Stiri despre pact

  115 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un fleac, ne-au ciuruit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un fleac, ne-au ciuruit

  „Vom trăi cum am votat“. Asta mi-a spus un prieten după alegerile din toamna lui 2016. Ce s-a întâmplat de atunci şi până astăzi ştim cu toţii şi este dincolo de orice îndoială pentru orice om cu mintea la el.

 • Proiectul generaţiei noastre: #europa9
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul generaţiei noastre: #europa9

  Centenarul îi prinde pe toţi românii într-un moment de cotitură. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: povestea României de azi este una tristă, cu un final necunoscut. Din Maramureş până la Giurgiu şi de la Tulcea la Arad, suntem puşi în situaţia de a reflecta cu privire la ameninţările la adresa viitorului nostru, în loc să sărbătorim împlinirile din trecut şi prezent.

 • Ştim că te-am lăsat singură, Codruţa. Iată de ce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştim că te-am lăsat singură, Codruţa. Iată de ce

  Aceste zile nu sunt despre o persoană. Nu sunt nici măcar (doar) despre o instituţie care şi-a făcut treaba. Sunt despre fiecare dintre noi şi despre libertatea câştigată cu sânge acum 28 de ani. Generaţia de atunci ne poate privi în ochi. Noi vom putea să-i privim în ochi pe copiii noştri?

 • România
2018: trezirea forţei şi contraatacul imperiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România 2018: trezirea forţei şi contraatacul imperiului

  De regulă, trecerea într-un nou an este un prilej de rezoluţii. În ceea ce priveşte anul 2018, acesta va fi cu siguranţă unul istoric. Semnificaţiei sale simbolice (centenarul Marii Uniri) i se adaugă una cât se poate de concretă: este un an decisiv pentru supravieţuirea democraţiei româneşti.

 • Ultima soluţie: grevă generală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima soluţie: grevă generală

  Despre ce se întâmplă în aceste zile în Parlament nu mai mai este nimic de spus. Nu are rost. Ştim cu toţii deja şi ni se confirmă în fiecare zi. Măsurile luate astăzi sunt cel mai grav atentat la democraţia românească din scurta şi fragila ei istorie postdecembristă.

 • Tu ce eşti pregătit să faci?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu ce eşti pregătit să faci?

  E timpul să spunem lucrurilor pe nume. E uşor a renunţa la luptă atunci când totul pare pierdut. Asta devine şi cea mai facilă scuză: „oricum n-am ce să fac”. Am scris rândurile de mai jos pentru tine, cetăţean implicat, nu turmentat, cu gândul că nu ai renunţat. România are nevoie de tine mai mult ca oricând. Ne vedem în stradă duminica asta. Ne vedem la vot. Şi da, trebuie să ne vedem şi pe listele de candidaţi la următoarele alegeri.

 • CJ Teleorman îl contrazice pe Dragnea: „Nu se poate pescui pe Insula Belina fără acordul TelDrum“. TelDrum: Nu vă putem pune la dispoziţie balta Belina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CJ Teleorman îl contrazice pe Dragnea: „Nu se poate pescui pe Insula Belina fără acordul TelDrum“. TelDrum: Nu vă putem pune la dispoziţie balta Belina

  După ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că oricine poate pescui pe insula Belina, Platforma Civică a Tinerilor (PACT) a vrut să acolo concursul “Prinde peştele cel mare”. Consiliul Judeţean Teleorman susţine însă că nu poate permite accesul oricui pe insulă, întrucât lacul a fost închiriat de firma Tel Drum, deţinută de apropiaţii lui Liviu Dragnea. Iar Tel Drum a refuzat concursul de pescuit.

 • Triumful imposturii: vremea oamenilor mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triumful imposturii: vremea oamenilor mici

  Am susţinut mereu că cea mai de preţ resursă a unei ţări sunt oamenii săi. Iar o ţară care nu ştie să aibă grijă de oamenii ei nu poate şi nu merită să se dezvolte.

 • Cluj-Bucureşti, 2-0. Aşa se administrează pe bune un oraş modern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cluj-Bucureşti, 2-0. Aşa se administrează pe bune un oraş modern

  Recent, un prieten din Cluj mi-a spus un banc, ca de la un ardelean la un moldovean. Întrebare: „Cum latră câinii în Ardeal?” Răspuns: „No, ham.” Gluma-i glumă, dar tot mai multe date ne arată că există diferenţe tot mai mari de viziune şi de dezvoltare între România de dincolo de Carpaţi şi restul ţării.

 • Un partid de patrimoniu la răscruce. Mizele Congresului PNL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un partid de patrimoniu la răscruce. Mizele Congresului PNL

  La adăpostul celor 40% din alegeri, PSD deţine puterea absolută în România. Iar „puterea absolută corupe absolut”. Sub biciul unui Daddy, partidul guvernează discreţionar, punând între paranteze groase regulile democratice, bunul simţ, respectul faţă de lege şi de cetăţean. Preocupările principale? Îmbogăţirea pe seama statului (adică a noastră), controlul presei şi al justiţiei.

 • Test de sinceritate politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Test de sinceritate politică

  Ca fondatori ai Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), suntem adesea întrebaţi ce presupune să faci un partid în România. Care sunt şansele unui astfel de demers şi cum ar trebui să se „poziţioneze”? Răspunsul e simplu: cu sinceritate şi curaj.

 • Portret de #REZIST de la Teleorman: Cristian-Mihai Dide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portret de #REZIST de la Teleorman: Cristian-Mihai Dide

  Protestele din ultima lună din România au reprezentat deşteptarea unei generaţii. O generaţie care a dat semne că este vie încă din timpul mişcărilor de stradă împotriva proiectului Roşia Montană, a cărei voce s-a auzit puternic la manifestaţiile provocate de tragedia #Colectiv şi care s-a trezit definitiv odată cu protestele din acest an.

 • Dragi politicieni, iată de ce vă trebuie un MCV full option
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragi politicieni, iată de ce vă trebuie un MCV full option

  Iar curge cerneală zilele astea pe tema (anti)corupţiei româneşti. Iar zbiară diverşi „experţi” cu intrare în studiourile de televiziune. Iar ne pomenim cu declaraţii halucinante de la lideri politici români, care s-au trezit, cu de la sine putere, că nu mai vor să coopereze în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

 • România adevărată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România adevărată

  Aseară am fost în stradă. Nu m-a plătit nimeni, nu m-a rugat nimeni. Pur şi simplu ştiu că o democraţie înseamnă lupta fiecăruia dintre noi, zi după zi, pentru principii şi valori. Şi pentru acel „LI-BER-TA-TE” din decembrie 1989, scăldat în sânge, fără de care astăzi n-am putea striga nici pentru noi, nici pentru alţii.

 • 10 lecţii de politică românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 lecţii de politică românească

  Finalul de an înseamnă şi un moment de bilanţ pentru fiecare dintre noi. Pentru mine, 2016 este anul în care am candidat pentru prima oară la o funcţie publică în România. La Neamţ, ca independent susţinut de PACT (Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor) pentru Camera Deputaţilor.

 • Recucerirea dreptei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recucerirea dreptei româneşti

  Alegerile au trecut. Cu 3 milioane de voturi, PSD controlează acum (aproape) tot. Este cea mai categorică victorie a stângii din 1992 şi până acum. Pentru dreapta românească este o înfrângere categorică, iar timing-ul pare cum nu se poate mai prost: legislatura 2016-2020, cu cel puţin două momente vitale, centenarul şi preşedinţia Consiliului UE, va fi dominată fără drept de apel de PSD. Ce rămâne de făcut?

 • Scrisul ca
victorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisul ca victorie

  Aşadar, de ce e altfel Jurnalul lui Matei Călinescu, apărut recent la Humanitas, purtând subtitlul Ieşirea din timp? Subtitlu pe care îndrăznesc să-l pun în legătură cu Fuga din timp, tot un jurnal, din anii dadaişti ai lui Hugo Ball. Carte pe care, la un moment dat, a ţinut să o consulte profesorul român de zeci de ani stabilit în Statele Unite, la Bloomington

 • Jurnal de campanie pe bune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de campanie pe bune

  Sunt Sebastian Burduja, un optimist convins, bolnav de România. Acesta este jurnalul meu de campanie din România profundă. Pe scurt, pentru oamenii ocupaţi de azi. Dar nu pentru cei indiferenţi sau resemnaţi.

 • Victoriile mari din comunităţile mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victoriile mari din comunităţile mici

  România se schimbă. Încet, poate prea încet pentru noi toţi cei care ne-am pierdut răbdarea în ultimii 26 de ani. Se schimbă încet, dar sigur. Numai cine nu vrea să vadă semnele noului început va rămâne blocat în deznădejde, resemnare şi pasivitate. Înţeleg să mai sper şi să mai lupt, alături de toţi cei care refuză să depună armele. Şi, credem noi, suntem destui pentru a genera o nouă revoluţie a implicării în România.

 • Înţeleg să (mai) sper
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înţeleg să (mai) sper

  Duminica viitoare mergem la urne. După o campanie blamată ca fiind ştearsă şi tăcută. Şi totuşi semnele bune există.

 • Pactul pe care îl fac zece tineri din platforma politică PACT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pactul pe care îl fac zece tineri din platforma politică PACT

  La începutul acestui an, un grup de tineri cu aspiraţii inspiraţionale au lansat un partid politic cu nume studiat: PACT – Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor. Proiectul are potenţialul de a marca următorul deceniu politic. Pentru a-i înţelege, dincolo de acuzele care i-au luat deja la ţintă, am invitat zece dintre ei să se prezinte, uman, profesional şi politic.

 • Cum vrea să schimbe România un tânăr care s-a specializat în străinătate, dar a preferat să se întoarcă acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vrea să schimbe România un tânăr care s-a specializat în străinătate, dar a preferat să se întoarcă acasă

  Daniel Constantin Ciungu, în vârstă de 30 de ani, este licenţiat în Reţele şi Software pentru Telecomunicaţii al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Politehnicii Bucureşti. A urmat, apoi, master în Technology Based Business Development la Universitatea Aarhus din Danemarca. În timpul studiilor a participat la un schimb de experienţă prin programul Erasmus şi a urmat o perioadă cursurile Technical University Delft din Olanda.

Modifică Setările