Stiri despre paduri

  353 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Primarii râvnesc la păduri din mori de vânt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primarii râvnesc la păduri din mori de vânt

  O firmă spaniolă va construi mori de vânt pe un deal din localitatea buzoiană Racoviţeni. Dealurile subcarpatice de pe raza judeţului Buzău sunt măturate tot timpul anului de curenţi de aer care ar putea mişca non-stop elicele unor generatoare electrice.

 • Pădurile nemţene, invadate de grătare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pădurile nemţene, invadate de grătare

  Temperaturile ridicate i-au scos pe pietreni din casă. Zonele din jurul oraşului s-au umplut cu miros de mici şi cârnaţi.

 • Pădurile din Vest sunt furate ca-n codru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pădurile din Vest sunt furate ca-n codru

  Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) şi-a prezentat activitatea pe anul trecut. „Poliţia pădurilor” a făcut 1.000 de controale pe parcursul anului trecut, descoperind că s-au tăiat ilegal peste 2.000 de metri cubi de lemn.

 • Ţăranii din Mera vin cu jalba în proţap la Prefectură / Instanţa le-a dat pădurile fără acte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţăranii din Mera vin cu jalba în proţap la Prefectură / Instanţa le-a dat pădurile fără acte

  60 de ţărani din comuna Mera au venit astăzi dimineaţă cu jalba în proţap la Prefectură să îşi ceară din nou pădurile. Oamenii au primit în anul 2006 o hotărâre judecătorească de la Judecătoria Focşani definitivă şi irevocabilă care atestă că trebuie să îşi primească pădurile moştenite din moşi strămoşi deşi mare parte din ei se bazează doar pe declaraţiile de martori, fără ca martorii să aibă acte de pro

 • Feriţi pădurea de incendii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Feriţi pădurea de incendii!

  Militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sărbătoresc, începând de astăzi şi până pe 15 aprilie, „Luna pădurii“. Pompieiri vor împărţi pliante pentru a-i informa pe olteni cum să ferească pădurile de flăcări.

 • Buzău: Mai mulţi proprietari pe aceleaşi păduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzău: Mai mulţi proprietari pe aceleaşi păduri

  Prefectul Buzăului a declarat că în cazul în care Tribunalul Buzău nu va repara „greşeala” instanţei din Pătârlagele de a-i oferi peste 60.000 de hectare de pădure unui cetăţean, va fi nevoit să îl pună pe acesta în posesie inclusiv cu suprafeţe aflate în proprietatea altora.

 • Năstase voia mai multe păduri decât are Buzăul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Năstase voia mai multe păduri decât are Buzăul

  La finalul unui proces care a durat mai bine de trei ani, inginerul Teodor Năstase a primit o hotărâre prin care i se retrocedează 63.000 de hectare de pădure.  Pretenţiile lui au fost însă mult mai mari şi au vizat 154.000 de hectare, mai mult chiar decât tot terenul împădurit al judeţului, care este de 152.000 de hectare.

 • Buzău: Teodor Năstase a făcut deja prima afacere cu pădurile revendicate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzău: Teodor Năstase a făcut deja prima afacere cu pădurile revendicate

  Teodor Năstase a început să facă afaceri cu pădurile din Munţii Buzăului cu mult înainte ca instanţa să i le retrocedeze. El are de încasat o sumă frumoasă de bani de la o firmă din Capitală căreia i-a vândut jumătate din drepturile litigioase. Suma convenită este de peste două milioane de euro, din care 200 000 urmau să fie plătiţi în avans. Tranzacţia nu este neobişnuită, însă dedesubturile sale ridică semne de în

 • Proprietarii pădurilor din munţii Buzăului ameninţă cu proteste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proprietarii pădurilor din munţii Buzăului ameninţă cu proteste

  Moşnenii buzoieni sunt în pragul revoltei. Ei nu admit că cineva poate să le ia pădurile câştigate de strămoşii lor cu sânge pe câmpul de luptă. De asemenea, nu îşi pot explica cum a ajuns Teodor Năstase să câştige procesul de revendicare în condiţiile în care nu poate dovedi cu acte că este unicul descendent al vreunuia dintre boierii invocaţi. Proprietarii pădurilor dar şi rudele lui Teodor Năstase ameninţă că îşi

 • Buzău: Urmaşul lui Preda Buzescu, stăpân peste pădurile din nordul judeţului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzău: Urmaşul lui Preda Buzescu, stăpân peste pădurile din nordul judeţului

  Judecătoria Pătârlagele i-a recunoscut inginerului Năstase dreptul de proprietate pe o suprafaţă enormă de teren. În timp ce suprafeţele întinse de pădure de pe Valea Buzăului au fost disputate de Academia Română pe de o parte şi obştile de moşneni, pe de altă parte, un inginer din Ruşeţu a convins justiţia să îi atribuie lui nu mai puţin de 63 000 de hectare de teren împădurit.

 • Braşov: Administrarea pădurilor, verificată de silvicultori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Braşov: Administrarea pădurilor, verificată de silvicultori

  Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Braşov a demarat, de ieri, o serie de controale. Inspectorii sunt interesaţi de asigurarea administrării sau a serviciilor silvice prin structuri silvice autorizate de către proprietarii de fond forestier.

 • Criza financiară şi frigul duc la distrugera pădurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza financiară şi frigul duc la distrugera pădurilor

  Apropierea sărbătorilor de iarnă îi face pe jandarmii să înmulţească numărul controalelor pentru prevenirea şi depistarea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier dar şi transportarea acestora. Într-o singură zi oamenii legii au depistat trei persoane care au încălcat legea şi au tăiat din păduri fie lemne pentru foc, fie brazi pentru Crăciun.

 • Ecoaventură prin pădurile cărăşene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecoaventură prin pădurile cărăşene

  Prin sporturi extreme, tinerii trag un semnal de alarmă asupra importanţei protejării mediului înconjurător. 30 de adolescenţi au luat parte la un curs în mijlocul pădurii, unde au învăţat cum să îi convingă pe cărăşeni că natura trebuie ocrotită.

 • Proprietarii de păduri se jefuiesc singuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proprietarii de păduri se jefuiesc singuri

  Direcţiile silvice de la Galaţi, Buzău, Focşani şi Brăila îi amendează constant pe proprietarii de păduri care taie ilegal copacii

Modifică Setările