Stiri despre partid politic

  59 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rareş Bogdan:
Dacă vreun membru PNL va vota moţiunea PSD, voi cere
excluderea acestuia. Faci parte dintr-un partid politic, nu vii să te joci cu aşa ceva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rareş Bogdan: Dacă vreun membru PNL va vota moţiunea PSD, voi cere excluderea acestuia. Faci parte dintr-un partid politic, nu vii să te joci cu aşa ceva

  Rareş Bogan, prim-vicepreşedinte PNL, a declarat luni că va cere excluderea din partid a oricărui parlamentar PNL care va vota să treacă moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, înaintată de PSD. „Faci parte dintr-un partid politic, eşti membru al unui grup parlamentar, nu vii să te joci cu aşa ceva” a spus liberalul.

 • Caut
un lider
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caut un lider

  Mi-aş dori să apuc să trăiesc vremea în care să recunosc că, în sfârşit!, românii sunt conduşi de un lider. Nu mă hazardez să fac teoria liderului, sunt destui specialişti în Resurse Umane care se pricep la lideri.

 • Cioloş îşi face partid: „Vom participa la europarlamentare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cioloş îşi face partid: „Vom participa la europarlamentare”

  Un nou partid politic va apărea în România în următoarele zile, a anunţat, miercuri, la Cluj-Napoca, Dacian Cioloş. Prezent la o dezbatere publică, fostul premier a susţinut că în cel mult două săptămâni vor fi depuse actele de înfiinţare a noii formaţiuni politice care are la bază Platforma România 100, care va continua să funcţioneze ca o mişcare civică.

 • Proiect USR: Funcţiile de conducere din sistemul preuniversitar să 
fie incompatibile cu deţinerea unei funcţii de conducere într-un partid 
politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiect USR: Funcţiile de conducere din sistemul preuniversitar să fie incompatibile cu deţinerea unei funcţii de conducere într-un partid politic

  Uniunea Salvaţi România (USR) a depus, luni, în Parlament o iniţiativă legislativă privind depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar, care prevede ca funcţiile de conducere din sistemul preuniversitar să fie incompatibile cu deţinerea unei funcţii de conducere alese sau numite într-un partid politic.

 • Tu ce eşti pregătit să faci?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu ce eşti pregătit să faci?

  E timpul să spunem lucrurilor pe nume. E uşor a renunţa la luptă atunci când totul pare pierdut. Asta devine şi cea mai facilă scuză: „oricum n-am ce să fac”. Am scris rândurile de mai jos pentru tine, cetăţean implicat, nu turmentat, cu gândul că nu ai renunţat. România are nevoie de tine mai mult ca oricând. Ne vedem în stradă duminica asta. Ne vedem la vot. Şi da, trebuie să ne vedem şi pe listele de candidaţi la următoarele alegeri.

 • La pomul lăudat să nu te duci cu sacul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La pomul lăudat să nu te duci cu sacul

  Acum ceva vreme, câţiva prieteni foarte buni mi-au recomandat să stau de vorbă cu cei de la USR. „Sunt în căutare de un om bun, din comunitatea romilor, pe care să-l pună pe listă, la parlamentare“. Le-am spus tuturor celor care au venit cu această ofertă că nu sunt interesat să candidez şi că dacă aş face-o vreodată sigur nu ar fi sub sigla unui partid precum USR.

 • Partidul care nu se vrea partid. O propunere modestă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul care nu se vrea partid. O propunere modestă

  În care ofer câteva păreri apropo de cum ar trebui, în viziunea mea, să arate un partid nou, pe o structură evolutivă, computerizată. Practic, spun cum ar trebui să arate un partid construit pe internet.

 • Momentum, noul partid politic care vrea să scape Ungaria de Viktor Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momentum, noul partid politic care vrea să scape Ungaria de Viktor Orban

  Grupul de militanţi unguri care l-a determinat pe premierul conservator Viktor Orban să retragă candidatura Budapestei din cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice în 2024 au format un nou partid politic care îşi propune să învingă în alegerile din 2018 formaţiunea FIDES aflată la guvernare.

 • Puterea
proştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea proştilor

  Să-i spui unui om, direct şi cu argumente, că este prost. Să-l pui acolo unde-i locul, în rândul proştilor. Nu este o idee bună. E o acţiune brutală, jignitoare, lipsită de umanitate şi, ca să fim în ton cu vremurile, nu este „politically correct“.

 • Gogomănii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gogomănii

  Dacă mă întrebaţi ce înseamnă „gogomănie”, vă pot spune doar cum resimt eu, ca nespecialist, sonoritatea cuvîntului. E „prostie gogonată”, prostie ţanţoşă, neghiobie, fudulie nătîngă. Prin asociere, îmi sună în minte şi „goangă”, „gogoriţă”, „gogoaşă”. Auzi şi nu-ţi vine să crezi ce proferează, sigur de sine, gogomanul. Uneori e agresiv, alteori doar netot, adesea - lichea. Există, recunosc, şi cazuri de imbecilitate candidă.

 • N-avem politicieni, n-avem partide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  N-avem politicieni, n-avem partide

  În îngrijorarea generală (perfect legitimă), există, totuşi, motive de entuziasm şi speranţă. Numărul mare al celor care, de zile întregi, ies în frig în mai toate oraşele ţării - şi se comportă exemplar - îmi dă sentimentul că, pe scena noastră publică, se conturează un tip de prezenţă nou cu adevărat, cu exponenţi de cea mai bună calitate:

 • Mirări de simplu cetăţean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mirări de simplu cetăţean

  Nu mă socotesc competent să analizez, să sistematizez şi să judec ceea ce se întîmplă, de la o vreme, în patria noastră. Poate că dl Ciorbea are dreptate: ce suntem noi, ăştia care l-am bombănit pentru obiecţiile d-sale la legea 90/2001? Nişte „bieţi oameni” care habar n-au despre ce e vorba. Trebuie să fii expert în drept ca să pricepi că nu e corect ca unui ins cu probleme penale să i se ia şansa de a guverna.

 • Despre aparenta lipsă de ideologie a USR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre aparenta lipsă de ideologie a USR

  Uniunea Salvaţi România este somată să îşi asume o ideologie. Să spună o data a cui e şi pe ce jură. USR nu este intrebată ce crede despre ceva sau ce are de gând să facă într-un domeniu sau altul. USR este obligată să îşi aleagă o etichetă ideologică după care toţi să ştie ce o să facă fără să o mai întrebe nimeni nimic.

 • Partidul care a lansat conceptul „România 3D“. Liderul
PACT: „România, resursă incredibilă
neexploatată
corect“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul care a lansat conceptul „România 3D“. Liderul PACT: „România, resursă incredibilă neexploatată corect“

  Victor Gavronschi (29 de ani) este preşedintele filialei din Cluj a PACT, un nou partid pe scena politică care îşi aşteaptă avizul legal de la Tribunalul Bucureşti. Oamenii acestei Platforme Acţiunea Civică a Tinerilor, de unde vin iniţialele formaţiunii, spun că îşi doresc o Românie 3D (democratică, demnă şi dezvoltată). Majoritatea sunt antreprenori, oameni de afaceri, doctori, avocaţi, studenţi şcoliţi în străinătate şi întorşi acasă.

 • Legătura dintre Nicuşor Dan
şi MRU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legătura dintre Nicuşor Dan şi MRU

  Dacă ai urmărit în ultimii ani încercările sisifice de spargere a monopolului politic deţinut de Sistemul transpartinic, prin venele căruia curge blatul, legătura dintre cei doi îţi sare în ochi. Se poate citi în felul în care Sistemul, când se află în pericol de a fi penetrat, reacţionează pentru că nu tolerează spărgătorii de monopol, ci îi înghite şi anihilează, cu ajutorul victimelor. Cauza: căderea în hybris.

 • Un experiment politic eşuat: Noul PNL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un experiment politic eşuat: Noul PNL

  PNL a participat în ultimii cinci ani la două proiecte electorale diferite atât din punct de vedere al compoziţiei politice, cât şi al abordării obiectivelor propuse. Dacă USL a reprezentat un real succes din punct de vedere al performanţelor electorale, noul proiect politic, în care liberalii se regăsesc alături de fostul PDL, şi-a epuizat potenţialul odată cu alegerile prezidenţiale.

 • Confruntarea jurnaliştilor: Firea, Săftoiu sau Turcescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Confruntarea jurnaliştilor: Firea, Săftoiu sau Turcescu

  Pregătirile pentru alegerile locale au intrat în linie dreaptă. Schimbările neaşteptate de pe scena politică şi răfuielile interne au amânat desemnarea candidaţilor pentru primăria Capitalei. Incertitudinea este cuvântul de bază, iar numele vehiculate trădează criza profundă pe care o traversează marii jucători politici.

 • Ion Sturza
este pe cale de a-şi întemeia un partid politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Sturza este pe cale de a-şi întemeia un partid politic

  Ion Sturza este conştient că nu va fi votat pentru funcţia de premier, iar acţiunile sale legate de înaintarea candidaturilor pentru fotoliile de miniştri şi programul de guvernare sunt acţiuni de PR, au declarat unii analişti politici în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”, transmite IPN.

Modifică Setările