Stiri despre partide politice

  151 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mini-compendiu de partide ciudate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mini-compendiu de partide ciudate

  Ar fi nevoie de câteva volume pentru a le enumera pe toate. Foarte interesante pentru că, în definitiv, sunt expresia refuzului jocurilor politice pe care le vedem şi acum, la fel de cinice, amorale şi nemiloase.

 • Fifor: Luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele de la AEP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fifor: Luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele de la AEP

  Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, anunţă că reprezentanţii partidului consideră incorectă decizia Autorităţii Electorale Permanente de a refuza rambursarea sumelor cheltuite în campania pentru europarlamentare. „Luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de la Autoritatea Electorală Permanentă, susţine Fifor.

 • Bugetul statului, izvor de bunăstare pentru partide. Deputat PSD: Nu este realitatea unui partid, ci realitatea opţiunilor politice ale unui popor VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul statului, izvor de bunăstare pentru partide. Deputat PSD: Nu este realitatea unui partid, ci realitatea opţiunilor politice ale unui popor VIDEO

  Bugetul pe anul 2019 a fost adoptat vineri, de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. În proiect, subvenţiile primite de partide de la stat aveau iniţial o valoare de 409 milioane de lei, de 13 ori mai mare decât cea de anul trecut. Sumele au fost însă reduse printr-un amendament, iar partidele vor primi "doar" 256 de milioane de lei.

 • Implicarea politică. Obstacole nefireşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Implicarea politică. Obstacole nefireşti

  S-a întâmplat într-un mic târg de provincie. Ea este elevă la un liceu bun din oraş. Voluntară într-o organizaţie de elevi, implicată în campania electorală a unui candidat la alegerile locale parţiale. Se implică politic pentru că vrea să înveţe puţin din cultura organizaţiei de partid, să înveţe să vorbească cu oamenii, eventual să se pregătească pentru o carieră în marketing. El este profesor la acelaşi liceu din oraş.

 • Politizarea spitalelor pe uşa din dos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politizarea spitalelor pe uşa din dos

  Managerii de spitale vor putea face parte dintr-un partid politic, dar nu vor putea fi în conducerea unei formaţiuni politice. Aşa au decis marţi deputaţii cu 176 voturi „pentru”, 93 de voturi „împotrivă” şi 5 abţineri. Cei din sistem spun că influenţele politice se vor face în continuare simţite, prin favorizarea firmelor de casă ale diferitelor partide politice, în timp ce grija faţă de pacienţi va veni, cu siguranţă, pe planul secund.

 • România lucrului prost făcut. Epopeea unui parc de agrement de lux: costă milioane de euro, dar nu se ştie când va fi gata
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România lucrului prost făcut. Epopeea unui parc de agrement de lux: costă milioane de euro, dar nu se ştie când va fi gata

  Parcul de agrement de la Cornişa este probabil cel mai ambiţios proiect abordat de autorităţile locale din Botoşani. O zonă de distracţie întinsă pe 48 de hectare, cu finanţare europeană, care ar fi trebuit să aducă turişti inclusiv din ţările vecine. Din acest parc au rămas deocamdată doar promisiunile, termenele nerespectate, zeci de bâlbe administrative şi un uriaş şantier fără un termen clar de finalizare.

 • Promo-LEX: Finanţarea partidelor de la stat a responsabilizat entităţile politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX: Finanţarea partidelor de la stat a responsabilizat entităţile politice

  Finanţarea din bugetul de stat a partidelor şi a campaniilor electorale a responsabilizat entităţile politice şi le-a făcut să raporteze mai multe cheltuieli la Comisia Electorală Centrală. Anul trecut, formaţiunile politice au raportat cheltuieli aproape duble, faţă de 2015. Este constatarea unui raport al Asociaţiei Promo-LEX despre finanţarea partidelor din Republica Moldova în 2016, prezentat în cadrul unor dezbateri publice, transmite IPN.

 • Un fost ministru al Justiţiei din Bulgaria a lansat un partid
anticorupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un fost ministru al Justiţiei din Bulgaria a lansat un partid anticorupţie

  Partidul „Da Bulgaria“ s-a lansat sâmbătă pe scena politică din ţara vecină, cu câteva luni înaintea unui scrutin legislativ anticipat, şi are drept obiective lupta împotriva corupţiei, stimularea creşterii economice şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

 • Ce-aş putea să spun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-aş putea să spun

  Cînd scriu acest text, nu se ştie cine va cîştiga alegerile. Există, desigur, sondaje, ipoteze, temeri, speranţe, dar nu sunt încă excluse nici surprizele, nici certitudinile resemnate. Mă întreb, prin urmare, ce-aş putea să spun într-un articol care va apărea cînd eventualii lui cititori vor şti mai mult decît pot să ştiu eu, în momentul în care îl scriu. Să aştept şi să mă ocup, deocamdată, de alt subiect? Nu prea se face.

 • Noi suntem români. Nu ştim cu cine votăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi suntem români. Nu ştim cu cine votăm

  Exagerez. Mulţi români par să ştie cu cine votează. De obicei cu ăia pe care i-au votat cam tot timpul... Dar sînt şi unii, ca mine, care trăiesc într-o statornică stupoare electorală. Sau care votează cum spunea Adam Michnik că a votat pentru Wałesa, cînd nu-i mai plăcea: ţinîndu-se de nas.

 • Cele mai misogine partide
politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai misogine partide politice

  19 liste de candidaturi ale partidelor,  la nivel de circumscripţie, nu respectă legea electorală, fiind alcătuite exclusiv din candidaţi de sex masculin, însă, cu toate acestea, au fost validate de birourile electorale de circumscripţie.

 • Cap ai, minte nu mai trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cap ai, minte nu mai trebuie

  Ce rămâne, oare, din oastea de strânsură de anţărţ? În frumoasele ei arme ideologice nu poţi înfige nici măcar de-o ceapă degerată, cât să fluturi un miros ca pe-un steag. Lumea ei, botezată cu pompă a binelui şi a onoarei, a ajuns o bărcuţă cu găuri. De ce nu se scufundă? Pentru că luntraşii şi-au vârât toate deştele-n găuri şi fluieră a pagubă.

 • Darea afară la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Darea afară la români

  „E un abuz nemaipomenit, o mare porcărie să dai afară din Partidul Liberal un Paleologu, este o enormă impietate faţă de istoria Partidului Naţional Liberal” – a spus Theodor Paleologu după ce a fost exclus din PNL. E şi un semn de prostie – aş adăuga. Dar face parte din „stilul” în care se practică darea afară la români. Şi spune ceva despre noi.

 • Reflecţii post-electorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reflecţii post-electorale

  Înţelepciunea (şi experienţa) alegătorului român post-decembrist s-a cristalizat, pînă acum, în propoziţia: „Alegem răul cel mai mic.” „Bun” cu adevărat nu e nimeni. Dar măcar evităm răul catastrofal. De data aceasta, mai ales la Bucureşti, a apărut o nuanţă aparte: „Alegem între mai multe grade şi tipuri de dezamăgire.”

 • Bonjour,
popor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bonjour, popor!

  Ciudată e lumea propagandei! E ca lumea tăcerii. În lumea celor care nu cuvântă, lucrurile sunt simple. Peştele cel mare îl mănâncă pe ăl mic, iar organismele monocelulare îi vin de hac celui mare. Viaţa merge înainte.

 • Primele
14 zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primele 14 zile

  Caracterul cumva inedit al anului electoral 2016 era anunţat de diferite voci publice la sfârşitul anului trecut.