Stiri despre partidul comunist

  105 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • China impune reguli mai stricte referitoare la declaraţiile de avere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China impune reguli mai stricte referitoare la declaraţiile de avere

  China a publicat reglementări mai stricte privind declaraţiile de avere şi de interese ale oficialilor, relatează agenţia Xinhua, adăugând că noile reguli, emise în comun de Biroul Central al Partidului Comunist Chinez (PCC) şi Biroul Central al Consiliului de Stat, au rolul de a reduce corupţia.

 • Uzbekistan: preşedinte nou,
apucături vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uzbekistan: preşedinte nou, apucături vechi

  Procesul de schimbare a puterii din Uzbekistan, prilejuită de moartea fostului preşedinte, Islam Karimov, a luat sfârşit. Ţara are un nou preşedinte. Tranziţia a decurs în mod paşnic şi aproape fără să producă schimbări în societate – poate şi pentru că, de fapt, nici nu trebuia să se schimbe ceva, la putere rămânând aceeaşi grupare.

 • Crimele
comunismului: sistemice şi sistematice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crimele comunismului: sistemice şi sistematice

  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) urmăreşte atent traseul în Justiţie al muncii sale pe marginea unor dosare deja înaintate autorităţilor competente.

 • Cum reface Putin imperiul sovietic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum reface Putin imperiul sovietic

  Liderul de la Kremlin utilizează instrumente culturale, economice şi lingvistice pentru a modela percepţiile compatrioţilor săi ruşi şi a reconstrui imperiul sovietic pe care îl regretă.

 • Apostolii Epocii de Aur, episodul #18. Ilie
Verdeţ, celălalt emanat al Revoluţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii Epocii de Aur, episodul #18. Ilie Verdeţ, celălalt emanat al Revoluţiei

  Ilie Verdeţ a fost primul lider politic al Revoluţiei din decembrie ’89. După fuga lui Ceauşescu, a condus, timp de 20 de minute, un autoproclamat guvern, emis şi apoi demis cu sprijinul revoluţionarilor din faţa Comitetului Central al Partidului Comunist. În decembrie ’89, Verdeţ a pierdut startul. În comunism, însă, îşi construise un palmares destul de confortabil.

 • Populaţia Chinei a depăşit 1,3 miliarde de locuitori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populaţia Chinei a depăşit 1,3 miliarde de locuitori

  Populaţia Chinei continentale a atins 1.373.000.000 de locuitori în noiembrie, cu 34 de milioane mai mulţi decât înregistra la precedentul recensământ, în 2010, a anunţat Institutul chinez de statistică, relatează Reuters.

 • Raul Castro: „Fără terapie de şoc“ în Cuba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raul Castro: „Fără terapie de şoc“ în Cuba

  Autorităţile comuniste din Cuba nu vor renunţa la economia dirijată de stat şi nu vor recurge la nici o „terapie de şoc” pentru modernizarea ei, a declarat preşedintele Raul Castro sâmbătă la Havana, în deschiderea congresului Partidului Comunsit. Declaraţia vine la o lună după vizita istorică a preşedintelui american Barack Obama în Cuba, care alimentase speranţa unei deschideri a ţării spre democraţie şi economia de piaţă.

 • Ion Iliescu –
ani de viaţă şi ani de activitate revoluţionară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Iliescu – ani de viaţă şi ani de activitate revoluţionară

  Săptămâna viitoare, joi, pe 3 martie 2016, dl Ion Iliescu va împlini venerabila vârstă de 86 de ani. Dacă în privinţa numărului anilor de viaţă nici noi, nici dl Iliescu însuşi nu avem niciun fel de dubiu, ne e tuturor infinit mai greu de apreciat câţi ani de activitate revoluţionară are la activ fostul preşedinte al României.

 • Apostolii
Epocii de Aur, episodul #10. Cam cât de dobitoc era Tudor Postelnicu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii Epocii de Aur, episodul #10. Cam cât de dobitoc era Tudor Postelnicu

  A rămas în istorie pentru afirmaţia „am fost un dobitoc“, rostită în faţa judecătorilor, în primul proces al comunismului, din ianuarie 1990. Tudor Postelnicu n-a fost niciodată un dobitoc! A ştiut întotdeauna care-i misiunea sa în ceauşism şi şi-a asumat, cu cinism ţanţos, dar cu preţul onoarei proprii, atât responsabilităţile criminale de şef al Securităţii, cât şi conspiraţiile şi câştigurile din jurul maşinăriei de bani a Securităţii.

 • Partidul Comunist, interzis în Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul Comunist, interzis în Ucraina

  Partidul Comunist a fost interzis în Ucraina printr-o decizie a justiţiei, după ce a fost acuzat că susţine separatismul prorus din estul ţării, informează agenţia de presa ucraineană UNIAN.