Stiri despre papa ioan paul ii

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Căderea Cortinei de Fier. Ronald Reagan, preşedintele care a insistat să le spună „niet!“ comuniştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căderea Cortinei de Fier. Ronald Reagan, preşedintele care a insistat să le spună „niet!“ comuniştilor

  EPISODUL 10 Ronald Reagan devenea preşedinte al SUA într-un moment crucial, în care tensiunile provocate de Războiul Rece se înteţeau. Anticomunist înverşunat încă dinainte de a intra în politică, Reagan a rămas în istorie drept liderul extern care a pus capăt „Imperiului Răului“, flerul politic fiindu-i marele atu în discuţiile cu ultimul lider al URSS, Mihail Gorbaciov.

 • Căderea Cortinei de Fier. Cruciada
Papei Ioan Paul al II-lea şi apocalipsa comunismului în Polonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căderea Cortinei de Fier. Cruciada Papei Ioan Paul al II-lea şi apocalipsa comunismului în Polonia

  Pontificatul Papei Ioan Paul al II-lea a însemnat, printre altele, şi o luptă asumată împotriva regimurilor totalitare. A început cu o vizită istorică în Polonia, a continuat cu o colaborare strânsă cu Statele Unite şi s-a încheiat cu contestarea tuturor autoritarismelor din lume. Papa a fost cavalerul apocalipsei comunismului în Europa, iar sovieticii s-au temut.

 • Patriarhul Teoctist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhul Teoctist

  La final de iulie, acum un deceniu, murea Patriarhul Teoctist (7 februarie 1915-30 iulie 2007). Vestea plecării dintre noi a nonagenarului ierarh a fost surprinzătoare, intervenţia medicală de la Fundeni nefiind una de urgenţă, ci programată.

 • Papa Ioan Paul II, „În mâinile Domnului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa Ioan Paul II, „În mâinile Domnului”

  Volumul „În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962–2003” de Papa Ioan Paul II / Karol Wojtyła, publicat la Editura Humanitas, va fi lansat sâmbătă, 25 aprilie, la ora 17.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, urmând ca, în aceeaşi seară, la ora 20.00, în continuare evenimentului, să aibă loc la Catedrala Sfântul Iosif un Concert de muzică sacră italiană organizat în cadrul Festivalului Chei al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

 • 10 ani de la moartea Papei Ioan Paul al II lea (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 ani de la moartea Papei Ioan Paul al II lea (I)

  Într-unul dintre capitolele cărţii 1989- Prăbuşirea Imperiului Sovietic, Victor Sebestyen vorbeşte despre îngrijorarea cu care înalţii oficiali de la Kremlin au primit, în după-amiaza zilei de 16 octombrie 1978, vestea alegerii unui nou Papă. Al 264-lea din istoria Bisericii catolice.

 • Memorabilia Vaticanului. Timbrele 'Sede Vacante'
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memorabilia Vaticanului. Timbrele 'Sede Vacante'

  Piaţa colecţionarilor a fost activă de-a lungul timpului, în mod particular pentru memorabilia personalităţilor, cu atât mai mult cu cât ele sunt legate de evenimente istorice sau decizii rare. În acest an există interes deosebit pentru noile mărci 'sede vacante'.