oua vopsite - ultimele știri
Banalele ouă fierte sunt retransformate total în aceste rețete. Iată cum poți evita risipa alimentară și în ce preparate le poți folosi.
Pregătirea unei mese îmbelșugate pentru Paște necesită mult timp petrecut în bucătărie. Gospodinele moderne optează, adesea, pentru ouăle gata vopsite, prezente în orice supermarket.
În unele zone din Maramureş, ziua de joi din Săptămâna Mare era cea în care se vopseau ouăle - din cauza faptului că în Vinerea Mare era interzisă orice fel de activitate. Însă regula nu era peste tot păstrată.
Varza roşie, spanacul sau cafeaua sunt doar câteva din ingredientele care ne pot ajuta să vopsim ouăle în mod natural. Pentru a căpăta nunţa dorită, folosirea oţetului este doar unul din secretele gospodinelor....
Ceapa roşie conţine antociani, un colorant natural care face parte din categoria antioxidanţilor şi care este asimilat cu uşurinţă de organismul uman, după cum ne-au spus specialiştii de la Facultatea de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan c...
La cât timp după fierbere ar trebui consumate ouăle fierte pentru a nu fi un pericol pentru organism
Ouăle fierte sunt consumate zile bune după Joia Mare, când au fost vopsite, lucru deloc recomandat de către nutriţionişti şi medici. Aceştia dau un termen mult mai scurt în care ouăle să fie consumate.
Sărbătorile Pascale presupun vopsirea ouălor în roşu sau alte culori, pentru ca acestea să devină apoi motiv de mândrie şi sărbătoare în întreaga familie. Atunci când foloseşti produse din comerţ însă, este bine să ştii că există anumite riscuri pent...
Românii fac mereu haz de necaz şi glume pe seama celorlalţi, indiferent de situaţie, fie că e o zi de lucru sau sărbătoare. Sociologul clujean Ioan Hosu spune că bancurile sunt o modalitate de a socializa şi prin ele transmitem adevăruri pe care nu a...
Încondeierea tradiţională a ouălor cu ceară curată de albine este o tradiţie pierdută în judeţul Galaţi. Dacă acum o sută de ani, de Paşti, gospodinele transformau oul într-o mică operă de artă, astăzi gălăţencele folosesc vopsea din comerţ şi uneori...
Este foarte simplu şi distractiv să înfrumuseţaţi masa de Paşte prin colorarea şi decorarea originală a ouălor, scop în care puteţi să folosiţi o mulţime de lucruri aflate la îndemână.
Resturile de cozonac, ouă roşii şi drob rămase de la masa de Paşte pot fi folosite în aşa fel încât să nu ajungă la gunoi. Cozoacul poate fi transformat în tort sau prăjitură, ouăle pot fi umplute, iar drobul poate fi folosit la salată. Bucatarii spu...
Fierberea unui ou nu ar trebui să ridice probleme nimănui, dar practica este cea care dovedeşte adesea contrariul. Fie că ies prea moi atunci când le preferăm mai tari sau prea tari când le-am vrea mediu fierte, secretul reuşitei stă în respectarea c...
Spre deosebire de români, sârbii ştiu să-şi promoveze tradiţiile fiecărei localităţi. Ne-au demonstrat-o şi duminică, în prima zi de Paşte, la Mokrin. Una dintre localităţile din Serbia cu cele mai bine păstrate tradiţii, aici a avut loc o nouă ediţi...
Învierea lui Iisus Hristos este cea mai mare sărbătoare a lumii creştine. Tocmai de aceea, credincioşii se pregătesc cu 40 de zile înainte pentru a primi vestea Învierii. Despre tainele acestei sărbători ne vorbeşte Maxim Vlad, preot la Catedrala Sfi...
Află de ce trebuie să păstrezi un ou roşu timp de 40 de zile, care e orânduirea mesei de Paşte şi de ce nu-i bine să presari sare peste ouăle vopsite cu ocazia acestei sărbători.
Oul de struţ poate fi cea mai potrivită achiziţie pentru Paşte. Costă 100 de lei, cântăreşte peste 2 kilograme şi poate avea multiple întrebuinţări: asigură masa pentru vreo 30 de persoane, poate fi pe post de bibelou şi, vă vine să credeţi sau nu, d...