Stiri despre paris

  1948 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vă mai amintiţi de: Benjamin Fundoianu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de: Benjamin Fundoianu

  Poet, publicist şi scenarist român de origine evreiască, Benjamin Fundoianu (născut Wechsler) a fost o figură prezentă pe scena literară avangardistă a începutului de secol XX, mai întâi în România, apoi la Paris, unde a trăit a doua parte a vieţii sale, în capitala franceză semnându-şi scrierile cu numele Benjamin Fondane.

 • Cristian Filimon, albaiulianul care vânează monştrii din Sena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Filimon, albaiulianul care vânează monştrii din Sena

  Stabilit în Paris de peste şase ani, Cristian Filimon nu şi-a uitat marea pasiune a vieţii lui: pescuitul. Tehnicile învăţate pe râurile judeţului nostru dau roade şi pe Sena, Cristian reuşind să prindă cele mai mari exemplare de somn şi şalău.

 • Reportaj: Ţiganii de pe Champs-Elysees
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reportaj: Ţiganii de pe Champs-Elysees

  Numeroşi ţigani, inclusiv români, au invadat celebrul bulevard parizian Champs-Elysees, creând un adevărat contrast între populaţia de turişti care defilează pe unul dintre cele mai luxoase bulevarde ale lumii şi sărăcia cruntă în care trăiesc, notează cotidianul France Soir în ediţia electronică.

 • Parisul, Mecca aventurierilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parisul, Mecca aventurierilor

  Vineri, 23 iulie Ghidul „Franţa“ din colecţia National Geographic Traveler va fi distribuit, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei. Supranumit „Oraşul Visurilor“, Parisul a atras dintotdeauna artiştii şi scriitorii în devenire, dar şi marii gânditori ai lumii.

 • Ţinutul aurului alb
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţinutul aurului alb

  La cinci ore în maşină de Paris, lângă gurile de vărsare ale Loirei în Oceanul Atlantic, un peisaj straniu fărâmiţează orizontul cu movile de sare şi bucăţi de cristale care se usucă la soare. Smârcurile sărate de la Guérande sunt propuse drept patrimoniu cultural universal pe lista UNESCO din 2002. Oraşul se află în regiunea Pays de la Loire, departamentul Loire – Atlantique din Franţa.

 • Reţea de proxeneţi români, dezmembrată la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţea de proxeneţi români, dezmembrată la Paris

  Zece cetăţeni români au fost reţinuţi de poliţia pariziană, fiind suspectaţi că fac parte dintr-o reţea de proxenetism. Arestările au avut loc în urma unei încăierări dintre două grupuri de proxeneţi care a avut loc în arondismentul 18 din Paris.

 • Parisul personal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parisul personal

  Trăiesc aici de 36 de ani şi nu-mi pot dezlipi ochii de perfecţiunea Catedralei Notre-Dame sau de simbolul Turnului Eiffel, de Piaţa la Concorde sau de Grădina Tuilleries. Locurile noastre, în care am trăit sau am iubit, sunt spaţii unde am vrea să şi murim. Iată câteva extrase ale memoriei mele din acest cartier unic ce reuneşte Maraisul şi Insula Saint-Louis.

 • Unde vor merge şefii în concediu în această vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde vor merge şefii în concediu în această vară

  Tenerife, Egipt, Normandia, Grecia, Paris sau chiar propriile locuinţe sunt doar câteva locuri unde unii dintre cei mai importanţi manageri din România vor alege să se odihnească după un an de muncă. Toţi directorii de top intervievaţi de „Adevărul“ vor merge în vacanţă alături de familie. Costul sejururilor începe de la 600 de euro de persoană.

 • Jane Fonda, o americancă la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jane Fonda, o americancă la Paris

  Jane Fonda joacă din nou într-un film franţuzesc, după o pauză de 38 de ani. Această comedie, produsă de Canal Plus, este o coproducţie franco-germană şi va fi regizată de Stephane Robelin.

 • Prostituţie cu minori români, în Gara de Nord din Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prostituţie cu minori români, în Gara de Nord din Paris

  Gara de Nord din Paris a devenit un adevărat "paradis" pentru pedofilii din Franţa. În ultimii doi ani, zeci de tineri români se prostituează în acest loc, fără ca autorităţile să le creeze prea multe probleme, reiese dintr-o anchetă a postului de radio France Info.

 • Între estetica violenţei şi violenţa esteticului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între estetica violenţei şi violenţa esteticului

  Expoziţia „Crimă şi pedeapsă“, o istorie de 200 de ani a temei violenţei în artă, va putea fi vizitată până la 27 iunie, la Muzeul Orsay din Paris. Evenimentul propune o incursiune în lumea artei inspirate din criminalitate, prezentând lucrări plastice, muzicale şi literare create în perioada 1791-1981. Titlul expoziţiei a preluat titlul romanului omonim al lui F. Dostoievski, născut din aceeaşi fascinaţie a crimei.