Stiri despre otita

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Nu ignora simptomele otitei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu ignora simptomele otitei!

  Deşi copiii fac mai des otită, această afecţiune nu-i ocoleşte nici pe adulţi. Pentru a evita complicaţiile, e bine să nu ignori simptomele otitei şi să mergi la medic.

 • Complicaţii ale otitei netratate: poate duce la pierderea auzului sau la abcese cerebrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complicaţii ale otitei netratate: poate duce la pierderea auzului sau la abcese cerebrale

  Pare o afecţiune banală, însă medicii specialişti ne îndeamnă să îi acordăm atenţie maximă. Vorbim despre otită. Atenţie: netratată corect şi la timp, poate genera complicaţii grave atât în cazul copiilor, cât şi al adulţilor. Riscul care trebuie evitat, mai ales în cazul copiilor, este pierderea auzului.

 • Pneumonia la copii: cât de periculoasă e şi cum poate fi prevenită? Aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pneumonia la copii: cât de periculoasă e şi cum poate fi prevenită? Aflăm la Adevărul Live

  La ora actuală, România înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii infantile în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia constituie principala cauză de deces la copiii sub 5 ani. De ce ne situăm pe un loc fruntaş în această statistică sumbră, cum putem recunoaşte, trata şi preveni pneumoniile ne spune prof. dr. Anca Pleşca, vicepreşedintele Societăţii Române de Pediatrie, la Adevărul Live.

 • Cum tratezi corect otita la copil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi corect otita la copil

  Otita este o problemă frecventă în rândul copiilor, mai ales în primii ani de viaţă. Boala dă mari bătăi de cap părinţilor care, din dorinţa de a face bine bebeluşului şi din neştiinţă, riscă să o trateze greşit, ceea ce poate duce la complicaţii grave.

 • Cât de eficientă este bacterioterapia în imunizarea copiilor, înainte de revenirea în colectivitate VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de eficientă este bacterioterapia în imunizarea copiilor, înainte de revenirea în colectivitate VIDEO

  Odată cu reintrarea copiilor în colectivitate creşte probabilitatea dezvoltării mai multor probleme de sănătate, iar părinţii caută cele mai bune variante pentru a-i imuniza pe cei mici. Doctorul Raluca Grigore, medic primar ORL în cadrul Spitalului Clinic Colţea, a explicat la Adevărul Live în ce constă bacterioterapia internazală şi cât de eficientă este în prevenirea şi tratarea infecţiilor respiratorii de tipul otitelor si adenoiditelor.

 • Ce boli anunţă ţiuitul urechilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli anunţă ţiuitul urechilor

  Dacă încă mai crezi că ţiuitul urechilor te avertizează că eşti vorbit de rău, află că la baza acestei neplăceri se poate afla o afecţiune sau un obicei care dăunează auzului.

 • Cum să eviţi infecţiile de la ştrand şi piscină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să eviţi infecţiile de la ştrand şi piscină

  Când căldura e în toi, o baie la piscină sau la ştrand este ideală. Oricât de bine sunt respectate regulile de igienă, aceste locuri pot fi oricând o sursă de îmbolnăvire.

 • Dr. Mioriţa
Toader, medic primar ORL:

„Atenţie, polipii se pot reface!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Mioriţa Toader, medic primar ORL: „Atenţie, polipii se pot reface!“

  Răceli care se ţin lanţ, nas înfundat zi şi noapte, puroi în gât, febră... Sunt suferinţe care aduc mulţi copii în cabinetele medicilor. Despre cum pot fi tratate aceste probleme şi când sunt necesare operaţiile de polipi sau de amigdale ne vorbeşte dr. Mioriţa Toader de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“.

 • Ce trebuie să faci dacă ai urechea înfundată?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să faci dacă ai urechea înfundată?

  Dacă ai urechea înfundată, mergi cât se poate de repede la un medic ORL-ist. Acesta poate fi semnul unei boli grave care te poate lăsa fără auz. Află despre ce este vorba de la dr. Daniel Mirea, medic primar ORL la Spitalul „Elias”. Totodată, medicul explică de ce se înfundă urechile când urcăm la 2.000 de metri şi ce trebuie să facem pentru a preveni complicaţiile.

 • Ce
boli poţi lua de la apa din ştranduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poţi lua de la apa din ştranduri

  Ştrandurile şi piscinele ne ademenesc în această perioadă caniculară, însă medicii avertizează că apa din bazine poate provoca o serie de boli infecţioase, dacă nu este tratată coerspunzător. Însă nici excesul de agenţi dezinfectanţi nu este de dorit, pentru că poate duce la apariţia bolilor de piele.