
Se măreşte focarul de SARS-CoV-2 de la Ortopedia Spitalului Slatina: încă un medic infectat
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a raportat două noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că numărul personalul infectat de la Ortopedie creşte.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a raportat două noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că numărul personalul infectat de la Ortopedie creşte.
Din cazurile raportase astăzi de autorităţi în judeţ, patru sunt salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Trei dintre ei sunt din Ortopedie.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia susţin că Secţia de Ortopedie-Traumatologie a devenit un puternic centru ortopedic, cu peste 1.500 de intervenţii chirurgicale efectuate în anul 2019, la pacienţi din mai multe judeţe ale ţării.
Secţia Ortopedie a spitalului din Vaslui a fost închisă din cauza infecţiilor nosocomiale, trei pacienţi fiind depistaţi cu Clostridium Difficilae. De teama infecţiilor nosocomiale, unii ortopezi recomandau pacienţilor să îşi cumpere, înainte de a fi supuşi intervenţiilor chirurgicale, un kit special, care să-i protejeze.
Un cunoscut medic gorjean se declară împotriva modului în care au avut loc creşterile salariale din sistemul medical.
Coxartroza este o afecţiune care, în cele din urmă, îi aduce pe pacienţi pe masa de operaţie. Atunci când cartilajul articulaţiei şoldului este distrus, iar femurul şi osul bazinului ajung să se frece direct, pacientul are dureri insuportabile. Înlocuirea articulaţiei de şold se poate face şi la noi prin metode minim invazive.
Fotbalul, voleiul, badmintonul sau skiul nautic sunt câteva sporturi care fac parte din bucuriile verii şi ale vacanţelor la mare. Dar, doar dacă există atenţie şi ponderaţie, altminteri ne putem alege cu entorse de gleznă şi de genunchi şi nu doar cu atât, atrag atenţia medici ortopezi.
Afecţiunile articulare care nu cedează la recuperare şi medicamente pot fi tratate, în anumite cazuri, cu ajutorul unor intervenţii minim invazive, cu cicatrice minime, spitalizare scurtă, reintegrare rapidă şi aproape fără complicaţii. Aflăm de la medicul ortoped Tarek Nazer când este indicată artroscopia, la Adevărul Live de la 14.00.
Florian Purghel este unul dintre cei mai renumiţi specialişti în ortopedie şi traumatologie din ţară. Nelipsit de la congrese şi conferinţe medicale internaţionale, profesorul s-a retras în 2014 la Bistriţa, unde-şi transmite „know-how”-ul celor mai tineri specialişti şi unde a reuşit să realizeze intervenţii chirurgicale pentru care până acum pacienţii erau trimişi la Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş.
Cercetătorii din Noua Zeelandă au realizat prima radiografie colorată în trei dimensiuni a unui corp uman. Tehnica ar putea contribui la mai buna diagnosticare a cancerului.
Secţia de Ortopedie/Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost inaugurată, ieri, după ce s-au finalizat lucrările de modernizare care s-au efectuat în ultimele luni.
Simona Halep (2 WTA) s-a retras de la Qatar Total Open cu obiectivul declarat de a juca la Indian Wells (5-18 martie). Din păcate, e foarte greu de crezut că ea se va reface, în totalitate, pentru acest turneu.
Veste bună pentru ialomiţenii cu probleme ortopedice. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a înfiinţat o linie de gardă permanent pentru ortopedie-traumatologie, începând cu 1 octombrie 2017.
Medicii ortopezi din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova sunt nevoiţi să efectueze intervenţii chirurgicale la 34 de grade şi asta pentru că sala de operaţii nu dispune de un sistem de climatizare medicală.
Premieră medicală la Buzău. Trei medici ortopezi de la Spitalul Judeţean au reuşit o intervenţie chirurgicală la şold cu o proteză revoluţionară, care permite recuperarea rapidă a bolnavului. Până acum, cazurile de la Buzău, în care era nevoie de o astfel de intervenţie, erau trimise la spitalele din Bucureşti.
Sectia de ortopedie a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat a fost închisă, în această lună, după ce singurul medic care îşi mai desfăşura activitatea aici a plecat la Spitalul Judeţean Buzău. În această situaţie, pacienţii cu fracturi, entorse sau luxaţii sunt trimişi la Buzău.
Renumitul medic ortopod Horia Vermeşan, acum în vârstă de 72 de ani, a donat Spitalului Judeţean din Timişoara peste 60 de obiecte de artă şi istorice.
Afecţiunile spatelui sunt extrem de frecvente în rândul populaţiei şi mai cu seamă în rândul oamenilor moderni. Nu mai puţin de 80% dintre persoane suferă cel puţin un episod dureros în timpul vieţii, arată un raport al University Orthopedics din Islanda.
Profesorul doctor Cristian Dragomir, fostul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, povesteşte pentru „Weekend Adevărul“ care erau provocările medicinei româneşti la mijlocul secolului trecut şi cum a evoluat îngrijirea bolnavului în ultimii 50 de ani.
Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost solicitată, în ultimele 24 de ore, mai mult decât în mod obişnuit. Zăpada, gheaţa şi poleiul din municipiul şi judeţul Buzău le-au dat de lucru medicilor ortopezi, care au avut de tratat numai miercuri seară un număr de 30 de pacienţi cu fracturi la nivelul mâinilor sau al picioarelor.
Tratamentul rupturii de menisc este foarte complex, practic de la recuperare şi până la transplant. Dr. Dragoş Popescu, chirurg ortoped, explică care este tratamentul corect în cazul leziunilor de menisc şi când este indicată operaţia.
La Secţia de Ortopedie a Spitalului de Recuperare din Iaşi se operează de zor. Medicii de aici au şi câte 2-3 intervenţii de protezare de şold sau genunchi în fiecare zi. Pacienţii beneficiază de aceste dispozitive medicale gratuit, prin programul de endoprotezare derulat cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii.
La Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti au loc zi de zi operaţii complicate care redau şansa la o viaţă normală unor copii cu probleme severe ale oaselor. Tumori osoase, malformaţii congenitale sau tot mai frecventele probleme ale coloanei vertebrale, toate pot fi tratate cu succes la secţia de Ortopedie Pediatrică a spitalului, condusă de conf. dr. Alexandru Ulici.
„În ciuda dificultăţilor cu care ne confruntăm în prezent, continuăm planul nostru multi - anual de sprijinire a sistemului local de sănătate”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.
Durerile de articulaţii, pocniturile şi schimbarea culorii pielii în aceste zone ar trebui să ne îngrijoreze. Deşi la prima vedere poate fi nevoie doar de un supliment de vitamine, dacă lucurile persistă e nevoie de sfaturile şi tratamentele recomandate de specialişti.
O analiză minim invazivă, care se realizează în mai puţin de 20 de minute, îi poate indica endocrinologului sau ortopedului cât de aproape suntem de osteoporoză, boala care înseamnă risc crescut de fracturi osoase, asociate, în multe cazuri, cu invaliditatea.
Elevii care acuză dureri de spate trebuie să se prezinte la un consult de specialitate pentru identificarea corectă a problemelor de sănătate. De cele mai multe ori, durerile provocate de căratul zilnic al unui ghiozdan care depăşeşte şapte kilograme determină adoptarea unei „atitudini scoliotice”, dar nu duc la scolioza propriu-zisă.
Medicii specialişti în ortopedie Virgil şi Răzvan Aniţaş, tată şi fiu, au efectuat, luni, o operaţie în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Este vorba despre o intervenţie chirurgicală la umăr efectuată cu un artroscop pentru care sătmărenii trebuiau să plece până acum la Oradea sau Cluj Napoca. Astfel, medici reuşesc promovarea unei chirurgii minim invazive, ce permite o recuperare rapidă cu integrare socio-profesională.
Reumatismul defineşte peste 100 de afecţiuni diverse caracterizate prin dureri ale aparatului locomotor. Durerile se amplifică în sezonul rece din cauza umezelii şi a temperaturilor scăzute, atât la persoanele în vârstă, cât şi la tineri. Specialiştii explică cum poate fi tratată problema.
Fractura de col femural este o afecţiune întâlnită predominant la persoanele de vârsta a treia a cărei consecinţe pot influenţa starea de sănătate a bolnavului pe termen lung. Potrivit medicilor, intervenţia chirurugicală, cu toate că presupune o serie de riscuri, creşte şansele pacientului, dar nu în proporţie de 100%.