Stiri despre pagani

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Cum serbează „căluşarii“ britanici echinocţiul de toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum serbează „căluşarii“ britanici echinocţiul de toamnă

  Pe 23 septembrie se trece oficial în anotimpul toamnei, odată cu echinocţiul care marchează acest moment. În Anglia, această sărbătoare este marcată printr-o serie de dansuri ale unor localnici care uneori se costumează precum căluşarii din România, cu staroste, toiege, pălării împodobite şi chiar şi cu zurgălăi ataşaţi încălţărilor.

 • TOP 15 cele mai puternice maşini din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TOP 15 cele mai puternice maşini din lume

  Puterea este un sentiment copleşitor care, în lumea pasionaţilor de maşini, nu poate fi stăvilit decât cu şi mai mulţi cai putere. Prin urmare, de la apariţia automobilului şi până în prezent, constructorii nu au încetat niciun moment să dezvolte automobile de stradă din ce în ce mai puternice.

 • Cruciadă sau Comerţ? Banii mai presus de religie în timpul Cruciadelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cruciadă sau Comerţ? Banii mai presus de religie în timpul Cruciadelor

  Primele imagini ce ne apar în faţa ochilor când ne gândim la cruciadele medievale sunt dominate de război şi violenţă: victoria primilor cruciaţi într-un Ierusalim plin de sânge după măcelul din 15 iulie 1099; armata cruciată învinsă, 88 de ani mai târziu, pe câmpul de luptă de la Hattin; Baibars, sultanul nemilos al Egiptului, sigilând porţile Antiohiei pe 19 mai 1268 înaintea masacrării creştinilor din interiorul cetăţii.

 • Dumnezeu nu ne vrea proşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dumnezeu nu ne vrea proşti

  Aud adesea că noi, „ăştia credincioşi”, suntem habotnici, superstiţioşi, extremişti sau pur şi simplu proşti. Însă Evanghelia ce se citeşte în Duminica aceasta în Biserică afirmă exact contrariul: credinţa presupune cunoaştere, iubire şi stăruinţă. Trei virtuţi aflate astăzi în mare suferinţă. Dar răsplata este pe măsură: ajutorul lui Dumnezeu. De care alţii se plâng că nu-l mai primesc. Pentru că nici nu mai ştiu să-l ceară.

Modifică Setările