ospatari - ultimele știri
Într-o țară europeană, ospătarii sunt plătiți regește. Din cauza lipsei de personal, proprietarii unui lanț de restaurante au ales să achite un salariu exorbitant angajaților.
Angajatorii din sectoarele cu activitate specifică verii au început să îşi mărească echipele, deşi mai sunt aproape două luni până la începerea oficială a sezonului estival, anunță BestJobs.
În comunism şi în primii ani de după 1990, ospătarii aveau propriul lor Revelion, care se ţinea la circa două săptămâni după trecerea dintre ani.
Azi ne lipsesc peste 300.000 de lucrători în domeniul ospitalităţii, în condiţiile în care nenumărate firme din alimentaţia publică nu au supravieţuit COVID, susţine bucătarul Adi Hădean. El face o analiză sinceră a domeniului.
Restaurantele şi barurile din Marea Britanie pot relua servitul mesei la interior începând de luni, după o pauză de cinci luni, însă multe dintre ele au probleme în a găsi suficient personal după ce Brexitul şi trei carantine în decurs de un an au al...
Ingineri, bucătari şi ospătari au ajuns la munca câmpului în Marea Britanie, după ce Guvernul de la Londra nu a găsit altă soluţie de a-i înlocui pe migranţi care prestau astfel de servicii.
Deficitul de personal se resimte în întreaga economie, fiind de cele mai multe ori greu de acoperit în ciuda eforturilor pe care le fac angajatorii.
Un bărbat de 36 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore după ce a ameninţat personalul unui restaurant dintr-o localitate gălăţeană cu două topoare. Agresorul şi-a ieşit din fire pentru că nu a fost servit aşa cum s-ar fi aşteptat...
În centrul capitalei Uniunii Europene, Bruxelles, în celebra Grand Place, restaurantul „Le Paon. De Pauw. The Peacock“ este administrat de Constantin Nicu, un român plecat de 33 de ani de acasă, după o viaţă zbuciumată în România.
La o lună de la aplicarea Legii antifumat, reprezentanţii restaurantelor spun că nu au înregistrat scăderi semnificative în ceea ce priveşte vânzările, iar pe anumite segmente încasările chiar au crescut. Singurele probleme contorizate sunt la cafene...
Din cauza nivelului de trai scăzut din România în comparaţie cu cel din celelalte state membre ale Uniunii Europene (UE, mulţi români îşi propun să plece să lucreze în străinătate pentru a obţine un salariu mai mare. „Adevărul“ vă prezintă câteva din...
Proiectul Ministerului de Finanţe de a impune un impozit pe bacşiş naşte noi controverse, în condiţiile în care operatorii din domeniul restaurantelor cer ca ospătarii să fie cei amendaţi de neînregistrarea bacşişului şi reclamă o serie de situaţii „...
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj dispune, prin intermediul reţlei EURES România de 77 de locuri de muncă în Germania în domeniul hotelier-gastronomic.
Gestul de a oferi bacşiş era iniţial o răsplată pentru serviciile excepţionale prestate de ospătari, coafeze sau taximetrişti, pentru ca apoi să devină aproape obligatoriu. Economiştii şi specialiştii în marketing spun că această practică face mai mu...
Din această săptămână, clienţii lanţului hotelier Marriott vor găsi în camere plicuri în care pot pune un bacşiş pentru cameriste. Reprezentanţii Marriott vor să încurajeze astfel recompensarea personalului hotelier de către turişti, iar Maria Shrive...
Unii proprietari de restaurante au metode mult mai subtile decât „umflarea“ notei de plată pentru a te convinge să scoţi mai mulţi bani din buzunar. Micile trucuri legate de designul meniului şi descrierile preparatelor influenţează comanda clienţilo...
Barmanii pot spune că au cea mai frumoasă meserie din lume pentru bărbaţi dacă ţinem cont de faptul că femeile îi preferă pentru aventuri amoroase în vacanţa de vară....
La nivelul judeţului Maramureş sunt disponibile, potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Maramureş, un număr de 255 de locuri de muncă. Joburile oferite în mare parte sunt cam aceleaşi ca şi data trecută....
Hotelierii români vor să angajeze cameriste şi ospatari din Republica Moldova, după ce UE va elimina vizele pentru moldoveni, pe piaţa românească fiind nevoie de forţă de muncă, scrie Wall-Street România....
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează cursuri gratuite de limbă engleză şi pentru meseriile de bucătari şi ospătari. Şomerii teleormăneni pot beneficia, gratuit, de cursurile de formare profesională organizate de ins...
Germanii nu se tem de o invazie a românilor, ba din contră, îi caută din ce în ce mai mult. Eures România are disponibile 80 de locuri de muncă pentru vasluienii calificaţi în meseriile de bucătar, barman şi ospătar.
Doljenii pot ocupa un loc de muncă în Germania, în domeniul hotelier. Posturile oferite de angajtorii străini sunt 145.
Şomerii din judeţul Vâlcea speră că-şi vor găsi mai repede un loc de muncă dacă învaţă o altă meserie. În general, persoanele care urmează acest curs au peste 40 de ani şi nicio speranţă că le va fi bine în România.
O echipă care a promovat, în premieră, în primul eşalon e neînvinsă după primele două etape în care a remizat cu CFR Cluj în zece oameni, pentru ca apoi să învingă Gaz Metan Mediaş, în deplasare. Finanţatorul moldovenilor a explicat cum a fost posibi...
Şomerii călărăşeni îşi pot încerca norocul peste hotare, dacă deţin o calificare de bucătar, barman sau ospătar. Germania pune la dispoziţie 130 locuri de muncă şi promite salarii occidentale: 1.500-2.000 de euro brut/lună....
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă (AJOFM) Vaslui anunţă că germanii de la compania EuroPark Rust angajează sezonieri în domeniul hotelier-gastronomic.
Mii de porţii de fasole cu cârnaţi şi pahare cu vin fiert au împărţit consilierii alexăndreni, în frunte cu primarul urbei, Victor Drăguşin. Timp de mai multe ore, aceştia au renunţat la haina protocolară şi s-au transformat în ospătari. Mulţi s-au s...
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui anunţă sunt puse la bătaie 100 de locuri de muncă în Germania prin reţeaua EURES.
Pe lângă zâmbetul prietenos pe care îl afişează, ospătarii folosesc câteva trucuri prin care-i determină pe clienţi să comande mult....
Zeci de botoşăneni au ocazia să lucreze pe bani frumoşi în Germania, în cadrul unor companii renumite.
Una dintre marile dileme ale contabililor care lucrează pentru restaurante este cum să trateze în scripte bacşişurile primite de ospătari. Consultanţii fiscali arată soluţia: banii se transformă în venituri salariale suplimentare (premii) pentru pers...
Angajatorii din Germnai caută muncitori români care să le culeagă căpşunii şi sparanghelul, dar şi pentru vânzarea produselor agricole. Cine va fi selectat va câştiga lunar 800 de euro şi i se va asigura cazare şi masă....
Majoritatea românilor îşi petrec Crăciunul în sânul familiei, alături de cei dragi. Însă, există categorii de persoane care muncesc şi în Ziua Sfântă a Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. Printre angajaţii care nu primesc liber mâine sunt medicii, ...
Până să îşi facă un plan de viitor, tinerii absolvenţi de facultate descoperă cât de amar este gustul prezentului. Irina Gioroc a terminat Facultatea de Biologie, acum îşi face masterul şi este ospătăriţă....
AJOFM Alba alocă anual circa 20 % din banii destinaţi recalificării profesionale a şomerilor pentru a scoate pe piaţa muncii bucătari, patiseri, cofetari şi brutari. Datele arată că doar jumătate dintre cei care fac cursuri de recalificare îşi găsesc...
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa pune la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă 118 posturi vacante pentru zilele următoare....
Bistriţenii aflaţi în căutarea unui job pot apela la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din BN (AJOFM BN) care are, până pe 19 mai, vacante 204 locuri de muncă....
Elevii Colegiului Naţional Economic Gheorghe Chiţu din Craiova se visează maeştri cofetari şi bucătari, iar fi ecare concurs la care participă este un bunexamen prin care trebuie să treacă pentru a stăpâni arta culinară....
Chiar dacă li s-a dus vestea că nu ştiu meserie şi nici nu îşi dau silinţa să înveţe, cei mai mulţi chelneri români continuă să-şi trateze clienţii ca pe nişte musafiri nedoriţi. Aşteptarea ospătarului este principala grijă a clientului într-un resta...
Ofertele de angajare în judeţ abundă de posturi în domeniul alimentaţiei publice. Cele mai multe posturi sunt pentru bucătari, ospătari şi barmani....
140 de elevi de liceu din toată ţara au venit la Galaţi pentru a se "întrece" în măiestrie culinară şi tehnici de servire. Viitorii barmani şi cheneri şi-au învins emoţiile pentru a zâmbi profesional comisiei de examinare.
Începutul lui 2010 a adus Barcelonei un nou tip de restaurant în care clienții sunt ghidați și serviți la mesele lor de chelneri nevăzători, într-o sală de mese cufundată în beznă totală.