
Continentul condamnat. Ţara în care au ajuns doar 25 de vaccinuri anti-COVID
Dozele de vaccin anti-COVID sunt tot mai greu de procurat de ţările sărace sau în curs de dezvoltare de pe continentul african.
Dozele de vaccin anti-COVID sunt tot mai greu de procurat de ţările sărace sau în curs de dezvoltare de pe continentul african.
OMS atrage atenţia că măştile de pânză (nonchirurgicale) sunt la fel de eficiente şi în faţa noilor variante mai contagioase ale coronavirusului, adăugând că nu există niciun semn că modul de transmitere s-ar fi schimbat.
China blochează venirea unei echipe a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii însărcinată cu investigarea originilor pandemiei, Beijingul refuzând momentan să le acorde vize membrilor delegaţiei.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) i-a cerut luni, 30 noiembrie, Braziliei să ia „foarte în serios“ creşterea numărului de infecţii cu noul coronavirus, un trend pe care directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus îl descrie ca fiind „foarte, foarte îngrijorător“.
Mai mult de 50 de femei din Republica Democrată Congo susţin că au fost abuzate şi explotatate sexual de voluntari şi angajaţi care s-au identificat ca aparţinând de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de diferite ONG-uri implicate în operaţiune de combatere a virusului Ebola.
Mike Ryan, şeful programului de urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat că sunt şanse ridicate să se ajungă la 2 milioane de victime ale bolii COVID-19, chiar înainte să fie distribuit un vaccin populaţiei.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum, cu 307.930 de cazuri în ultimele 24 de ore, relatează BBC.
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat lumea să se pregătească pentru următoarea pandemie, cerând ţărilor să investească în sănătatea publică, scrie BBC.
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a recomandat guvernelor să dialogheze cu manifestanţii anti-mască, amintindu-le acestora din urmă că virusul este "real" şi "ucide", conform AFP.
La sfârşitul săptămânii trecute, Academia Română a emis un comunicat de presă cu titlul „Implementarea reţelei 5G şi posibilele probleme de sănătate publică”. În acest comunicat se arăta că „Academia Română îşi manifestă preocuparea faţă de consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice”.
Germania şi Franţa vor ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să primească mai mulţi bani şi mai multă putere, în cadrul măsurilor de reformă ale organizaţiei, după ce pandemia de Covid-19 a scos în evidenţă lacunele financiare şi legale ale agenţiei ONU, potrivit unui document intern obţinut de Reuters.
Biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi-a exprimat preocuparea faţă de înmulţirea cazurilor de COVID-19 în unele ţări europene, îndemnând la vigilenţă şi la ridicarea „cu atenţie” a restricţiilor, iar dacă este necesar reintroducerea lor.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat, luni, 22 iunie, creşterea producţiei de dexametazonă şi „să fie distribuit rapid în lumea întreagă“ acest steriod puternic care s-a dovedit eficient pentru tratarea celor mai grave cazuri de Covid-19.
Scandal în comunitatea ştiinţifică internaţională după ce mai multe guverne ale lumii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-au schimbat politica cu privire la tratementul COVID-19 pe baza datelor suspecte furnizate de o compania americană minusculă. Jurnaliştii au descoperit că în spatele unor studii prestigioase stătea o firmă printre ai cărui angajaţi sunt un scriitor de SF şi un model de conţinut pentru adulţi.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut recomandări în baza unor statistici ale căror date nu se confirmă, conform The Guardian. Acesta e motivul pentru care preşedintele Donald Trump a retras SUA din această organizaţie şi a întrerupt finanţarea ei.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat luni că pandemia de coronavirus „se agravează” în lume şi recomandă precauţie, informează AFP. Declaraţia a fost făcută de directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unei conferinţe de presă online, la Geneva.
Tedros Adhanom Ghebreyesus (55 de ani), fiu de militar din Etiopia şi fost ministru al Sănătăţii şi Externelor în ţara natală, este primul preşedinte african al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Care este adevărul din spatele acuzaţiilor preşedintelui SUA, Donald Trump?
Pandemia a declanşat o criză geopolitică majoră, pe lângă cea economică. Tensiunea chino-americană e definită, tot mai insistent, ca un nou război rece, pe măsură ce competiţia dintre Beijing şi Washington se transformă accelerat în confruntare pe multiple planuri – politic, diplomatic, comercial, tehnologic şi informaţional.
Pe data de 31 decembrie 2019 Ministerul Sănătăţii din Taiwan trimitea un email Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prin care avertiza că în regiunea Wuhan din RP Chineză a izbucnit o nouă boală şi că pacienţii sunt izolaţi. Taiwan nu face parte din OMS, deşi doreşte să aibă calitatea de membru dar RP Chineză s-a opus constant. La acaea dată, autorităţile chineze nu informaseră OMS legat de situaţia din Wuhan.
Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro acuză Orgaizaţia Mondială a Sănătăţii de faptul că „împinge” copiii la homosexualitate şi la mastrubare, într-un nou atac vizând agenţia ONU care îndeamnă, spre deosebire de el, la distanţare socială în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, relatează AFP.
Acuzele preşedintelui Donald Trump împotriva Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii urmate de măsura de a opri contribuţia financiară către aceasta vin într-un moment în care umanitatea are nevoie de solidaritate pentru a rezolva pandemia de SARS Covid-19 şi criza economia derivată de aici.
China sare în ajutorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) după dezangajarea Statelor Unite şi a anunţat joi o nouă donaţie în valoare de 30 de milioane de dolari cu scopul de a ajuta instituţia ONU să lupte împotriva covid-19, relatează AFP.
Odată cu apropierea Paştelui ortodox, tot mai mulţi dintre noi ne pregătim să mergem la cumpărături pentru masa din noaptea de Înviere.
Este evident c-o face. Are ce să pună în loc? Să vedem. După alte ieşiri succesive din tratate şi acorduri internaţionale, Trump ameninţă acum că ar putea retrage finanţarea pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii deoarece, afirmă preşedintele SUA, ar fi eşuat în a elabora previziuni corecte asupra evoluţiei epidemiei şi apoi a pandemiei cu coronavirus.
Directorul pentru securitate cibernetică al OMS, Flavio Aggio, a spus că nu se cunoaşte identitatea hackerilor care au încercat să acceseze reţeaua informatică a OMS, dar efortul lor nu a reuşit.
Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizau încă din septembrie 2019 că există riscul unei pandemii cauzate de un patogen respirator, iar lumea nu este pregătită. Cele două instituţii solicitau statelor lumii să se pregătească, deoarece majoritatea ar avea costuri infime anuale pentru ca sistemul lor de sănătate să facă facă unei epidemii globale: numai 1,69 de dolari de persoană anual.
Persoanele care au suspiciunea că au contractat noul coronavius nu ar trebui să ia popularul medicament ibuprofen fără consultarea medicului, a transmis marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), evidenţiind existenţa unor cercetări în desfăşurare privind posibile efecte negative, relatează DPA, citată de Agerpres.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este de acum „epicentrul” pandemiei cu noul coronavirus, a avertizat vineri directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, recomandându-le ţărilor „să depisteze, să izoleze, să testeze şi să trateze fiecare caz”, conform AFP.
Numărul infecţiilor dar şi al deceselor cu noul coronavirus din China creşte de la o oară la alta. Amploarea fenomenului le dă de furcă autorităţilor sanitare chinze şi a stârnit îngrijorare la nivel mondial.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că există „o fereastră de oportunitate” de a stopa răspândirea virusului în lume, dat fiind că cele mai multe cazuri, care au ajuns la 24.000, se află în China, iar această ţară a luat măsuri extraordinare prin plasarea în carantină la domiciliu a zeci de milioane de oameni, relatează AFP.