşedintele de onoare al formaţiunii, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8. În cadrul şedinţei, potrivit lui, ar urma să aibă loc discuţii aprinse despre viitorul formaţiunii, transmite IPN.

 • Corneliu Ciurea: Retragerea lui Vlad Plahotniuc
nu a generat criza PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Ciurea: Retragerea lui Vlad Plahotniuc nu a generat criza PDM

  Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că Partidul Democrat nu a ajuns într-o criză din cauza faptului că Vlad Plahotniuc a decis să se retragă de la şefia formaţiunii. Acesta afirmă că răsturnarea de situaţie politică din Republica Moldova – pasul înapoi făcut de PDM, retragerea strategică asemănătoare cu o înfrângere politică - a determinat această succesiune de evenimente.

 • R. Moldova, din nou la „sânul Mamei 
Rusia“. Demisia lui Plahotniuc de la vârful PDM şi eşecul SIE din 
spaţiul dintre Prut şi Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  R. Moldova, din nou la „sânul Mamei Rusia“. Demisia lui Plahotniuc de la vârful PDM şi eşecul SIE din spaţiul dintre Prut şi Nistru

  Retragerea lui Vladimir Plahotniuc de la conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM) nu ar trebui „să fie o surpriză“ pentru Chişinău sau Bucureşti, în contextul în care Kremlinul a revenit în forţă prin prisma alianţei „în contra naturii“ formate din Blocul ACUM şi PSRM, care asigură guvernarea statului frate dintre Prut şi Nistru.

 • Sondaj: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PDM nu ar accede în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PDM nu ar accede în Parlament

  Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 30,7% dintre respondenţi ar vota pentru Partidul Socialiştilor, iar 23,4% pentru Blocul Electoral ACUM DA PAS. Potrivit unui sondaj realizat de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor şi prezentat luni, 24 iunie, într-o conferinţă de presă, pentru Partidul Democrat şi-ar da votul 5,2% din populaţie şi formaţiunea nu ar accede în Parlament, transmite IPN.

 • Republica Moldova de la Plahotniuc la Dodon. De ce ar juca Kremlinul pe mâna tandemului Maia Sandu-Andrei Năstase?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova de la Plahotniuc la Dodon. De ce ar juca Kremlinul pe mâna tandemului Maia Sandu-Andrei Năstase?

  După o săptămâna dificilă în Republica Moldova în care am avut două guverne, doi premieri şi o serie de decizii alambicate, care au demonstrat încă odată fragilitatea statului frate dintre Prut şi Nistru, oligarhul Vladimir Plahotniuc şi PDM au făcut un pas înapoi, lăsând frâiele guvernării unei coaliţii pestriţe formate din Blocul ACUM -PSRM.

 • SUA salută retragerea PDM de la guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA salută retragerea PDM de la guvernare

  Statele Unite ale Americii salută anunţul Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare în favoarea premierului Maia Sandu şi a unei coaliţii formate de Parlamentul ales în mod democratic, transmite IPN.

 • Nicolae Negru: PDM ar putea să iasă pe ultima sută de metri din umbră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicolae Negru: PDM ar putea să iasă pe ultima sută de metri din umbră

  Editorialistul Nicolae Negru susţine că, la trei luni de la agerile parlamentare, Partidul Democrat este izolat, fiindcă şi Blocul ACUM, şi Partidul Socialiştilor declară că nu vor face alianţă cu PDM. În opinia sa, liderii democraţi se complac în această izolare şi ea îi avantajează: dacă vom intra în alegeri parlamentare anticipate, vina în mod automat o să cadă asupra celorlalte două formaţiuni care nu au vrut să constituie o alianţă cu PDM.

 • Andrei Năstase: Suntem martorii unei alianţe nedeclarate dintre PSRM, PDM şi Partidul Şor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase: Suntem martorii unei alianţe nedeclarate dintre PSRM, PDM şi Partidul Şor

  Reprezentanţii Blocului ACUM, care au convocat pentru astăzi, 21 mai, „sesiunea specială” a Parlamentului, susţin că între Partidul Socialiştilor, Partidul Democrat şi Partidul Şor există o alianţă nedeclarată, „care funcţionează împotriva poporului”. La sesiune s-au prezentat doar deputaţii ACUM, iar liderii blocului au declarat că cele trei entităţi ar trebui să-şi asume public paralizarea activităţii Parlamentului, transmite IPN.

 • Vlad Kulminscki: Cred că PDM şi PSRM poartă deja negocieri pentru a forma o coaliţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Kulminscki: Cred că PDM şi PSRM poartă deja negocieri pentru a forma o coaliţie

  Vlad Kulminski, directorul executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, este de părere că între socialişti şi democraţi va avea loc o alianţă tehnică şi consideră că, cel mai probabil, nu vor avea loc alegeri anticipate pentru că în orice gen de colaborare, PDM îşi va păstra pârghiile-cheie ale puterii. Declaraţia a fost făcută în platoul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

 • Analist: Fără un sprijin al partenerilor din Occident, blocul ACUM nu va merge la dialog cu PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analist: Fără un sprijin al partenerilor din Occident, blocul ACUM nu va merge la dialog cu PDM

  Dacă nu va exista un sprijin al partenerilor din Occident care să le spună reprezentanţilor blocului ACUM să meargă la dialog, atunci formaţiunea nu va purta negocieri cu Partidul Democrat, care anterior a lansat un apel în acest sens. Opinia aparţine analistului politic Corneliu Ciurea. Comentatorul este de părere că blocul ACUM nu doreşte să se aşeze la masa de negocieri, transmite IPN.

 • Andrei Năstase: PDM încearcă să mimeze un proces de constituire a unei alianţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase: PDM încearcă să mimeze un proces de constituire a unei alianţe

  Prin scrisoarea adresată celor două formaţiuni politice care formează blocul electoral ACUM DA PAS privind negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare, Partidul Democrat încearcă să mimeze un proces de constituire a unei alianţe. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, copreşedintele blocului electoral ACUM DA PAS, transmite IPN.

 • Preşedintele de onoare al PDM: Noi niciodată nu vom accepta alegeri anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele de onoare al PDM: Noi niciodată nu vom accepta alegeri anticipate

  Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al Partidului Democrat, spune că formaţiunea sa nu va accepta organizarea alegerilor anticipate. Potrivit lui, alegătorii şi-au dat votul şi au delegat unele partide cu încrederea că vor ajunge în Parlament, se vor aşeza la masa de negocieri pentru a rezolva problemele ţării, transmite IPN.

 • Vladimir Cebotari: Varianta ideală ar fi o coaliţie între PDM, ACUM şi PSRM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Cebotari: Varianta ideală ar fi o coaliţie între PDM, ACUM şi PSRM

  PDM este gata pentru orice scenariu de formare a viitoarei majorităţi legislative. Democraţii consideră că varianta ideală ar fi o coaliţie largă formată din PDM, PSRM şi blocul electoral ACUM. ACUM spune că nu va face o coaliţie cu niciuna dintre cele trei formaţiuni care au acces în Parlament. Potrivit ACUM, democraţii vor încerca să clatine fracţiunile PSRM şi ACUM pentru a atrage deputaţi cu care să formeze o coaliţie, transmite IPN.

 • Cine sunt deputaţii PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt deputaţii PDM

  După alegerile parlamentare din 24 februarie, conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, Partidul Democrat a obţinut 30 de mandate, dintre care 17 în circumscripţiile uninominale. Printre cei care au acces în Parlament se numără liderul PDM, Vlad Plahotniuc, premierul Pavel Filip, dar şi preşedinte Parlamentului, Andrian Candu, transmite IPN.

 • Ion Tăbârţă: Nu vom avea alegeri anticipate în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Tăbârţă: Nu vom avea alegeri anticipate în Republica Moldova

  Comentatorul politic Ion Tăbârţă consideră că alegeri parlamentare anticipate nu vor avea loc şi aceasta pentru că actualul scrutin a fost destul de costisitor pentru toţi actorii politici implicaţi în proces, mai ales pentru actorii „grei”.

 • Reunirea, al treilea obiectiv major al României după integrarea în UE şi NATO. Interviu cu deputatul PMP Constantin Codreanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reunirea, al treilea obiectiv major al României după integrarea în UE şi NATO. Interviu cu deputatul PMP Constantin Codreanu

  România trebuie să aibă o abordare pragmatică în relaţiile cu cel de-al doilea stat românesc de peste Prut şi să pregătească un Minister al Reunificării şi un Fond Moldova pentru a putea merge spre îndeplinirea celui de-al treilea obiectiv major după integrarea în NATO şi UE: REUNIREA, a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru Jurnaliştii.ro, deputatul PMP Constantin Codreanu.

 • Alina Russu: Transportarea organizată la secţia de votare nu este interzisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Russu: Transportarea organizată la secţia de votare nu este interzisă

  Comisia Electorală Centrală anunţă că, pe parcursul zilei de 24 februarie, a primit mai multe sesizări privind pretinse încălcări ale legislaţiei electorale. Unele dintre ele au vizat acţiuni de agitaţie electorală, dar şi transportarea organizată la secţiile de votare a alegătorilor din stânga Nistrului.

 • VIDEO Andrian Candu: Am votat pentru ca faptele bune să continue
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Andrian Candu: Am votat pentru ca faptele bune să continue

  Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi-a exercitat dreptul la vot duminică, 24 februarie, în cadrul alegerilor parlamentare. Democratul a declarat că îşi doreşte cât mai multe voturi pentru formaţiunea sa pentru a forma o majoritate parlamentară proeuropeană.

 • PDM: În mai multe secţii de votare, 
reprezentanţii unui ONG fac presiuni asupra membrilor Birourilor 
Electorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM: În mai multe secţii de votare, reprezentanţii unui ONG fac presiuni asupra membrilor Birourilor Electorale

  Partidul Democrat din Moldova anunţă că a sesizat duminică, 24 februarie, Comisia Electorală Centrală despre faptul că, în mai multe secţii de votare, reprezentanţii unui ONG fac presiuni asupra membrilor Birourilor Electorale Centrale ca să nu dea şi buletinele vot pentru referendum, împreună cu cele privind votul pentru alegerile parlamentare.

Modifică Setările