Stiri despre orheiul vechi

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Festivalul „Gustar” începe azi la Orheiul Vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul „Gustar” începe azi la Orheiul Vechi

  Festivalul Internaţional „Gustar” revine în rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi. Organizatorii spun că astăzi, 19 august, şi mâine, 20 august, „vom celebra Vara, Viaţa şi Belşugul pământurilor noastre, dansând pe ritmurile incendiare ale melodiilor etno”, iar participanţii vor avea parte de muzică bună, expoziţii, târguri şi multă socializare, transmite IPN.

 • TRAVEL O călătorie în 
timp la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TRAVEL O călătorie în timp la Chişinău

  O vizită la sfârşitul lui noiembrie în capitala Moldovei e ca şi cum ai pleca la drum cu maşina timpului şi ai ajunge într-un orăşel românesc de provincie din anii ’90. Şi-ţi place! Clădirile în stil sovietic din centrul oraşului, bărbaţii cu cojoace pentru care încă e la modă căciula rusească, vorba dulce şi, cumva, comică a moldovenilor – toate se adună sub cerul Chişinăului, un oraş încremenit în timp, dar fermecător.

 • Cultura ecologică
este promovată la Festivalul CIVIC FEST
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultura ecologică este promovată la Festivalul CIVIC FEST

  A început Festivalul CIVIC FEST 2015. La Butuceni, Orheiul Vechi au loc diferite practici participative şi iniţiative civice menite să protejeze mediul, să conserve patrimoniul natural şi istoric, transmite IPN.

 • Cele mai frumoase locuri din Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frumoase locuri din Basarabia

  Cele mai frumoase locuri din Basarabia. Republica Moldova este o ţară pitorească cu lacuri, râuri, câmpii, rezervaţii naturale, conace boiereşti, muzee, monumente arhitecturale, podgorii de viţă de vie şi biserici ortodoxe ce merită a fi vizitate de către turiştii străini.

 • Lista celor 500 de obiective turistice recomandate de Lonely Planet. Două destinaţii deosebite din România se află în top
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista celor 500 de obiective turistice recomandate de Lonely Planet. Două destinaţii deosebite din România se află în top

  Site-ul de turism Lonely Planet a realizat un top al celor mai frumoase 500 de locuri din lume, care merită vizitate. Alegerea a fost făcută de experţi în turism şi de jurnalişti de profil, dar şi de voturile celor care fac parte din comunitatea Lonely Planet. România se află în acest top cu două destinaţii, iar Republica Moldova cu un complex arheologic.

 • Cele mai bune locuri de camping în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune locuri de camping în Republica Moldova

  Cele mai bune locuri de camping în Republica Moldova pot fi considerate în orice colţ al ţării. Dacă ai cu tine prietenii adevăraţi, o gustare, un pahar de vin sau o carte.

 • Turism la ţară pentru cei care nu vor să plece afară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turism la ţară pentru cei care nu vor să plece afară

  Moldovenii care vor o vacanţă de vară alternativă cu bani puţini, diferită de cea tradiţională de la munte sau la mare şi care apreciază actualul mod de trai la ţară, pot opta pentru o destinaţie care nu se află departe de casa lor. Pe întreg teritoriul Republicii Moldova se găsesc sate în care oamenii îşi dau casa în chirie turiştilor, care pot sta oricât pentru doar câţiva dolari pe zi.

 • Începe festivalul Gustar. Ce puteţi vedea în acest an la Orheiul Vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe festivalul Gustar. Ce puteţi vedea în acest an la Orheiul Vechi

  Astăzi, festivalul Gustar îşi va deschide uşile pentru invitaţi, în rezervaţia Orheiul Vechi. La eveniment vor veni peste 100 de pictori, meşteri populari, interpreţi şi instrumentişti din ţară şi de peste hotare. Organizatorii se aşteaptă la ediţia din anul acesta, care se desfăşoară în perioada 23-25 august, să fie peste 20.000 de vizitatori.

 • Cine va promova brandul de ţară al Moldovei, în Occident
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va promova brandul de ţară al Moldovei, în Occident

  Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului pregăteşte o resuscitare a brandului nostru de ţară, printr-o licitaţie lansată de Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională.

 • Turism activ în jurul Mării Negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turism activ în jurul Mării Negre

  Managerii din turism din Republica Moldova, România şi Bulgaria au stabilit un nou traseu care se adresează atât europenilor, oamenilor din statele ex-sovietice, cât şi cetăţenilor celor trei ţări riverane. Sejurul ar urma să dureze opt zile şi şapte nopţi şi să cuprindă diferite atracţii.

 • UPDATE Excursie cu final tragic. Un băiat de 14 ani s-a înecat în râul Răut. Poliţiştii au deschis un dosar penal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Excursie cu final tragic. Un băiat de 14 ani s-a înecat în râul Răut. Poliţiştii au deschis un dosar penal

  Excursia la Orheiul Vechi a fost fatală pentru un băiat de 14 ani. „Minorul din Orhei ajunsese împreună cu profesorii şi colegii de clasă în localitatea Butuceni, raionul Orhei aseară, la ora 19.00. Odată ieşit din autocar, a decis să se scalde şi a sărit în Răut. Martorii spun că acesta nu mai ieşea“, ne-a comunicat Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă a Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

 • A fost creat primul parc naţional din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost creat primul parc naţional din Moldova

  Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi, rezervaţia peisagistică Trebujeni, pădurea şi Mănăstirea Curchi, şi Mănăstirea Ţigăneşti vor constitui nucleele Parcului Naţional Orhei, primul parc naţional din Republica Moldova, potrivit unei decizii a Executivului, citată de Info-Prim Neo.

 • Ultima şansă ca Orheiul Vechi să ajungă în lista UNESCO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima şansă ca Orheiul Vechi să ajungă în lista UNESCO

  În 2013, Ministerul Culturii vrea să înainteze pentru a doua oară monumentul în lista patrimoniului mondial cultural. Şefii de la Cultură au declarat dosarul Orheiul Vechi o prioritate pentru anul viitor şi au promis să depună tot efortul ca acest complex arheologic să devină protejat de UNESCO.

 • Şcoală de vară pentru viitorii scriitori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoală de vară pentru viitorii scriitori

  Între 20 şi 25 iulie, pe meleagurile pitoreşti de la Orheiul Vechi, 16 tineri talentaţi vor participa la prima şcoală de scriere creativă din Republica Moldova.

 • Ne vedem la Festivalul „Gustar“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne vedem la Festivalul „Gustar“

  Cea de-a doua ediție a festivalului de muzică, obiceiuri și bucate își așteaptă vizitatorii. Sfârșitul lunii august aduce cea mai mare sărbătoare de tradiţii moldovenești, la Orheiul Vechi, la care „Adevărul" este partener media.

Modifică Setările