Stiri despre paduri

  353 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Procuratorul Gică Duţă a învins Direcţia Silvică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procuratorul Gică Duţă a învins Direcţia Silvică

  Instanţa Tribunalului Vrancea i-a dat câştig de cauză procuratorului Gică Duţă, care a cerut oprirea tăierilor pe care Direcţia Silvică Focşani le face în pădurea Vladnicu, în suprafaţă de 1422 de hectare.

 • Ciupercile, salvarea şomerilor gorjeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciupercile, salvarea şomerilor gorjeni

  Multe persoane fără loc de muncă străbat pădurile din judeţ pentru un ban în plus. Oamenii au găsit o modalitate de a câştiga un ban în plus vânzând mânătărci. Pe o grămadă ei cer 10 lei.

 • Defrişări! „Crimă” în pădurile din Dragomireşti şi Măneşti GALERIE FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Defrişări! „Crimă” în pădurile din Dragomireşti şi Măneşti GALERIE FOTO

  Zeci de hectare de păduri private au fost tăiate la ras, în unele cazuri, proprietarii neştiind de dispariţia lor. Oamenii din zonă se tem să vorbească de frică să nu li se fure şi lor pădurile, însă toţi ni-i „recomandă” pe pădurari şi pe oamenii lor ca fiind cei care defrişează pădurile.

 • Orădenii pot semna o petiție împotriva centralei electrice pe biomasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orădenii pot semna o petiție împotriva centralei electrice pe biomasă

  Peste o sută de orădeni au semnat online petiţia împotriva noului proiect de centrală votat de consilierii locali. Iniţiatorul petiţiei, Orlando Balaş, atrage atenţia că o astfel de centrală va duce, în timp, la defrişarea pădurilor din jurul oraşului.

 • Focşani: APIA îi controlează prin satelit pe ţărani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focşani: APIA îi controlează prin satelit pe ţărani

  Numărul fermierilor vrânceni care vor fi verificaţi anul acesta prin satelit de către Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură se va dubla, apreciază specialiştii instituţiei.

 • Soarta pădurilor lui Gică Duţă se decide în Vrancea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarta pădurilor lui Gică Duţă se decide în Vrancea

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea Prefecturii Vrancea de strămutare a dosarului în care Gică Duţă, fostul subsecretar de stat de la Ministerul Mediului şi Pădurilor, solicită statului 1.400 de hectare de pădure în comuna Tănăsoaia.

 • În pădurile din Vrancea se plantează doar doi copaci la 10 tăiaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În pădurile din Vrancea se plantează doar doi copaci la 10 tăiaţi

  Programul lucrărilor de regenerare a pădurilor pe care îl va realiza Direcţia Silvică Focşani în anul 2011 este de 155 de hectare, din care doar 40 sunt împăduriri integrale, restul rezultând din regenerări naturale şi completări.  

 • Păduri şi dinozauri în Antarctica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păduri şi dinozauri în Antarctica

  Chiar dacă pare greu de crezut, Antarctica a fost odată acoperită cu păduri înalte. Plantele din această zonă erau adaptate condiţiilor de mediu, spun cercetătorii. La fel şi dinozaurii, care aveau o acuitate vizuală bună pe timp de noapte.

 • Gibonii au accent, întocmai ca oamenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gibonii au accent, întocmai ca oamenii

  Gibonii din sudul pădurilor tropicale au un accent total diferit faţă de cei din nord, spun cercetătorii germani, care adaugă că sunetele scoase de aceste primate diferă mai mult sau mai puţin în funcţie de regiunea din care provin.

 • Pădurile bătrâne, salvarea urşilor panda-gigant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pădurile bătrâne, salvarea urşilor panda-gigant

  Cercetătorii au descoperit că această specie preferă să trăiască în zone cu bambus bătrân. Habitatul ideal pentru urşii panda-gigant din China, o specie în pericol de dispariţie, sunt pădurile bătrâne, din care nu s-au tăiat niciodată copaci, potrivit unui nou studiu.

 • 2011, anul pădurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2011, anul pădurilor

  Adunarea Generală a ONU a declarat 2011 anul internaţional al pădurilor. Titulatura va fi folosită pentru a atrage atenţia asupra modalităţilor în care poate fi îmbunătăţită starea de sănătate a zonelor împădurite care acoperă 31% din suprafaţa uscată a Planetei, potrivit unei organizaţii de protecţie a mediului care a avut iniţiativa evenimentului.

 • Alarmant/Pădurile gălăţene sunt jefuite ca-n codru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alarmant/Pădurile gălăţene sunt jefuite ca-n codru

  Inspectorii silvici au înaintat procurorilor aproape 100 de sesizări penale, privind tăierea ilegală a peste 11.000 mc de lemn. Culmea, printre hoţi se numără şi proprietarii pădurilor. Aproape 30.000 de persoane deţin 15.051 de hectare de fond forestier în judeţ.

 • România şi-a prezentat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România şi-a prezentat "frunza" la Madrid

  Membrii ai Ministerului de Dezvoltare Regională şi Turism din România au prezentat astăzi la Madrid noul brand de ţară cu care se va promova în Spania, pentru că, conform acestora, piaţa turistică naţională este "foarte importantă" pentru România, scrie Europa Press.

 • Lacomia lumească a lui Pimen, amânată din nou de Curtea Supremă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lacomia lumească a lui Pimen, amânată din nou de Curtea Supremă

  Biserica se judecă cu statul pentru păduri în valoare de aproape 10 miliarde de euro. ÎPS Pimen al Sucevei a pus ochii pe 200.000 de hectare de pădure. Valoarea fondului forestier face cât jumătate din împrumutul de la FMI. Procesul a fost amânat  din nou.

 • Afaceri: Italienii dau mii de euro pe vânatul din Brăila!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afaceri: Italienii dau mii de euro pe vânatul din Brăila!

  Ceea ce nici nu văd brăilenii - păsări rare şi mistreţi - vânează, contra-cost, cetăţenii din Uniunea Europeană. Potrivit asociaţiilor vânătorilor, doar 2% din fondul cinegetic cade sub gloanţele vânătorilor, restul fiind distrus de elemente care nu mai depind de voinţa acestora.

 • Zeci de ilegalităţi în pădurile din judeţul Neamţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de ilegalităţi în pădurile din judeţul Neamţ

  Poliţiştii de la Inspectoratul General au amendat contravenţional 37 de persoane, au confiscat 1.350 de metri cubi de lemn şi au constatat 19 infracţiuni la gaterele din judeţul Neamţ.

 • Imperiul Mitropoliei Moldovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imperiul Mitropoliei Moldovei

  „Adevărul de Seară“ trece în revistă cele mai importante proprietăţi deţinute de Biserică în cea mai săracă zonă a ţării

Modifică Setările