Stiri despre partidul social democrat

  28 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Are PSD viitor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Are PSD viitor?

  Ţara cu cea mai mare inegalitate din Europa are nevoie de un partid de stânga, dar de unul pe bune. Partidul cel mai reprezentativ din România, după numărul de membri şi primari, se adună să îşi hotărască soarta. Deşi câştigător a două rînduri de alegeri legislative succesiv şi distribuitor generos de beneficii generalizate (pensii, venit minim) şi concentrate (profesori, doctori), partidul e în cel mai greu moment din istoria sa.

 • Cum încearcă PSD să îi convingă pe români de „realizările“ sale cu fotografii din Ucraina, Africa de Sud şi Canada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum încearcă PSD să îi convingă pe români de „realizările“ sale cu fotografii din Ucraina, Africa de Sud şi Canada

  Partidul Social Democrat vine cu o nouă strategie de convingere a publicului de realizările sale în cei aproape trei ani de când se află la putere, alături de ALDE. Cu o tactică mai agresivă pe internet, PSD se foloseşte însă de poze din alte ţări pentru a se lăuda cu „realizările” sale. Contactat de Digi24.ro, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că acest lucru s-ar fi întâmplat printr-un „mega-absurd”.

 • SERIAL Generaţia Marii Uniri, episodul 7. Iosif Jumanca, fruntaş PSD-ist şi unionist, executat de comunişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SERIAL Generaţia Marii Uniri, episodul 7. Iosif Jumanca, fruntaş PSD-ist şi unionist, executat de comunişti

  Iosif Jumanca, politician social-democrat din Transilvania, a avut un rol hotărâtor în succesul Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, ţinând un discurs militant pentru înfăptuirea Marii Uniri. Membru al Consiliului Dirigent, senator în Parlamentul României şi fidel concepţiei sale politice, respingând colaborarea cu PCR, Jumanca a plătit pentru atitudinea sa, fiind arestat şi sfârşindu-şi viaţa în temniţele comuniste.

 • Spălarea pe creiere continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spălarea pe creiere continuă

  O mulţime de informaţii fără rost au ajuns să-ţi umple mintea. Asta nu înseamnă că eşti mai informat sau mai deştept. Sunt împinse cu o forţă uluitoare în mintea ta de către televiziuni şi alte suporturi de comunicare.

 • Mişcări la vârful Partidului Social Democrat din Germania. Andrea Nahles are mari şanse să devină prima femeie care preia conducerea formaţiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mişcări la vârful Partidului Social Democrat din Germania. Andrea Nahles are mari şanse să devină prima femeie care preia conducerea formaţiunii

  Partidul Social Democrat din Germania trece printr-o perioadă extrem de agitată, marcată de dispute interne, care au apărut în special după ce liderii formaţiunii au ajuns la un acord cu blocul conservator al Angelei Merkel în vederea formării unui guvern de coaliţie. În aceste condiţii, marţi seară, Martin Schulz şi-a anunţat oficial demisia, cu efect imediat, de la conducerea partidului.

 • Dănuţ Cristescu a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dănuţ Cristescu a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman

  Dănuţ Cristescu a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Cristescu, cel care a ocupat până acum funcţia de vicepreşedinte al CJ Teleorman, a fost propunerea validată cu unanimitate de voturi în Comitetului Executiv al Organizatiei Judetene Teleorman a PSD, întrunit luni dimineaţă.

 • PSD îşi sapă groapa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD îşi sapă groapa

  Nu ştiu în ce măsură şi câţi dintre membrii PSD realizează ce se întâmplă acum şi în ce aventură aproape fără ieşire i-a târât Liviu Dragnea.

 • Noul baron al Văii Jiului, locul I la Senat. Cine este Cristian Resmeriţă, candidatul PSD care n-a avut emoţii la alegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul baron al Văii Jiului, locul I la Senat. Cine este Cristian Resmeriţă, candidatul PSD care n-a avut emoţii la alegeri

  Cel mai controversat politician hunedorean intrat în Parlament este Cristian Resmeriţă (36 de ani), fost deputat PSD din anul 2008, devenit în 2016 primar în Lupeni. A urmat la conducerea administraţiei din Valea Jiului după 16 ani în care municipiul a fost condus de tatăl său, Cornel Resmeriţă, baronul judecat pentru infracţiuni de corupţie. La alegerile parlamentare, Resmeriţă Jr. s-a aflat în fruntea listei PSD pentru Senat.

 • Ce le-a cerut oficial Dragnea social-democraţilor din Teleorman, pentru a câştiga alegerile: mai puţine afişe, mai mult teren pe la porţile oamenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce le-a cerut oficial Dragnea social-democraţilor din Teleorman, pentru a câştiga alegerile: mai puţine afişe, mai mult teren pe la porţile oamenilor

  Liviu Dragnea, preşedintele PSD, vrea ca social-democraţii care se vor bate pentru voturile electoratului la scrutinul din 5 iunie să meargă direct la uşile oamenilor în campania electorală. Mai puţine bannere şi afişe, mai mult teren, a fost mesajul transmis candidaţilor PSD de preşedintele partidului, cu prilejul lansării de candidaţi din Teleorman.

 • Traian Băsescu şi Liviu Dragnea, aşteptaţi la Alexandria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu şi Liviu Dragnea, aşteptaţi la Alexandria

  Traian Băsescu şi Liviu Dragnea sunt aşteptaţi, astăzi, la Alexandria. Cei  doi vor participa, separat, la lansările de candidaţi pentru alegerile locale 2016 ale Partidului Mişcarea Populară  şi Partidului Social Democrat.

 • Sfârşitul
politicii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfârşitul politicii?

  În ciuda aspectului grotesc, absurd şi înfricoşător al "alegerilor" din PSD, nici râsul şi nici dispreţul n-ar trebui să ne influenţeze ideile despre acest eveniment. Dimpotrivă. O să protestaţi, dar recentul spctacol "Dragnea übel al(l)es" îşi are sorgintea în marele Partid Republican american, aşa cum e descris de columnistul David Brooks, de la New York Times.

 • Nici centrişti, nici comunişti, doar de stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nici centrişti, nici comunişti, doar de stânga

  În avalanşa unui spaţiu public dominat de ideile de dreapta, care împing societatea românească către atomizare şi izolare, mesajul social al unei umanităţi ce trebuie să ne definească devine obscur şi blamabil.

 • Mischie. Portretul baronului la bătrâneţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mischie. Portretul baronului la bătrâneţe

  După ce a făcut un an de puşcărie pentru trafic de influenţă şi luare de mită, Nicolae Mischie, cel mai cunoscut baron local din „Epoca Năstase“, îşi radiografiază viaţa în faţa reporterilor „Adevărul“. E o lectură obligatorie pentru cei care vor să afle ce înţeleg corupţii din lupta anticorupţie.

 • Mircea Geoană: Cristi, am reuşit să reformez PSD cam până pe la jumătate...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Geoană: Cristi, am reuşit să reformez PSD cam până pe la jumătate...

  Sâmbătă, în încheierea Consiliului Naţional al Tinerilor din România, de faţă cu vreo 300 de tineri, am avut ocazia să-i pun domnului Mircea Geoană o întrebare care se potriveşte ca o mănuşă cu discursurile sale doldora de termeni precum „reforma clasei politice“, de citate inspiraţionale şi de cuvinte împrumutate de la partenerii noştri de peste Ocean.

 • Liviu Dragnea îl susţine pe Victor Ponta la preşedinţia PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea îl susţine pe Victor Ponta la preşedinţia PSD

  Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, duminică, la emisiunea „Punctul de Întâlnire“ de la Antena 3, că îl susţine pe Victor Ponta pentru conducerea partidului. Dragnea a mai spus că el nu va mai candida în congres la şefia PSD.

 • Cu sau fără PSD, Crin Antonescu se vede preşedinte: „Sper să nu fie nevoie, dar putem să o facem şi singuri”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu sau fără PSD, Crin Antonescu se vede preşedinte: „Sper să nu fie nevoie, dar putem să o facem şi singuri”

  Partidul Naţional Liberal are propria identitate, nu are nicio datorie faţă de PSD şi poate câştiga alegerile prezidenţiale cu sau fără partenerii din alianţă. Acesta a fost mesajul transmis de preşedintele PNL, Crin Antonescu, liberalilor teleormăneni, cu ocazia conferinţei teritoriale a PNL Teleorman, desfăşurate, vineri, la Alexandria.

 • Germania: Partidul de Stânga face presiuni pentru a crea o alianţă a opoziţiei, care să învingă coaliţia lui Merkel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Partidul de Stânga face presiuni pentru a crea o alianţă a opoziţiei, care să învingă coaliţia lui Merkel

  Partidul de Stânga din Germania a cerut duminică social-democraţilor să ia în considerare eliminarea interdicţiei de coalizare cu formaţiunile politice de stânga, după ce un sondaj de opinie a arătat că o alianţă a celor trei partide din opoziţie ar putea învinge coaliţia de centru-dreapta a cancelarului Angela Merkel la alegerile de la sfârşitul lui septembrie.

 • Trăiască Partidul Democrat-Liberal în frunte cu iubitul conducător Traian Băsescu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trăiască Partidul Democrat-Liberal în frunte cu iubitul conducător Traian Băsescu!

  Dar nu numai el. Odată la patru ani schimbăm doar olecuţă numele proprii. În rest, e la fel. Trăiască... Partidul Social Democrat, Partidul Liberal, Iliescu, Năstase, Tăriceanu ori alte denumiri de astea care ne provoacă o lehamite ce ne-a ajuns până în străfundurile ultimului nerv. Trăiască toţi pe prostia şi ignoranţa noastră!