Stiri despre orfani

  149 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Orfanii îşi aşteaptă şi acum părinţii morţi la Scânteia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orfanii îşi aşteaptă şi acum părinţii morţi la Scânteia

  Tragedia rutieră petrecută în august anul trecut în localitatea ieşeană a lăsat urme adânci în minţile şi în sufletele rudelor celor 14 victime şi ale supravieţuitorilor. Rudele amână cât mai mult clipa în care vor trebui să le spună prichindeilor că părinţii lor, aflaţi în „microbuzul morţii“,  nu se mai întorc niciodată acasă.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Copiii speciali" nu îşi pot găsi de lucru

  La Şcoala Specială din Târgovişte, elevii, care sunt orfani sau provin din familie sărace, obţin atestate pentru diverse meserii, însă firmele din oraş se feresc de aceştia.

 • Îngeri păzitori din Ardeal pentru copii kenyeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îngeri păzitori din Ardeal pentru copii kenyeni

  Peste 30 de copii orfani care trăiesc în condiţii greu de imaginat în Africa au fost adoptaţi „la distanţă“ de câteva familii cu venituri medii din Ardeal, impresionate de povestea lor.  Cu 25 de euro primiţi lunar, copiii merg la şcoală, iar cei care au grijă de ei le pot asigura hrană şi îmbrăcăminte. Clujenii ţin legătura cu micuţii africani prin scrisori.

 • „Orfanii“ crizei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Orfanii“ crizei

  Situaţie fără precedent în judeţul Dolj: zeci de familii aleg să-şi abandoneze copiii din cauză că nu-i mai pot întreţine.

 • Casă prin donaţie pentru orfanii sătmăreni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casă prin donaţie pentru orfanii sătmăreni

  Fundaţia Hope and Home for Children România a făcut donaţii Consiliului Judeţean Satu Mare, sub forma a două imobile ce servesc copiii orfani din oraş. În aceste imobile sunt amenajate două case tip familial pentru câte 10-11 tineri.

 • Chilian a cântat pentru orfani în Parcul Unirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chilian a cântat pentru orfani în Parcul Unirii

  Chitarişti din toată ţara se adună astăzi sub umbrella „Hand2Hand Music&Art Marathon 2010”, un eveniment cu scop caritabil, care îşi propune să împlinească dorinţele a 40 de copii rămaşi orfani sau provenind din familii sărace ori dezmembrate. Trei dintre ei îşi doresc câte o chitară şi un profesor care să-i înveţe să o folosească.

 • Piteşti: Dar din dar se face Rai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piteşti: Dar din dar se face Rai

  Copiii rromi au primit cadouri de la copiii instituţionalizaţi. Micuţii de la Centrul de Tip Familial Găvana au donat jucării, hăinuţe şi încălţăminte copiilor rromi din comuna Merişani pentru a le face o surpriză.

 • „Ziua porţilor deschise“ la Asistenţa Socială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ziua porţilor deschise“ la Asistenţa Socială

  Copiii instituţionalizaţi şi familiile care adoptă minori se pot întâlni liber în cadrul acestei campanii. Timp de şapte zile, lucrătorii de la DGASPC vor oferi publicului posibilitatea de a vedea ce se întâmplă în spatele uşilor din instituţiile subordonate.

 • Obiecte eco făcute de orfanii din Oradea pentru lanțul de magazine King Art
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiecte eco făcute de orfanii din Oradea pentru lanțul de magazine King Art

  Beneficiarii Azilului de Noapte, tineri care au ieşit din orfelinate, învaţă meserie de la meşterul popular Kosma Iosif. Tinerii lucrează manual obiecte decorative din materiale ecologice, de la boabe de fasole, porumb sau orez, la nucă de cocos, linte şi scoarţă de copac.

 • Micii orfani din municipiu, vizitaţi de iepuraşii învăţăcei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micii orfani din municipiu, vizitaţi de iepuraşii învăţăcei

  Mai mulţi studenţi ai universităţilor din Arad participă vor trece pe la centrele de plasament din oraş şi vor împărţi daruri. La iniţiativa studenţilor au răspuns şi elevii din cinci licee arădene, iar centrele de plasament sunt selectate de autorităţi.