Stiri despre pdm

  464 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pavel Filip: În prima jumătate a anului 2020, Partidul Democrat va fi resetat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip: În prima jumătate a anului 2020, Partidul Democrat va fi resetat

  În prima jumătate a anului 2020, Partidul Democrat va fi resetat, aşa cum anunţă încă din vara anului curent noua conducere a formaţiunii. Declaraţia aparţine preşedintelui PDM, Pavel Filip. Potrivit lui, formaţiunea a pregătit un proiect al acestui proces de resetare şi după sărbătorile de iarnă urmează să fie examinat cu reprezentanţii organizaţiilor teritoriale ale formaţiunii, transmite IPN.

 • Pavel Filip: Anul 2019 a fost unul complicat pentru ţară, dar şi pentru PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip: Anul 2019 a fost unul complicat pentru ţară, dar şi pentru PDM

  Liderul PDM, Pavel Filip, susţine că anul 2019 a fost unul complicat pentru ţară, dar şi pentru partidul pe care îl conduce. La şedinţa Consiliului Naţional Politic al PDM, care a avut loc duminică, 15 decembrie, Pavel Filip a declarat că „în pofida provocărilor şi dificultăţilor, PDM nu doar a supravieţuit, dar a reuşit să obţină cel mai bun scor în alegerile locale şi a demonstrat că nu este partidul unui singur om”, transmite IPN.

 • PDM a părăsit şedinţa Parlamentului în semn de protest faţă de raportul comisiei de anchetă privind investigarea fraudei bancare. Slusari: „Hoţii, hoţii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM a părăsit şedinţa Parlamentului în semn de protest faţă de raportul comisiei de anchetă privind investigarea fraudei bancare. Slusari: „Hoţii, hoţii”

  Fracţiunea PDM a părăsit şedinţa Parlamentului de joi, 17 octombrie, odată ce şefa Legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunţat că preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pe subiectul fraudei bancare, Alexandru Slusari, urmează să prezinte raportul final al comisiei. Andrian Candu a dat de înţeles că decizia democraţilor este în semn de protest faţă de comisie, subliniind că în perioada activităţii acesteia a fost „doar un spectacol”.

 • Cine este Vladimir Cebotari, candidat la şefia Primăriei Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este Vladimir Cebotari, candidat la şefia Primăriei Chişinău

  Vladimir Cebotari este candidatul Partidului Democrat la funcţia de primar al municipiului Chişinău. A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, specialitatea drept economic.Candidatul are 38 de ani. A activat în calitate de consilier juridic în cadrul unui birou de avocaţi, iar ulterior a fost consultant principal în Direcţia informativ-analitică a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, transmite IPN.

 • Dodon, despre propunerea PDM ca vila prezidenţială de la Condriţa să fie tranformată în sanatoriu: „Pot ceda totul oamenilor, chiar şi cladirea Preşedinţiei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon, despre propunerea PDM ca vila prezidenţială de la Condriţa să fie tranformată în sanatoriu: „Pot ceda totul oamenilor, chiar şi cladirea Preşedinţiei”

  Igor Dodon a comentat propunerea deputaţilor PDM privind necesitatea ca Guvernul să transforme vila prezidenţială de la Condriţa în sanatoriu pentru vârstnici, iar pensiunea de la Holercani în pensiune pentru veterani. Şeful statului susţine că, ar putea ceda totul oamenilor, „chiar si cladirea Preşedinţiei, reparată după ce a fost distrusă de cei cu care Jizdan a venit la putere, după 2009”.

 • Democratul Vladimir Cebotari s-a lansat în cursa electorală pentru Primăria Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democratul Vladimir Cebotari s-a lansat în cursa electorală pentru Primăria Chişinău

  Candidatul PDM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău în alegerile din 20 octombrie, Vladimir Cebotari, s-a lansat în cursa electorală. Evenimentul a avut loc miercuri, 25 septembrie. Vladimir Cebotari susţine că s-a angajat în lupta pentru un Chişinău „în care să ne placă să trăim, cu instituţii eficiente, cu funcţionari competenţi şi dedicaţi”.

 • PDM, despre o 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM: Multe promisiuni şi puţine realizări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM, despre o 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM: Multe promisiuni şi puţine realizări

  Partidul Democrat susţine că, la o sută de zile de când a venit la guvernare PSRM şi Blocul ACUM, „oamenii se simt de parcă au cumpărat un produs la care au văzut multă publicitate la TV, iar acum, după perioada de probă, au înţeles că totul era doar reclamă”. Liderul PDM, Pavel Filip, a dat luni, 23 septembrie, citirii unui raport de activitate alternativ, transmite IPN.

 • PDM: „Igor Dodon demonstrează că şi-a subordonat politic Procuratura Generală”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM: „Igor Dodon demonstrează că şi-a subordonat politic Procuratura Generală”

  Reprezentanţii Partidului Democrat din Moldova, condus de ex-premierul Pavel Filip, consideră că Igor Dodon a demonstrat că anume el este cel care controlează Procuratura Generală, după ce a anunţat luni, 16 septembrie, într-un discurs ţinut în faţa deputaţilor, că ştie despre faptul că procurorul general urmează să vină în aceeaşi şedinţă pentru a cere ridicarea imunităţii parlamentare a unor deputaţi.

 • „Tancurile ruseşti“ şi schimbarea la faţă a PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tancurile ruseşti“ şi schimbarea la faţă a PDM

  Ex-premierul Pavel Filip, sub conducerea căruia guvernul a pus pe spatele cetăţenilor miliardul de dolari furat, în 2014, din sistemul bancar al ţării, este noul lider al Partidului Democrat din Moldova.

 • Dodon, deranjat că Rusia a fost numită „agresor” la Congresul PDM: Unde vedeţi tancuri ruseşti? Acest mesaj geopolitic este în interesul lui Plahotniuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon, deranjat că Rusia a fost numită „agresor” la Congresul PDM: Unde vedeţi tancuri ruseşti? Acest mesaj geopolitic este în interesul lui Plahotniuc

  Igor Dodon s-a arătat deranjat că Federaţia Rusă ar fi fost numită „agresor” în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Democrat, în care formaţiunea şi-a ales preşedintele. Şeful statului susţine că, anterior, democraţii nu aveau asemenea mesaje, fapt ce ar înseamna că au schimbat retorica pentru a apăra interesele lui Vlad Plahotniuc, despre care Igor Dodon spune că s-ar afla în SUA.

 • Pavel Filip: PDM trebuie să răspundă de ce, cu cele mai multe mandate din istorie, a ajuns în opoziţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip: PDM trebuie să răspundă de ce, cu cele mai multe mandate din istorie, a ajuns în opoziţie

  Fostul premier, preşedintele interimar al Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că la Congresul extraordinar al formaţiunii, care va avea loc astăzi, 7 septembrie, PDM trebuie să răspundă la întrebarea de ce, cu cel mai mare număr de mandate în Parlament din istoria sa, PDM a ajuns în opoziţie. De asemenea, democratul spune înainte de Congres că formaţiunea nu se destramă, ci îşi consolidează poziţiile, transmite IPN.

 • PDM: Procuratura Generală demonstrează că este controlată politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM: Procuratura Generală demonstrează că este controlată politic

  Partidul Democrat din Moldova a comunicat că „răspunsul dat de Procuratura Generală la refuzul de a porni urmărire penală pe faptul uzurpării puterii de stat de către actuala guvernare, cum a fost solicitat în demersul deputaţilor PDM, demonstrează, o dată în plus, faptul că această instituţie este controlată politic şi reacţionează selectiv la solicitările venite din partea guvernării şi a opoziţiei”.

 • PDM consideră că dosarul penal pentru uzurparea puterii de stat a fost deschis la comanda lui Andrei Năstase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM consideră că dosarul penal pentru uzurparea puterii de stat a fost deschis la comanda lui Andrei Năstase

  Partidul Democrat din Moldova „condamnă noul atac asupra sa din partea guvernării PSRM-ACUM, de această dată, prin utilizarea Procuraturii Generale, pe care au supus-o controlului politic”. PDM susţine că decizia PG de pornire a unui dosar penal pe faptul tentativei de uzurpare a puterii de stat „se înscrie perfect în acţiunile de hărţuire a reprezentanţilor democraţi şi în dorinţa noii puteri de a lovi în pluralismul politic”.

 • Mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc, emis de o instanţă de la Moscova. Ce acuzaţii i se aduc fostului lider PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc, emis de o instanţă de la Moscova. Ce acuzaţii i se aduc fostului lider PDM

  O instanţă de la Moscova a decis luni, 5 august, emiterea unui mandat de arestare pe numele fostului preşedinte al PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta este acuzat de organizarea unei grupări criminale şi trafic de droguri în proporţii deosebit de mari. De asemenea, procurorii au constatat că schema de trafic de droguri a lui Vlad Plahotniuc era condusă de persoana de încredere a acestuia, ex-deputatul PDM Constantin Ţuţu.

 • Diacov crede că PDM putea evita eşecul, dacă Plahotniuc îşi alegea alţi consilieri: Nu trebuia să-l asculte pe Serghei Iaralov, dar pe cei care se pricep în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diacov crede că PDM putea evita eşecul, dacă Plahotniuc îşi alegea alţi consilieri: Nu trebuia să-l asculte pe Serghei Iaralov, dar pe cei care se pricep în politică

  Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, spune că greşelile pe care le-a comis formaţiunea sa ar fi putut evitate, dacă fostul lider democrat Vlad Plahotniuc nu ar fi ascultat de sfaturile consilierilor săi pe subiecte politice, printre care Serghei Iaralov, un om de afaceri controversat, foarte apropiat de Vlad Plahotniuc.

 • Pavel Filip: Încă nu am luat decizia finală de a candida la şefia PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip: Încă nu am luat decizia finală de a candida la şefia PDM

  Preşedintele interimar al Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, cel care a ocupat această funcţie după ce fostul lider Vladimir Plahotniuc şi-a dat demisia şi a plecat din ţară, spune că nu s-a adunat încă masa critică de elemente care să-i permită să ia decizia de a candida la funcţia de lider cu atribuţii depline al PDM.

 • PDM cere demisia ministrului Finanţelor, Natalia Gavriliţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM cere demisia ministrului Finanţelor, Natalia Gavriliţa

  Fracţiunea Partidului Democrat a înregistrat vineri, 26 iulie, în plenul Parlamentului o moţiune simplă asupra activităţii ministrului Finanţelor, Natalia Gavriliţa. Iniţiativa vine ca urmare a măsurilor fiscale anunţate zilele trecute de aceasta, se arată într-un comunicat de presă emis de PDM.

 • 11 primari din Donduşeni părăsesc PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  11 primari din Donduşeni părăsesc PDM

  Un grup de primari din raionul Donduşeni părăseşte Partidul Democrat, motivând prin faptul că „formaţiunea a degradat în faţa cetăţenilor”. Într-o declaraţie făcută publică, se spune că pasul dat este făcut în baza unei decizii comune, luate în urma ultimelor evenimente din ţară, iar cei 11 primari reprezintă 50% din totalul edililor din raion, transmite IPN.

 • Andrian Candu: Vrem să revenim
la „primerise” pentru candidaţii la şefia PDM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrian Candu: Vrem să revenim la „primerise” pentru candidaţii la şefia PDM

  În şedinţa Consiliului politic al Partidului Democrat, s-a discutat despre revenirea la o practică mai veche a formaţiunii de selectare a candidaţilor din toată ţara pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii – aşa-numitele „primerise”, cu dezbateri, inclusiv televizate. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele PDM suspendat din funcţie, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul Prime TV, transmite IPN.

 • Democraţii s-ar putea adresa la Comisia de la Veneţia privind modificarea Legii Procuraturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţii s-ar putea adresa la Comisia de la Veneţia privind modificarea Legii Procuraturii

  Deputatul Partidului Democrat Vladimir Cebotari spune că nu exclude adresarea la Comisia de la Veneţia pentru a analiza modificările care au fost făcute de majoritatea parlamentară în Legea Procuraturii. Democratul spune că o asemenea adresare va fi făcută şi către Curtea Constituţională când aceasta va fi formată. Declaraţia a fost făcută în emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.