stiri despre pdl

Ura e prizonieratul care dă gardianului libertatea de a-şi suprima libertatea. Cursa e încăpătoare. Cînd toată lumea urăşte, viaţa e simplă şi nesfîrşită. Furia unei generaţii trece în mintea celei ce îi urmează. De fapt, urîm pentru a fi fericiţi de necazul lăsat celor pe care îi creştem şi-i ajutăm să fie ca noi: infirmi, tulburaţi şi furioşi.

acum 13 ore · comentarii (40)

Îmi este foarte dificil să fiu cât de cât sigur ce cred despre votul pe internet. În esenţă, cred că, pentru a lua o poziţie, trebuie să cântăreşti riscurile şi beneficiile şi să stabileşti dacă balanţa este pozitivă. Dacă chiar vrei să îţi storci creierii, poţi analiza şi costurile, şi oportunitatea lor. Dar să presupunem că acestea ar fi acceptabile.

acum 15 ore · comentarii (13)

Într-o zi cu soare – mai exact, joi, 13 iunie 2019 –, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ a primit un telefon. Luis Popa era chemat, cu ştampila instituţiei, la sediul central al Cadastrului (ANCPI, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitare Imobiliară), ca să „rezolve situaţia“.

acum 11 ore · comentarii (3)

Iar a început Tăriceanu cu aberaţiile referitoare la justiţie. Speculând politic cele întâmplate la Baia de Aramă, nu pierde ocazia să se răfuiască cu Justiţia. Şi cine califică România drept Republica procurorilor? O persoană care are dosar penal pentru o mită de 800.000 euro, dosar instrumentat de către procurorii germani şi austrieci. Ce vrea, de fapt, Tăriceanu?

acum 13 ore · comentarii (29)

Când elevii sunt cei care ajung să dea lecţii unui minister care, în loc să se ocupe de administraţie publică în interesul cetăţeanului, devine unealta baronilor care ar face, după cum se vede, o mulţime de lucruri doar pentru a nu acorda elevilor drepturile care li se cuvin, ştii sigur că sistemul e profund acaparat şi că trebuie reaşezat cel puţin politic dacă nu cumva şi structural.

acum 4 ore · comentarii (0)

Cînd o instituţie, nedespărţită de contactul cu cetăţeanul, se manifestă ca gestionara sacră a informaţiei de interes public? Când construieşte norme ce îngrădesc transparenţa. Societatea civilă din România, a ieşit din matcă şi cere transparenţă. Vremuri bune! Toate corpurile instituţionale se purifică la lumina transparenţei. Noi ştim asta.

acum 11 ore · comentarii (0)

În urmă cu 90 de ani, în vara anului 1929, Romulus Vuia înfiinţa la Cluj primul muzeu în aer liber din România, pe care şi-l dorea o adevărată „Grădină a Neamului“, care să prezinte întregii lumi comorile civilizaţiei noastre tradiţionale. Odată cu înfiinţarea sa, România devenea a noua ţară din lume în care existau astfel de muzee, care reprezintă cea mai complexă şi elevată formă de valorificare a patrimoniului cultural.

E vorba de bani, putere, orgolii naţionale şi personale, totul sub presiunea luării rapide a unei decizii care, în mare, cu excepţia unor accidente majore de parcurs, trebuie să rearanjeze peisajul politic al Europei următorilor ani. Şi, mai ales, să pună în funcţie acele persoane care să convină cel mai tare unuia sau altuia dintre grupurile de presiune organizate în jurul unuia dintre actorii majori, recte Franţa şi Germania.

acum 2 zile · comentarii (17)

Retragerea lui Vladimir Plahotniuc de la conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM) nu ar trebui „să fie o surpriză“ pentru Chişinău sau Bucureşti, în contextul în care Kremlinul a revenit în forţă prin prisma alianţei „în contra naturii“ formate din Blocul ACUM şi PSRM, care asigură guvernarea statului frate dintre Prut şi Nistru.

acum 11 ore · comentarii (1)

Pe 22 iunie 1941, România era nevoită să intre într-o alianţă cu Germania nazistă împotriva Rusiei staliniste ce cu doar un an înainte anexase Basarabia şi impusese României pierderi teritoriale şi în favoarea Ungariei şi Bulgariei.

acum 3 zile · comentarii (92)

Evenimentele din Golful Persic par a împinge lumea spre un război major între SUA şi Iran, în urma unui set de atacuri la adresa unor tancuri petroliere în largul Golfului Oman, care s-au soldat cu pagube majore la nave dar care au lăsat echipajele intacte, fără pierderi, şi cu navele plutind. O situaţie paradoxală de război hibrid, pusă pe seama Iranului, după ce tensiunile între Washington şi Teheran au crescut dramatic.

acum 4 zile · comentarii (55)