Stiri despre osce

  253 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O delegaţie de la Tiraspol a participat la lucrările unui subcomitet al APCE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O delegaţie de la Tiraspol a participat la lucrările unui subcomitet al APCE

  O delegaţie de la Tiraspol a participat marţi, 16 ianuarie, la Paris, la şedinţa de lucru a subcomitetului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru conflicte, dedicată problemei transnistrene. Evenimentul este o premieră pentru autorităţile neconstituţionale din Transnistria.

 • Formatul „5+2” s-a angajat la Viena să continue dialogul în căutarea de soluţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Formatul „5+2” s-a angajat la Viena să continue dialogul în căutarea de soluţii

  Părţile implicate în procesul de reglementare transnistreană s-au angajat la Viena să vină cu soluţii în problema înregistrării automobilelor din regiunea transnistreană pentru admiterea acestora în traficul rutier internaţional şi soluţii pentru asigurarea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi serviciilor între cele două maluri ale Nistrului.

 • OSCE salută acordurile la care s-a ajuns în procesul de reglementare transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OSCE salută acordurile la care s-a ajuns în procesul de reglementare transnistreană

  Comunităţile locale şi întreprinderile de pe ambele maluri ale râului Nistru şi peste tot în regiune vor beneficia de acorduri privind mai multe probleme sociale şi economice, la care au ajuns părţile în procesul de reglementare transnistreană, a declarat preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, şi secretarul general al OSCE, Thomas Greminger.

 • A fost stabilită o nouă rundă de negocieri în formatul „5+2”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost stabilită o nouă rundă de negocieri în formatul „5+2”

  Vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, reprezentantul politic al Chişinăului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, a declarat pentru IPN că în perioada 27-28 noiembrie, la Viena, se va desfăşura următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2”. Invitaţia a fost recepţionată la Chişinău în după-amiaza zilei de marţi, 14 noiembrie.

 • Ponta a pierdut o funcţie în Parlament. În locul său a fost instalată Ana Birchall
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta a pierdut o funcţie în Parlament. În locul său a fost instalată Ana Birchall

  Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, înlocuirea deputatului neafiliat Victor Ponta cu social-democrata Ana Birchall la preşedinţia Delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a OSCE, la solicitarea PSD. Decizia vine pe fondul excluderii lui Victor Ponta din PSD, drept pedeapsă pentru că n-a votat moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva lui Grindeanu.

 • OSCE îl îndeamnă pe Trump să-şi înceteze „atacurile“ asupra presei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OSCE îl îndeamnă pe Trump să-şi înceteze „atacurile“ asupra presei

  Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, francezul Harlem Desir, l-a îndemnat luni pe preşedintele american Donald Trump să nu mai atace presa, avertizând că aceste atacuri virulente ”degradează” rolul-cheie al mass-mediae într-o democraţie şi expune jurnaliştii abuzurilor, relatează AFP.

 • Dodon a oferit distincţii de stat reprezentanţilor Misiunii OSCE în Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon a oferit distincţii de stat reprezentanţilor Misiunii OSCE în Moldova

  Preşedintele Igor Dodon a semnat un decret cu privire la decorarea unor membri ai Comisiei Unificate de Control, foşti şi actuali, dar şi a unor reprezentanţi ai Misiunii OSCE în Moldova, care au adus un aport semnificativ în activitatea operaţiunii comune de menţinere a păcii şi asigurare a stabilităţii în regiunea transnistreană.

 • Ce se ascunde în spatele proiectului „Mica Rusie“. Occidentul condamnă planul separatiştilor pro-ruşi din Doneţk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se ascunde în spatele proiectului „Mica Rusie“. Occidentul condamnă planul separatiştilor pro-ruşi din Doneţk

  După ce Ucraina a anunţat că reia demersurile pentru aderarea la NATO, Moscova, prin portavocea pro-ruşilor din Doneţk, agită din nou apele. Separatiştii au anunţat că vor să proclame un nou stat, Mica Rusie, pe întreg teritoriul fostei republici sovietice. Kievul, Parisul, Berlinul şi OSCE condamnă vehement planul separatiştilor. Moscova examinează propunerea.

 • Reprezentantul Moldovei la OSCE a susţinut declaraţia UE privind „agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reprezentantul Moldovei la OSCE a susţinut declaraţia UE privind „agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”

  Republica Moldova, prin reprezentantul său permanent la OSCE, Victor Osipov, s-a aliniat la declaraţia Uniunii Europene privind „Continuarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi anexarea ilegală a Crimeei”. Declaraţia exprimă îngrijorările serioase ale comunităţii europene faţa de agravarea situaţiei de securitate în această zonă de conflict.

 • Grupurile sectoriale de lucru Chişinău – Tiraspol îşi reiau activitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupurile sectoriale de lucru Chişinău – Tiraspol îşi reiau activitatea

  Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, anunţă că grupurile sectoriale de lucru Chişinău – Tiraspol pe cele opt domenii problematice îşi reiau activitatea. Pentru 26 mai este planificată şedinţa grupului în domeniul telecomunicaţiilor, iar la începutul săptămânii viitoare sunt planificate discuţii ale specialiştilor în educaţie, transmite IPN.

 • Un observator al OSCE a fost ucis în estul Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un observator al OSCE a fost ucis în estul Ucrainei

  Un observator al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a fost ucis duminică într-o zonă din estul Ucrainei controlată de separatiştii proruşi.

 • ANALIZĂ Turcia riscă „o lungă perioadă de instabilitate” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Turcia riscă „o lungă perioadă de instabilitate” VIDEO

  Rezultatul votului de duminică privind modificarea Constituţiei Turciei „anunţă o lungă perioadă de instabilitate”. Mii de persoane au protestat, luni seară, pe străzile Istanbulului pentru a contesta rezultatul referendumului privind extinderea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Opoziţia va lansa un apel pentru a obţine anularea rezultatelor referendumului constituţional la Înalta Comisie Electorală.

 • Experţi ruşi inspectează o instalaţie militară din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţi ruşi inspectează o instalaţie militară din România

  Experţi ruşi inspectează astăzi o instalaţie militară din România, în conformitate cu prevederile Documentului de la Viena privind măsurile de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE, potrivit unui anunţ făcut de şeful Centrului rus pentru reducerea ameninţărilor nucleare, Serghei Râjkov.