Stiri despre parcul natural vacaresti

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Apele din
Parcul Natural Văcăreşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apele din Parcul Natural Văcăreşti

  Am arătat cât de mult le datorăm păsărilor biodiversitatea din parcul Natural Văcăreşti. Prin fenomenul de zoocorie ele au însămânţat deşertul de noroi uscat rămas după abandonarea şantierului în anul 1990 cu germenii vieţii, aduşi uneori din locuri îndepărtate. Vântul a dat şi el o mână de ajutor şi în câţiva ani verdele crud a luat locul cenuşiului.

 • Delta Văcăreşti, administrată oficial de Primărie şi Asociaţia Parcului Natural Văcăreşti. Ministrul Mediului a semnat contractul de atribuire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Delta Văcăreşti, administrată oficial de Primărie şi Asociaţia Parcului Natural Văcăreşti. Ministrul Mediului a semnat contractul de atribuire

  Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a semnat contractul de atribuire în administrare, pentru următorii zece ani, a Parcului Natural Văcăreşti către Asociaţia cu acelaşi nume şi Primăria Capitalei. Potrivit reprezentantului Guvernului, atribuirea încheie procesul pentru declararea primului parc urban din România.

 • FOTO Delta Văcăreşti. Cum ar putea fi transformat lacul lui
Ceauşescu în cel mai frumos parc natural urban din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Delta Văcăreşti. Cum ar putea fi transformat lacul lui Ceauşescu în cel mai frumos parc natural urban din Europa

  Piste de bicicletă şi de alergare, alei, un centru de cercetare, un observator special, tururi ghidate pentru copii şi şcoli. Aşa ar putea arăta într-un viitor apropiat Delta Văcăreşti dacă proiectul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti se va concretiza. În curând, Ministerul Mediului va lansa procedura legală de dare în administrare a „deltei dintre blocuri“, după ce, în mai 2016, Guvernul a emis o hotărâre pentru protejarea ariei.

 • HG-ul de înfiinţare a Parcului Natural Văcăreşti, în dezbatere publică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  HG-ul de înfiinţare a Parcului Natural Văcăreşti, în dezbatere publică

  După chinuitoare eforturi, la aproape patru ani de la demararea campaniei, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti a fost pus în dezbatere publică. Aceasta înseamna că fiecare cetăţean îşi poate trimite pe adresa Ministerului Mediului părerea sa cu privire la acest proiect. Iar Ministerul Mediului are obligaţia să o ia în considerare.

 • Parcul Natural Văcăreşti, faţă cu birocraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parcul Natural Văcăreşti, faţă cu birocraţia

  Înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti întârzie. Nu ştim foarte clar de ce. Proiectul dă piept zilele acestea cu birocraţia românească, această adevărată moarte a pasiunii pentru numeroase alte proiecte sau iniţiative care nu sunt şi pe placul administraţiei. Aşa că, suntem cuminţi ca să nu o supărăm prea tare şi reluam cu răbdare şi încredere proceduri (greoaie!) pe care le-am bifat deja încă de anul trecut.

 • Parcul Natural Văcăreşti VI. Cum e prin alte ţări?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parcul Natural Văcăreşti VI. Cum e prin alte ţări?

  Ceea ce pentru autorităţile române a părut la momentul lansării campaniei ceva foarte exotic („Mergeţi la munte ca să faceti parc natural, nu în Bucureşti!“ – funcţionar Primărie de sector) pentru oraşele mari din Europa şi din lume, o arie naturală urbană este un fapt normal, obligatoriu chiar având în vedere multiplele dimensiuni şi avantaje pe care un asemenea loc situat într-un mare oraş le poate avea.

 • Parcul Natural Văcăreşti. Episodul V. Urme care atestă prezenţa omului la Văcăreşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parcul Natural Văcăreşti. Episodul V. Urme care atestă prezenţa omului la Văcăreşti

  Parcul Natural Văcăreşti este expresia naturală a locului peste care s-a născut şi s-a dezvoltat oraşul Bucureşti. O câmpie joasă, când umedă, când arsă de soare, străbătută de râuri nu foarte adânci, pline de peşte şi survolate de păsări, pe ale căror lunci şi zăvoaie au crescut păduri şi vegetaţie specifică. Când privim Văcăreştiul putem vedea cum arătau acele locuri pană acum aprox 200 de ani.

 • Parcul
 Natural Văcăreşti (III): Regimul de protecţie a naturii se stabileşte 
indiferent de destinaţia terenului şi de deţinător!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parcul Natural Văcăreşti (III): Regimul de protecţie a naturii se stabileşte indiferent de destinaţia terenului şi de deţinător!

  În Parcul Natural Văcăreşti există cinci proprietari privaţi alături de statul român prin Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor. Conform datelor cadastrale actuale, suprafaţa viitorului parc va fi de 183 ha. Din acestea, aprox 3 ha reprezintă loturi private, iar un mare lot, de 180 ha, este proprietate publică, adică a noastră, a cetăţenilor. Există mai multe cereri de punere în posesie, pe Legea 10/2001, nefinalizate până acum

 • Cu binoclul, peste Văcăreṣti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu binoclul, peste Văcăreṣti

  Mulṭi bucureṣteni vor fi trecut cu maṣina, ca ṣi mine, pe lângă un dâmb verde, ce se înalṭă din buza ṣoselei, pe dreapta Căii Vitan-Bârzeṣti. Cu târgul ei de maṣini ṣi cu clădirile indecise stilistic, fie vechi sau noi, sărace sau rodul unor investiṭii pe care criza economică a ultimilor ani le-a cam îndoit, zona arată ca un coridor de trecere, dinspre nimic spre altceva.

 • Plumb şi Oprescu, îndemnaţi de o organizaţie mondială să sprijine crearea Parcului Natural Văcăreşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plumb şi Oprescu, îndemnaţi de o organizaţie mondială să sprijine crearea Parcului Natural Văcăreşti

  Reţeaua Internaţională Wetland Link, o organizaţie mondială a centrelor de învăţământ din zonele umede, a trimis o scrisoare, pe 12 februarie, către ministrul de atunci al Mediului, Rovana Plumb, şi către primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prin care îşi arată sprijinul pentru înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti. Specialiştii internaţionali spun că „aria are potenţialul de a deveni una dintre cele mai importante zone umede ale reţelei“.

Modifică Setările