Stiri despre paul lendvai

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Führerdemocracy“ redivivus. Foarte potrivită pentru „noua normalitate“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Führerdemocracy“ redivivus. Foarte potrivită pentru „noua normalitate“?

  Scandal la Budapesta. Oficialii sunt indignaţi de conţinutul celor două capitole suplimentare scrise de Paul Lendvai, autorul celebrei cărţi „Ungurii: o mie de ani de victorii în înfrângere“, în care se referă în special la ceea ce s-a întâmplat în Ungaria începând cu 2010, atunci când a avut loc „nu numai o schimbare de guvern, ci una de regim, reîntorcându-se la naţionalism, ură între oameni, corupţie şi tendinţe autoidentitare“.

 • Despre Ungaria lui Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Ungaria lui Orban

  Am mai avut ocazia de a vorbi despre semnificaţia specială pe care o are pentru mine numele jurnalistului de origine maghiară Paul Lendvai. De multă vreme, puţin după tragicele evenimente din toamna budapestană a anului 1956, stabilit la Viena, loc de unde a publicat nenumărate articole şi cărţi dedicate unor evenimente consumate în Europa est-europeană.

 • Ne îndreptăm spre orbanizarea României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne îndreptăm spre orbanizarea României?

  Am citit zilele trecute cu interes crescând, cu îngrijorare şi, trebuie să admit că şi cu emoţie excelenta carte “Ungaria lui Orbán”, cu puţină vreme în urmă apărută în traducerea românească datorată Mariei-Magdalena Anghelescu la editura ieşeană “Polirom”.

 • FRAGMENT „Ungaria lui Orbán”, de Paul Lendvai, a apărut în librăriile româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Ungaria lui Orbán”, de Paul Lendvai, a apărut în librăriile româneşti

  Paul Lendvai, istoric şi comentator politic, fost corespondent pentru Europa de Est al Die Presse şi Financial Times în perioada 1960-1982, semnează volumul „Ungaria lui Orbán”, apărut recent la Editura Polirom, în traducerea Mariei-Magdalena Anghelescu. „Adevărul” prezintă un fragment în premieră din volumul lui Lendvai.

Modifică Setările