Stiri despre padurea domneasca

  74 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fostul şef al Inspectoratului fiscal condamnat la 6 ani cu executare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul şef al Inspectoratului fiscal condamnat la 6 ani cu executare

  Fostul şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol, a fost condamnat joi, 18 iunie, la 6 ani de închisoare cu regim semiînchis pentru acţiuni de corupţie. Judecătoria sectorului Râşcani, care a pronunţat sentinţa, i-a mai aplicat şi interdicţia de a deţine funcţii publice pe un termen de 5 ani şi l-a obligat să achite o amendă de 10 mii de lei, transmite IPN.

 • Pădurea Domnească: şansa la viaţă a copacilor depinde de inundaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pădurea Domnească: şansa la viaţă a copacilor depinde de inundaţii

  O bună parte din stejarii care cresc în Pădurea Domnească au nevoie de inundaţii care să spele solul în care cresc. Valeriu Ţarigradschi, preşedintele raionului Glodeni, şi fostul director al Rezervaţiei Pădurea Domnească, a comunicat pentru IPN că a făcut demersuri către autorităţi să permită provocarea unor inundaţii dirijate pentru a salva copacii, dar încă nu a primit răspuns.

 • Copii şi nepoţi de magistraţi candidează la funcţii de judecători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copii şi nepoţi de magistraţi candidează la funcţii de judecători

  În cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi puse în discuţie mai multe cereri de demisie ale unor magistraţi, dar şi suplinirea funcţiilor vacante de judecător în trei instanţe din Chişinău: Centru, Buiucani şi Ciocana.

 • Gânduri
la început de an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gânduri la început de an

  „Ce este azi: 1 ianuarie sau 32 decembrie?“ şi-a întrebat mama un băieţel isteţ în prima zi a noului an. Naivitatea jucăuşă a copilului, care a primit, evident, un răspuns prompt şi edificator, nu este lipsită de o bună doză de provocare analitică.

 • „Vânătoarea domnească“, o dramă fără
deznodământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vânătoarea domnească“, o dramă fără deznodământ

  O împuşcătură care a răsunat pe 23 decembrie 2012 într-o rezervaţie naturală a transformat o vânătoare într-un subiect de interes naţional. La un an de la incidentul care a pus la încercare toată clasa politică şi întregul sistem de drept din ţara noastră, nimeni nu a fost încă pedepsit.

 • Guvernul a interzis vânătoarea în rezervaţiile protejate de stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a interzis vânătoarea în rezervaţiile protejate de stat

  Sezonul de vânătoare va începe la finele săptămânii viitoare, dar vânătoarea în ariile naturale protejate de stat va fi interzisă pentru o perioadă nedeterminată de timp. E vorba de ariile Codru, Plaiul Fagului şi Pădurea Domnească.

 • Feriţi-vă de „animalele sacre“!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Feriţi-vă de „animalele sacre“!

  Accidentul/incidentul în care a fost implicat preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor Iurie Garaba ne-a arătat încă o dată cine are dreptate în ţara asta: cel care are funcţie, bani sau măcar prieteni gata să pună un cuvânt pentru tine sau să tragă nişte sfori.

 • Ţara combinaţiilor obscure
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara combinaţiilor obscure

  La alegerile parlamentare din 2001 nu am mers să votez. Eram reporteră la o agenţie de presă, scriam mai mult din Parlament şi obosisem de atâtea combinaţii pe care le făcuseră partidele în care, eu, ca şi mulţi alegători, investisem încredere. Duşmanii de moarte de altă dată îşi dădeau mâna cu uşurinţă atunci când aveau anumite interese şi votau fără remuşcări legile ce le conveneau.

 • Dosarul ex-magistratului Gheorghe Creţu se află la faza de finalizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarul ex-magistratului Gheorghe Creţu se află la faza de finalizare

  „Dosarul fostului judecător al Curţii de Apel Chişinău Gheorghe Creţu se află la faza de finalizare şi urmează să fie transmis în instanţa de judecată“, a declarat pentru „Adevărul“ Maria Vieru, şefa serviciului de presă a Procuraturii Generale.

 • Valeriu Zubco a fost amendat cu 6.000 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valeriu Zubco a fost amendat cu 6.000 de lei

  Centrul Anticorupţie i-a aplicat astăzi o amendă în sumă de 6.000 de lei fostului procuror general, Valeriu Zubco, pentru că nu a declarat că se află în conflict de interese în cazul incidentului din Pădurea Domnească. Acesta a fost chemat astăzi la CNA pentru a da explicaţii.

 • Ce mai faceţi, dle Zubco?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai faceţi, dle Zubco?

  Într-adevăr, de ce ne-ar interesa să dezgropăm oameni omorâţi şi adevăruri îngropate, atunci când alianţa, draga de ea, e rece pe laiţă, iar viitorul nostru european luminos este în pericol?...

 • Nişte ticăloşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nişte ticăloşi

  Cum altfel dacă nu ticăloasă a fost alianţa PD-PCRM care a doborât guvernul Filat, guvernul AIE? Cum altfel dacă nu ticăloasă şi primitivă a fost partitura executată de PL şi, cu deosebire, de liderul său? Deşi nu a votat moţiunea de cenzură, crezând că se va putea ascunde în pliurile retoricii sale pentru „jurişti la fără frecvenţă”, Partidul Liberal ar trebui considerat killer-ul moral al Alianţei pentru Integrare Europeană.

 • O ţară plină de ură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară plină de ură

  Aşa arată Republica Moldova de la începutul anului 2013. Pe zi ce trece tot mai multă mizerie iese la iveală din toate gropile din Chişinău şi de aiurea. Şi nu e de ajuns atâta câtă iese de la sine la suprafaţă, dar mai sunt şi nişte meşteri specializaţi în a scotoci scârnăvia şi a o întinde în văzul şi aplauzele unora.

Modifică Setările