Stiri despre pasari

  308 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • GALERII FOTO O şansă pentru fauna din Delta Dunării: Salvarea păsărilor din Grindul Lupilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERII FOTO O şansă pentru fauna din Delta Dunării: Salvarea păsărilor din Grindul Lupilor

  Temperaturile scăzute pun în pericol păsările sălbatice din Rezervaţia Biosferei Dunării. După ce apele au îngheţat, fără nicio şansă de a-şi mai procura mâncare, cele mai frumoase păsări care iernează în Delta Dunării ar putea să îşi piardă viaţa. Acesta este şi motivul pentru care autorităţile au cerut public sprijinul iubitorilor de natură pentru salvarea acestor specii.

 • Se caută sponsori pentru mâncarea faunei sălbatice din Delta Dunării!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se caută sponsori pentru mâncarea faunei sălbatice din Delta Dunării!

  În condiţiile grele ale acestei ierni, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) face un apel către societatea civilă, societăţi comerciale, ONG-uri de mediu şi către toţi cei interesaţi, pentru sprijin în vederea unor acţiuni de hrănire a faunei din RBDD.

 • VIDEO Zeci de pelicani şi cormorani au luat cu asalt portul Giurgiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Zeci de pelicani şi cormorani au luat cu asalt portul Giurgiu

  De câteva zile, portul Giurgiu a devenit „casă” pentru zeci de pelicani şi cormorani care au ales să se oprească din drumul către Delta Dunării. Fenomenul este unul rar întâlnit şi, cel mai probabil, venind din nordul Africii, păsările au decis să facă o escală la Giurgiu din cauza vremii.

 • Vizită surpriză: Lebede adăpostite în Portul Constanța
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vizită surpriză: Lebede adăpostite în Portul Constanța

  Au supraviețuit furtunii și și-au găsit refugiu creat de mâna omului, parcă anume pentru ele: zeci de lebede au poposit joi în portul Constața, la adăpost de valuri și gheață. Zona se află la intrare în port, lângă sediul Administrației Portului.

 • Pui de lebădă salvat de echipa „Oceanic Club“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pui de lebădă salvat de echipa „Oceanic Club“

  În seara zilei 2 februarie , echipa Oceanic Club a salvat un pui de lebădă din zona hotelului Majestic. Puiul era slăbit ş;i avea hipotermie. A Fost dus la sediul organizaţiei şi în scurt timp a început să-şi revină.

 • Bunăstarea păsărilor şi a porcilor, subvenţionată prin APIA!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bunăstarea păsărilor şi a porcilor, subvenţionată prin APIA!

  APIA informează beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării păsărilor şi, respectiv, a bunăstării şi protecţiei porcinelor, că eliberează adeverinţe pentru cei care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

 • Gigi Becali, puii înapoi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gigi Becali, puii înapoi!

  Patronul stelist este acuzat că a uitat să plătească 500.000 de păsări comandate de una dintre firmele sale, Avicola Iaşi. Păgubiţii, doi fermieri din Botoşani, spun că datoria este de un milion de euro.

 • Fotografii cu păsări de pe trei continente, expuse la USAMV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotografii cu păsări de pe trei continente, expuse la USAMV

  O expoziţie ilustrând specii de păsări din trei continente este expusă până în 31 decembrie în holul Institutului pentru Ştiinţele Vieţii al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV). Expoziţia de fotografie îi aparţine dr. Andrei Mihalca şi este intitulată „Aves".

 • Liber la masacru în Delta Dunării!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liber la masacru în Delta Dunării!

  Membrii Comisiei pentru Administrație Publică, Echilibru Ecologic și Amenajarea Teritoriului au aprobat reluarea vânătorii pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei, după ce societatea civilă a militat cu success pentru protejarea speciilor ce habitează în această zonă unică

 • FOTO Un stol de păsări s-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Un stol de păsări s-a "transformat" în zbor în creaturi marine

  Asociem delfinii şi caracatiţele cu lumea marină, dar întâmplarea a făcut ca formele lor să apară chiar pe cerul Scoţiei. Un fotograf a surprins un stol de păsări care, în timpul zborului, s-a transformat într-un delfin, o balenă şi o caracatiţă.

 • Olteanul pasionat de-o viaţă de zburătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olteanul pasionat de-o viaţă de zburătoare

  Nicu Duican are 52 de ani şi este unul dintre cei mai cunoscuţi şi vechi crescători de păsări din oraş, iar apartamentul său este acum casă pentru 120 de zburătoare.

 • Furtul de animale, cea mai des întâlnită infracţiune în Teleorman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furtul de animale, cea mai des întâlnită infracţiune în Teleorman

    Cea mai des întâlnită faptă penală de care sunt sesizaţi poliţiştii teleormăneni vizează furtul de animale ori păsări din gospodării, dar şi de pe islazurile comunale. Potrivit IPJ Teleorman, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate 102 reclamaţii în acest sens.

 • Agricultură eco pe bani europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agricultură eco pe bani europeni

  Ieri a fost ultima zi în care fermierii clujeni au putut depune cereri pentru acordarea de ajutoare în dezvoltarea agriculturii ecologice. Numărul de cereri pentru subvenţii a crescut cu 700% faţă de anul trecut.

 • Relaxare şi distracţie la Grădina Zoologică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Relaxare şi distracţie la Grădina Zoologică

  Deschisă în fiecare zi, între orele 8,00 şi 19,00, ZOO Călăraşi găzduieşte zeci de specii de animale, păsări exotice şi reptile. Aici poti fi admiraţi şi pelicani, dar şi o pereche de lebede negre, aduse la Bucureşti.

 • Vânătoarea păsărilor în Delta Dunării, blocată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vânătoarea păsărilor în Delta Dunării, blocată

  Sezonul de vânătoare la păsări ar fi trebuit să înceapă pe data de 15 septembrie, dar noua lege a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a blocat această activitate. Din această vară, vânătoarea în deltă a fost oprită.

 • Expoziţie de animale la Suceava
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie de animale la Suceava

  Duminică, 28 august, în parcarea de la Shopping City va avea loc un târg de păsări şi iepuri. În intervalul orar 8.00 - 14.00, persoanele care vor dori, vor avea posibilitatea să admire porumbei, găini, raţe, gâşte, bibilici, canari, papagali, păuni, dar şi iepuri de casă.

 • Poftiţi în Delta Dunării: Pe salba de lacuri până la Sulina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poftiţi în Delta Dunării: Pe salba de lacuri până la Sulina

  Canale întotocheate mărginite de stufăriş, cu acoperişul din salcii pletoase, păsări din mai toate speciile ce se odihnesc printre nuferi, păduri cu liane exotice, nisipuri albe, toate acestea pot fi întălnite pe traseele turistice din zona Deltei. Află mai mult aici în fiecare zi despre fiecare dintre cele 26 de trasee oficiale din Rezervaţia Biiosferei Delta Dunării.Astăzi ai traseul numărul 3.

Modifică Setările