
Livache, trădat şi întristat. Muzică
Printre gratiile de la geam lumina se vedea din ce în ce mai stins. A fost o zi tare tristă. Livache îşi aprinde o ţigară şi printre gânduri i se strecoară un cântec vechi:
Printre gratiile de la geam lumina se vedea din ce în ce mai stins. A fost o zi tare tristă. Livache îşi aprinde o ţigară şi printre gânduri i se strecoară un cântec vechi:
Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe dezvăluie un episod mai puţin cunoscut din viaţa lui Tudor Arghezi.
Dacă, la o adică, ar izbucni un război, cu siguranţă, nu s-ar auzi ştirea, n-ar fi "patriotul" pe-acasă -- că, altfel, ce-ar mai lua arma în mână şi-ar pleca în linia întâi, de-atâta "patriotism" şi "dragoste" de ţară, pentru a apăra România...
Pe 11 august, anul acesta, scriam, şi postam pe facebook, acest pamflet, ca să-l numim aşa. Oare o fi valabil şi astăzi, dacă stăm şi privim, cu ochi buni, nu altfel, debutul guvernului mandolină?
Pe 29 august s-au împlinit 74 de ani de la moartea celebrului actor Constantin Tănase, o figură-cheie a teatrului de revistă românesc.
Deşi pare banc deocheat de pe net, de fapt este explicaţia celor care se ocupă de protecţia Mediului la reclamaţia privind o posibilă poluare cu dejecţii a râului Siret. Conform specialiştilor, orgia piscicolă s-a produs, cu totul surprinzător, fix pe 9 februarie (şi doar în acea zi) şi doar cu totul întâmplător a avut loc între staţia de epurare a Galaţiului şi confluenţa Siretului cu Dunărea.
Un poliţist, ajutor de şef de post într-o comună din Neamţ şi autorul a şase volume de poezie, a postat pe Facebook un pamflet prin care îşi satirizează superiorul.
Fostul premier Adrian Năstase a avut un atac foarte dur la adresa jurnalistului Radu Banciu, pe care l-a jignit în mai multe feluri. „Jigodie“, „gunoi“ şi „redus mintal“ sunt printre cuvintele folosite pentru a-l caracteriza pe Banciu.
Un ziar al dascălilor din judeţul Buzău a găzduit, în perioada interbelică, nenumărate poezii şi parodii la adresa lui Nicolae Iorga, premier în acea perioadă. Oamenii erau nemulţumiţi de tăierile salariale impuse de Iorga.
O cârcoteală despre cum se umflă ideologic, cu pompa de la bicicleta miniştrilor paraşutaţi politic, rata de promovare la Bac, ca să crape „ocţidentul” de ciudă pe valoarea lu’ băieţii dă băieţi dă la România.
„Voi nu protestaţi în van/Vă susţin din Erevan“, scrie pe pancarta din mâinile lui Adrian Nicolae Henţ. Are 37 de ani şi e lector de Limba Română la o universitate din Armenia. A predat şi în India. Protestele din ţară l-au inspirat să scrie, într-o pauză dintre cursuri, un pamflet la adresa PSD: „M-am gândit cum ar arăta Decalogul dacă l-ar trece Dragnea prin ordonanţă“.
Timişoreanca Marilena Mihailescu a compus un cântec dedicat şefului PSD, Liviu Dragnea. Piesa a devenit în câteva ore virală.
Deschise ochii în lumina aurie a dimineţii de vară... Ce vis frumos... Prietenul, modelul politic, mentorul meu, Recep Erdogan, reuşeşte ce n-am reuşit eu în 2012. Dintr-o lovitură curăţă armata, justiţia, procuratura, poliţia, de toţi duşmanii săi, urmând să preia controlul politic asupra tot ce mişcă în Turcia. Ce om dom'le, ce om…
Mi-am dat întreaga silinţa de care sunt în stare, am făcut toate eforturile posibile. Aşa că de bună voie şi nesilit de nimeni mă expun oprobriului public recunoscând că nu îmi place şi pace Dragoş Pătraru!
Iniţiatorul proiectului de lege privind defăimarea socială are noi susţinători în rândul „organelor“ de conducere din cadrul asociaţiilor de proprietari. Astfel, preşedinţii de bloc, administratorii şi cenzorii s-au constituit într-un grup comun pentru susţinerea şi votarea cât mai rapidă a legii, cu amendamentul ca şi ei să fie prinşi în definirea termenilor.
Jurnalistul Dragoş Pătraru va realiza ediţii speciale ale emisiunii „Starea Naţiei“ şi câteva retrospective tematice în perioada 22 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016.
Motto 1 - Măsura arestului la domiciliu este similară măsurii arestului preventiv (Curtea Constituţională); Motto 2 - Durata măsurii arestului la domiciliu se deduce din pedeapsa aplicată prin echivalarea unei zile de arest preventiv la domiciliu cu o zi din pedeapsă (Codul de procedură penală)
Joi, 7 februarie 1929, Nicolae Iorga foloseşte mandatul de deputat pentru a se răfui cu Tudor Arghezi de la tribuna Parlamentului. Atacul istoricului excepţional, politicianului mediocru şi scriitorului searbăd se remarcă prin virulenţa aserţiunii categorice: „Găsim o literatură anarhistă de demoralizare – literatura «Biletelor de Papagal» – care de multe ori duce chiar la premii naţionale“.
Hola, PSD, aici e El Comandante Che, mă bucur că ne auzim din nou, după mai bine de un año. Vă urez succes înainte del congreso şi vă transmit aprecio y admiración pentru compañero Liviu, pe care l-aţi ales presidente. E un adevărat líder revolucionario, me encanta că sunteţi todos cu el.
Emisiunea „Lumea lui Banciu“ va fi mutată în grila postului B1 TV mai devreme, de la ora 20.00, realizatorul Radu Banciu fiind de părere că mişcarea este una justificată şi precizând, pentru Paginademedia.ro, că va trebui să-şi adapteze limbajul noului tronson orar.
Noul sezon „Starea Naţiei“, cea mai importantă producţie a televiziunii publice din punct de vedere al audienţei, reintră în grila TVR din 31 august, de la ora 22.00.
În nimicnicia lui, prin 2012 Emil Boc a decis din motive de austeritate să mai taie din îndemnizaţiile pentru revoluţionari. S-au băşicat mii de români, pentru că ei în ’89 au ieşit în stradă pentru ajutoare sociale, nu o ţară mai bună.
Emisiunea-pamflet „Zâmbeşte, mâine va fi mai bine (sau la fel)“, realizată de Mihai Răzuş, face parte din grila de vară a postului TVR 1 şi va putea fi urmărită în fiecare duminică, de la 14.30, la TVR 1 şi pe TVR+.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat televiziunea Tele 2 din Drobeta Turnu-Severin pentru mai multe ediţii ale emisiunii-pamflet „Revista Presei“, în care Adrian Bidilici a folosit un limbaj injurios şi i-a adus acuzaţii neprobate lui Klaus Iohannis, realizatorul TV fiind catalogat de un membru CNA drept „o copie nereuşită“ a lui Mircea Badea.
Acest text vine ca raspuns la un material publicat pe platforma Times News Roman, material care reprezintă un act de rasism de cea mai joasă speţă, sub demnitatea umană sau jurnalistică, inclusiv cea pamfletara.
A fost incredibil de greu. Dar am reuşit. După o luptă acerbă, l-am întâlnit pe Maestru 14 minute memorabile, cu doar câteva ore înaintea primului concert din seria unică a celor 7 (şapte!) pe care acesta a avut marea gratitudine de a le oferi în premieră celor peste 65.000 de mii de fani înfocaţi de pe la noi.
Poetul Tudor Arghezi a fost închis aproape trei luni în urma unui pamflet adresat reprezentantului Germaniei hitleriste la Bucureşti, baronul Killinger.
Tudor Arghezi a trăit într-o viaţă de om cât alţii în zece. A fost călugărul Iosif de la Mănăstirea Cernica şi diacon. A muncit în străinătate ca bijutier şi ceasornicar. Nu şi-a încheiat studiile liceale, a făcut închisoare de două ori din cauza convingerilor politice exprimate ca ziarist. A fost interzis de comunişti, trăind la limita supravieţuirii din vânzarea cireşelor de la Mărţişor.
M-am enervat. Cîteodată, mai fac şi din astea. Să nu se supere cine n-are de ce; cine are, să se supere liniştit. Tout ca m'est bien egal.
Scriu aceste rânduri pe care le pun sub ,,acoperirea’’ pamfletului şi sper că vor fi citite ca atare, vreau să spun ca pamflet. Dar dacă a fost sau mai poate fi încă adevărată istoria pe care o relatez aici, fireşte, subliniez, ca literatură?!