Două zile de vizionări, în care peliculele au fost semnate de regizoare sau/şi personajele principale la feminin.
Ecaterina era sora lui Alexandru Moruzi, domnitorul. După măritiş, şi-a căpătat toate libertăţile şi obişnuia să pună caii la trăsură şi să facă mici excursii prin Bucureşti şi prin împrejurimi, încât la trei ani distanţă de la nuntă i se dusese vestea de plimbăreaţă ce se făcuse.
De ziua Naţională Brâncuşi, la 145 de ani de la naşterea marelui sculptor, manifestărilor aniversare târgujiene şi bucureştene li s-a adăugat, cu darul de a rămâne în memoria noastră, o carte de suflet, tipărită de editura Hoffman, în Colecţia Cărţilor esenţiale, carte cu titlul semnificativ ”Recurs la Brâncuşi”.
Procedeul a devenit reţetă în manualul după care sunt pregătiţi
specialiştii ruşi în conceperea de operaţiuni ofensive de război psihologic: se
identifică operaţiunea principală şi apoi câteva secundare, menite să ridice
vânt şi pulbere pentru orbirea adversarilor ţinuţi astfel ocupaţi şi profund
enervaţi de fapotul că nu pricep nimic.
Un mare avantaj pe care îl avem în aceste zile
este faptul că putem păstra legătura între noi şi partenerii noştri internaţionali prin comunicarea cu ajutorul tehnologiei.
Conform unui articol din Forbes, se pare că tot mai multe echipe se formează online cu
oameni din diferite părţi ale lumii, iar angajările internaţionale aduc un
suflu nou oricărei echipe.
Nu poţi lua măsuri numai împotriva unora, lăsându-i pe ceilalţi să zburde în funcţii şi sporuri, în decoraţii şi demnităţi. Sunt foşti turnători la securitate sau foşti ofiţeri făcuţi "cetăţeni de onoare", indemnizaţi meritoriu, promovaţi şi livraţi societăţii ca modele, retribuiţi, sub un statut sau altul, "special", din buzunarul public,
Ce consecinţe va avea ieşirea partidului lui Viktor Orban din PPE? Se întrevede chiar un "Hungexit"? Politologul ungar Péter Krekó, director al institutului Political Capital, despre conflictul dintre Ungaria şi UE.
Nu de wikipedii ambulante avem nevoie şi nici de creiere în cuvă, ci de minţi, de spirite, de oameni. Iar aceasta nu se poate face continuând să ne evaluăm studenţii ca la 1984. La propriu şi la figurat.
Elevii care se pregătesc pentru susţinerea examenului de Bacalaureat anul aceasta au o nouă direcţie de sprijin de la Digital Nation. GATA DE BAC este platforma de meditaţii online unde elevii de clasa a 12-a se pot pregăti într-un mod antrenant pentru examen, alături de profesori de specialitate.
De 30 de ani, la nivel decizional se promite reformarea poliţiei şi a instituţiilor de ordine şi linişte publică! Atât! Fiecare guvernare a minţit că va reforma Poliţia Română astfel încât aceasta să-şi poată îndeplini atribuţiile conform legilor. Lucrurile au mers însă, invers şi în locul reformării şi profesionalizării, instituţia poliţienească s-a degradat continuu, ba chiar a ajuns un instrument de folosinţă politică!
Există semnale din ce în ce mai mari că o criză militară ar putea izbucni în strâmtoarea Taiwan în acest an, în timp ce China îşi flexează muşchii militari către Taipei pentru a accepta unificarea. Beijingul încearcă să testeze calitatea noii administraţii americane sub presedintele Biden.
Pandemia şi aprobarea bugetului de stat pe 2021
au relansat discuţia asupra numărului bugetarilor de la noi, asupra salariilor
lor, asupra standardelor cu care ar trebui evaluată activitatea acestora. Se
fac comparaţii cu alte state europene, fără a pune în ecuaţie şi alte date esenţiale:
PIB-ul/locuitor, calitatea infrastructurii, gradul de colectare la buget.
Expunerea de
motive a legii prin care, printre altele, Comisia Iordache a înfiinţat Secţia
Specială are fix 13 (treisprezece) rânduri.
Expunerea de motive prin care ministrul Justiţiei, Stelian Ion, propune
desfiinţarea Secţiei Speciale are 13 (treisprezece) pagini. Efortul justificativ al ministrului s-ar putea să fie însă în zadar, pentru că e
foarte posibil ca victoria să fie adjudecată de părintele ordonanţei (cum
altfel?) 13.
Republica Moldova este şi ea în miezul a ceea ce se numeşte geopolitica vaccinurilor. Este vorba despre asumarea surselor de vaccinuri credibile din cele câteva validate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, unele dintre cele produse fiind cu probleme, altele cu rezerve sau limitări.
2020 a fost un an pe care mulţi vor să-l uite, nu şi eu. Cred că este bine să ştim unde ne aflăm din punct de vedere al impactului pandemiei asupra mediului antreprenorial feminin. Şi spun asta pentru că deşi s-au scris analize despre personalul medical afectat, despre economie în general, despre cum s-a resimţit pandemia asupra femeii antreprenor s-a vorbit prea puţin.
Nu mă pricep la psihologie şi nici nu pretind că m-aş pricepe. Bine, „am citit pe net” una-alta, ca tot omul, dar asta nu mă face specialist. Şi totuşi, am ciudata senzaţie că 90% dintre românii „de rând”, puşi în faţa situaţiei de a negocia cu agresorul, s-ar fi descurcat mai bine decât „specialistul” Poliţiei.