ou - ultimele știri
Ouăle sunt consumate zilnic, fie simple, fie în compoziţia a diferite mâncăruri. Dacă este consumat în cantităţi moderate, oul poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost luat din nou drept ţintă, luni, la Salonul Internaţional al Restauraţiei şi domeniului Hotelier (SIRHA), la Lyon, unde un ou fost aruncat în direcţia sa, care a sărit, fără să se spargă, de pe umărul şefulu...
Pentru persoanele care doresc să treacă treptat la o dietă vegetariană sau vegană, reducerea cantităţii de proteine animale pe care o consumă zilnic poate fi o provocare. Cu-atât mai dificil dacă printre alimentele preferate se află laptele, ouăle şi...
Dacă vrei să calculezi câte calorii are un ou, atunci trebuie să ştii că numărul acestora variază foarte mult în funcţie de felul în care îl găteşti: un ou prăjit, prin aportul de grăsimi (ulei, unt), va avea mai multe calorii decât un ou fiert.
Monumentul din fibră de sticlă în formă de ou a fost dezvelit în 2009. Atunci era amplasat în centrul municipiului Suceava, pe esplanada Casei de Cultură....
În comuna Vorona, judeţul Botoşani, a fost descoperit un nou brand local. Este vorba despre oul încondeiat de Vorona, o realizare de excepţie a artei populare cu simboluri şi tehnici la confluenţa a două zone etnografice.
Paştile nu au o dată fixă în calendarul creştin-ortodox, însă este obligatoriu să cadă într-o duminică, după echinocţiul de primăvară şi după lună plină.
Celica Nistor, o încondeietoare renumită din Botoşani, a reuşit să facă din coajă de ou adevărate bijuterii ale artei populare. Botoşăneanca realizează inele, cercei şi pandative cu modele tradiţionale speciale.
Fiecare are preferinţe când vine vorba de ouă fierte. Unii nu le suportă pe cele moi, în timp ce alţii nici nu vor să audă de ouăle tari. Şi mai mulţi se plâng de faptul că nu nimeresc niciodată consistenţa dorită. E mai simplu decât ai spune ou!
Un singur ou conţine, în cantităţi mici, toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc şi magneziu. Aceste substanţe se regăsesc în gălbenuş, în timp ce albuşul conţine doar proteine.
Bucătarul reşiţean Uica Mihai este cunoscut pentru reţetele sale nonconformiste. Spune că una dintre aceste reţete, care are cel mai mare succes atât la el acasă, cât şi pe la târguri, este varza acră pane....
Organizaţia Naţiunilor Unite avertizează asupra unui dezastru umanitar dacă roiurile de lăcuste care au făcut prăpăd în Africa nu sunt oprite....
Există un mit care spune că mâncărurile de post n-ar fi la fel de gustoase ca cele „de dulce”. Că dacă renunţi la ouă sau la lapte clătitele nu mai sunt la fel de bune. Ei bine, sunt, mai ales dacă ştii ce să pui în locul ingredientelor clasice....
Istoria oului este foarte interesantă şi începe cu foarte mult timp înainte de creştinism. Îl vom întâlni în cultura tuturor popoarelor lumii.
Fixarea calciului în oase este determinată de aportul de calciu şi de vitamina D, dar şi de nivelul activităţii fizice. Ce lucruri importante ar trebui să ştim despre vitamine şi minerale....
Coaja de ou este o sursă excelenţă de minerale esenţiale pentru starea generală de sănătate. Conţine 90% calciu care este astfel mai uşor de absorbit în corp.
Expresia provine dintr-o veche poveste populară, scrisă de un italian în anul când se împlineau 70 de ani de la descoperirea Americii.
„Care a fost primul, oul sau găina?” este prima întrebare paradoxală pusă de filosofii greci antici pentru a descrie problema determinării cauzei şi efectului. se pare că a fost aflat răspunsul.
O delicioasă reţetă circulă în acest moment pe Facebook, despre cum puteţi face nişte chiftele îmbrăcate în foi de ceapă şi felii de bacon.
Dieta echilibrată are la bază alimentaţia variată. Ea oferă corpului necesarul de vitamine, fibre şi proteine. Acestea din urmă au un rol major în menţinerea echilibrului hormonilor, pielii, părului şi musculaturii....
Oul este un aliment versatil, foarte nutritiv şi care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră. Dar nu toţi oamenii îl consumă - alergiile şi preferinţele alimentare sunt două dintre principalele motive pentru care multe persoane tind să evite...
Ouăle au un conţinut bogat de vitamine şi proteine şi sunt benefice pentru organism, însă puţin persoane ştiu cu adevărat cum trebuiesc păstrate corect în frigider. Temperatura cea mai bună pentru a împiedica alterarea acestora trebuie să fie mai mic...
Deputatul ALDE Varujan Vosganian, fost ministru PNL al Economiei, susţine că înclinaţia românilor spre autoconsum "ne costă în fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei", pentru că grădinile, coteţele şi atelierele din curte produc PIB, n...
O persoană din Piatra Neamţ vrea să demonstreze printr-o înregistrare video că a cumpărat ouă expirate, mascate de o vopsea aplicată, dintr-un magazin al unui lanţ cunoscut.
Mulţi dintre noi, atunci când decidem cum să consumăm ouăle, prăjite sau fierte, moi sau tari, ne punem întrebarea: care dintre preparate sunt mai sănătoase şi care îngraşă mai puţin. Din start, nutriţioniştii înclină balanţa în favoarea oului fiert,...
Beneficiile pentru sănătate ale fiecărei grupe de alimente sunt incontestabile. Cerealele integrale furnizează organismului printre altele, energie şi fibre, în timp ce legumele şi zarzavaturile sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi....
O ipoteză complet falsă este că ouăle provenite de la păsările mici, cum sunt, de exemplu, prepeliţele, nu ar conţine colesterol, fiind indicate în diverse diete. Profesorul dr. Nicolae Hâncu, medic diabetolog, specialist în boli metabolice şi de nut...
Ziua frigănelei este sărbătorită în fiecare an pe 28 noiembrie. Reţeta de pâine prăjită înmuiată în ou şi lapte a devenit celebră cu denumirea de „french toast”, deşi nu este originară din Franţa.
Oul este unul dintre cele mai comune alimente pe care le găsim în bucătărie. „Adevărul“ vă prezintă câteva variante în care puteţi prepara un ou....
Ouă, miere, iaurt, sau diferite uleiuri sunt doar câteva dintre ingredinetele cu ajutorul cărora putem avea un păr frumos, care străluceşte de sănătate. Măştile pe bază de produse naturale hrănesc părul, oferindu-i strălucirea şi vigoarea de care are...
Ouăle alterate au un potenţial crescut de a declanşa toxiinfecţii alimentare. Prospeţimea unui ou se poate verifica simplu, prin introducerea lui într-un vas cu apă cu fundul plat. Cum „citim“ rezultatele....
Erau multe dimineţi de duminică atunci când în toată casa mirosea a frigănele! Ne-am gândit să vă aducem şi vouă aminte de unul din gusturile copilăriei.
Cercetătorii companiei Romvac spun că au reuşit să creeze un aliment care întăreşte imunitatea organismului. Este vorba despre „oul hiperimun“, obţinut prin transferarea unor informaţii genetice în gălbenuşul de ou....
Dacă eşti deja la dietă sau te pregăteşti să dai jos două-trei kilograme înainte de sărbători, află care sunt alimentele campioane la slăbire....
Lunile de iarnă favorizează apariţia afecţiunilor respiratorii, a durerilor în gât şi a răcelilor. Vremea umedă şi aerul rece fac ca durerile în gât să fie frecvente şi să persiste. Cele mai indicate în sezonul rece sunt ceaiurile călduţe, infuziile ...
Bogate în numeroase proteine şi vitamine, ouăle de prepeliţă sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase alimente. Totodată, medicii le recomandă în tratarea a numeroase afecţiuni atât ale copiilor mici, cât şi ale adulţilor....
Trei adolescenţi din Dej au lovit cu un ou un bărbat sărman, în plină stradă. Au filmat momentul şi l-au postat pe Facebook. A doua zi, pe 5 august, poliţia din localitate s-a sesizat şi i-a chemat pe tineri la audieri. Au fost amendaţi cu 500 de lei...
Ouăle de prepeliţă sunt privite ca un panaceu încă din antichitate, când chinezii le consumau crude, pentru a trata afecţiunile respiratorii, iar egiptenii le considerau afrodisiace naturale, care cresc potenţa şi vindecă infertilitatea. Tratamente n...
Oul de struţ îmbrăcat în mărgele este unul dintre cele mai noi produse pascale pe care le putem admira în expoziţiile tematice de artă populară. Este mai mult un obiect decorativ şi este confecţionat într-o tehnică aparte de artista buzoiană Ioana Ma...
Departe de a se limita la mitologia creştină care îl asociază cu viaţa şi învierea, oul este poate unul dintre cele mai vechi simboluri ale omenirii, răspândit totodată în foarte multe spaţii culturale.
Ouăle se numără printre cele mai complexe şi nutritive alimente. Nutriţioniştii le recomandă, însă atrag atenţia asupra ouălor vechi şi a celor care provin de la găini injectate cu fel de fel de hormoni de creştere.
„MasterChef“ a oferit primele trei probe eliminatorii din concurs în urma cărora 25 de participanţi au lăsat şorţul şi au părăsit show-ul. A curs sânge şi s-au vărsat lacrimi în timp ce concurenţii au eviscerat găini, au tăiat legume şi au preparat m...
Angajaţii unei grădini zoologice din Marea Britanie au rămas muţi de uimire când doi pinguini de acelaşi sex s-au cuplat, iar situaţia a devenit cu atât mai interesantă cu cât cei doi au adoptat un pui de pasăre.
Vedeta acestei farfurii este oul. Uneori, cu un sigur ou putem face un preparat deosebit, atât ca aspect, cât şi ca gust.
După mesele îmbelşugate de Paşte, ar trebui să trecem la un program intens de mişcare, recomandă specialiştii. Plimbările în aer liber pot fi o soluţie, cu condiţia să mergem neîntrerupt ore în şir....
Sfatul este valabil mai ales pentru oamenii care au ţinut post, dar şi pentru persoanele care au afecţiuni ale pancreasului.
Şi în judeţul Arad în preajama sărbătorilor de Paşte se respectă o serie de tradiţii. De exemplu, în Joia Mare sau ziua în care ucenicii adunaţi lângă Iisus Hristos se pregăteau pentru Cina cea de taină, este ziua în care în toate lăcaşurile de cult ...
Aşa cum de Crăciun împodobim bradul cu globuleţe, un cuplu din Germania a decis în urmă cu 50 de ani să lege de ramurile mărului din curtea casei ouă viu colorate, tradiţie care a atras nu numai atenţia vecinilor, ci a lumii întregi.
Poate părea extrem de uşor să baţi albuşul de ou, atâta timp cât ştii cum să o faci corect. Dacă nu urmezi câţiva paşi esenţiali, însă, este destul de probabil că nu vei obţine rezultatul sperat. Deşi ar putea să pară surprinzător, este bine de ştiut...
Secolul XXI pare să aibă o soluţie artificială pentru orice. Aşa că nu este de mirare că oul artificial va ajunge să domine pieţele globale, în măsura în care cel mai bogat om din Asia investeşte în noua descoperire, dar şi Bill Gates.
Plăcinta este un produs de patiserie făcut din foi de aluat. De-a lungul timpului, reţele legate de acest preparat s-au diversificat. Cele mai cunoscute plăcinte sunt cele cu fructe şi cu brânză. Noi vă propunem să încercaţi o nouă reţetă....
Să te concentrezi după un prânz copios poate fi o provocare pentru oricine. Pentru a evita acest lucru, specialiştii recomandă şase alimente care îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare.
Un ou de jumătate de tonă a fost instalat la Nisporeni cu ocazia sfintelor sărbători de Paşti. Din fier şi ciment, simbolul pascal este încondeiat cu desene biblice, potrivit ProTV.
Zeci de copii care vin zilele acestea la Biblioteca Judeţenă din Bacău, ca să împrumute cărţi, ascultă cu luare aminte povestea unui ou vechi de peste 100 de ani. Aceasta este spusă de istoricul Eugen Şendrea, şeful secţiei Împrumuturi copii....
Atunci când călătorim peste graniţe trebuie să ne asigurăm că vom experimenta şi bucătăria locală, din moment ce acesta este singurul mod în care vom „gusta” cu adevărat din specificul locului. „Huffington Post”, alături de „Triposo”, cel mai cuprinz...
O găină din Sri Lanka a dat naştere unui pui viu, dând un posibil răspuns celebrei întrebări: "ce a fost mai întâi: oul sau găina?"....
John Lamouranne, un artist american care încondeiază ouă de mai bine de 30 de ani, a devenit cunoscut la nivel mondial datorită felului în care picteayă ouăle de Paște.
Joi după-amiază, primarul Piteştiului a inaugurat ornamentele de Paşte din centrul oraşului: un ou uriaş realizat din mărgele, un ţarc cu animale şi porumbei şi un iepuras din beteală.