
UPDATE Viscol puternic în munţii Parâng. Circulaţia pe Transalpina a fost închisă VIDEO
Circulaţia pe Transalpina, cel mai înalt drum din ţară, a fost închisă, în această seară, pe porţiunea cuprinsă între Novaci şi Rânca.
Circulaţia pe Transalpina, cel mai înalt drum din ţară, a fost închisă, în această seară, pe porţiunea cuprinsă între Novaci şi Rânca.
Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, este deszăpezită încontinuu în această perioadă deoarece ninge fără încetare de două zile în Munţii Parâng.
Peste 4.000 de turişti au petrecut weekend-ul trecut în staţiunea Rânca, din judeţul Gorj. Mulţi nu au mai ajuns în zona montană din Munţii Parâng din cauza vremii nefavorabile, iar astăzi au avut loc multe blocaje pe Transapina.
Trei tineri i-au uimit pe salvamontiştii din Masivul Parâng după ce au vrut să urce pe munte aproape dezbrăcaţi, în condiţiile în care viscolea în zona alpină.
Salvamontiştii vâlceni trag semnale de alarmă că Minivacanţa de 1 Decembrie coincide cu schimbarea vremii în zona Carpaţilor Meridionali şi fac o serie de recomandări turiştilor care vor merge la munte în aceste zile.
Primii fulgi de zăpadă s-au aşternut în zonele alpine ale Hunedoarei, iar staţiunile de schi se pregătesc pentru deschiderea sezonului turistic. În ultimii ani, investiţiile în dezvoltarea zonelor de agrement au întâmpinat o mulţime de dificultăţi.
Noua şosea construită în Masivul Parâng va fi închisă circulaţiei pe timp de iarnă, la două luni de la inaugurarea ei.
Salvamontiştii au recuperat trupul femeii dată dispărută de familie în Masivul Parâng. Ana Cârţa se retrăsese în munţi, pentru a avea grijă de animale.
Un strat de zăpadă s-a aşternut peste staţiunea Rânca, din Munţii Parâng, care se află la o altitudine de 1600 de metri.
Noua şosea din staţiunea montană Parâng a iscat un conflict între autorităţile din Petroşani şi Consiliul Judeţean Hunedoara.
Noua şosea construită în staţiunea Parâng din Valea Jiului a fost inaugurată după trei ani de la începerea lucrărilor.
Un turist s-a accidentat, astăzi, în Munţii Parâng, după ce a căzut de la înălţime. Victima prezintă mai multe traumatisme.
Tarabele şi terasele aflate la intrare în staţiunea Runcu din Munţii Parâng au fost luate de vântul puternic şi răsturnate.
Circulaţia pe cel mai înalt drum din România, Transalpina, s-ar putea redeschide în următoarele zile. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, a anunţat că lucrările de deszăpezire şi de montare a elementelor de siguranţă s-au finalizat.
Prima zi de vară a adus, surprinzător, ninsori în zonele alpine ale masivelor Retezat şi Parâng, iar turiştii sunt sfătuişi să evite traseele pe creste.
Nici 1.000 de turişti nu îşi vor petrece Paştele în staţiunea din Parâng. Vizitatorii se plâng de condiţiile improprii şi că sunt nevoiţi să meargă pe drumurile pline de noroi până la pensiuni.
A nins abundent în ultimele două zile, în munţi. Este pericol de avalanşă pe crestele masivelor Retezat şi Parâng.
Vasile Sorin, un localnic din Petrila pasionat de fotografie şi drumeţii, a făcut cunoscut unul dintre frumoase locuri din Valea Jiului – un colţ de Rai ascuns în ţinutul momârlanilor.
După ce sute de turişti au blocat accesul către Vârful lui Roman - Horezu, s-a decis închiderea drumului către staţiunea montană. Nu este singurul drum de munte închis în Vâlcea.
Un strat nou de zăpadă s-a aşternut în zona alpină a Masivelor Parâng şi Vâlcan, iar amatorii de schi sunt invitaţi să înceapă weekendul pe pârtiile din Valea Jiului.
Un autocamion încărcat cu peste 23 metri cubi lemne tăiate ilegal din Parâng a fost confiscat, în urma unui control efectuat de către jandarmii montani.
Noua şosea din masivul Parâng este de doi ani în şantier. Drumul spectaculos de munte a fost asfaltat aproape în totalitate, însă rămâne riscant pentru şoferi.
Drumul Naţional 7A din Munţii Parâng se află în şantier, iar miercuri a început turnarea primului strat de asfalt pe sectorul dintre Jieţ şi Groapa Seacă.
Transportatorii de lemne de pe Drumul Naţional 7A sunt acuzaţi că produc pagube şoselei pe care au loc lucrări de consolidare şi punere în siguranţă.
Primul strat de zăpadă a acoperit crestele Munţilor Parâng şi Retezat. Jandarmii montani oferă o serie de recomandări turiştilro care ajung pe munte.
Jandarmii montani au amendat doi motociclişti care au pătruns, fără a avea dreptul, în zona alpină a Masivului Parâng.
Salvamontiştii gorjenii au acţionat, miercuri seara, în zona de creastă a masivului Parâng pentru acordarea primului ajutor unui turist căruia i s-a făcut rău.
Drumul Naţional 7A, o şosea de munte care leagă Valea Jiului de Transalpina se află în şantier, iar lucrările vor spori gradul de siguranţă al acesteia.
Salvamontiştii gorjeni au reuşit să salveze, noaptea trecută, un turist în vârstă de 70 de ani care s-a aventurat în zona Munţilor Parâng. Acesta a fost surprins de vremea rea şi de lăsarea întunericului, a pierdut poteca marcată şi, epuizat de efort, a cerut sprijinul salvamontiştilor.
Un loc din Munţii Parâng a fost transformat într-un adevărat „cimitir al avioanelor”. Aici au rămas împrăştiate printre stânci rămăşiţele mai multor aeronave militare prăbuşite în trecut, unele din anii celui De-al Doilea Război Mondial.