Stiri despre ordonanta 13

  85 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Surse: Ce şanse sunt ca
Guvernul Dăncilă să adopte o nouă Ordonanţă 13. Toate scenariile discutate în
coaliţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surse: Ce şanse sunt ca Guvernul Dăncilă să adopte o nouă Ordonanţă 13. Toate scenariile discutate în coaliţie

  Potrivit unor surse politice, Călin Popescu Tăriceanu s-ar opune unei ordonanţe de urgenţă care să-i salveze de puşcărie pe mai mulţi lideri politici, în special pe Liviu Dragnea. Pe de altă parte, unul dintre liderii PSD susţine că Guvernul poate adopta o nouă OUG 13 fără ajutorul lui Tăriceanu, însă Dragnea riscă să piardă Puterea. Iată toate scenariile care circulă în coaliţia de guvernare cu câteva ore înainte de şedinţa de Guvern.

 • VIDEO Peste 2.000 de persoane au participat la un nou protest în Piaţa Victoriei. Ana Blandiana: Ceea ce se întâmplă acum sfidează orice logică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Peste 2.000 de persoane au participat la un nou protest în Piaţa Victoriei. Ana Blandiana: Ceea ce se întâmplă acum sfidează orice logică

  Noi proteste au avut loc sâmbătă, fiint anunţate anterior pe Facebook. Manifestarea a venit ca urmare a deciziei luate de preşedintele PSD Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, de a nu demisiona din funcţiile pe care le ocupă.

 • Un
an de la OUG 13. Unde sunt şi ce fac acum oamenii din spatele Ordonanţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un an de la OUG 13. Unde sunt şi ce fac acum oamenii din spatele Ordonanţei

  La un an de la adoptarea în miez de noapte a celebrei OUG 13, principalii actori sunt încă pe scena politică, chiar dacă au provocat cel mai mare protest din România de după Revoluţie. Dragnea l-a dat jos pe Grindeanu pentru nesupunere, dar tot Dragnea i-a oferit ulterior o sinecură. Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, hulit intens de stradă, modifică în continuare legile Justiţiei, iar Liviu Dragnea este mai puternic ca niciodată

 • România a
devenit, oficial, un Stat Mafiot. Dovezile sunt sub nasul nostru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România a devenit, oficial, un Stat Mafiot. Dovezile sunt sub nasul nostru

  Guvernul ne pregăteşte unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ni le putea face între Crăciun şi Anul Nou: angajaţii Fiscului vor primi suplimente salariale reprezentând 15% din sumele recuperate de la contribuabili. Este ultima dovadă, dintr-un lung şir, care atestă că România a devenit, oficial, un Stat Mafiot.

 • Cum s-au coalizat cei mai activi luptători împotriva Ordonanţei 13, după nouă luni de la protestele #rezist. „Creăm un spaţiu Schengen al grupurilor civice“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-au coalizat cei mai activi luptători împotriva Ordonanţei 13, după nouă luni de la protestele #rezist. „Creăm un spaţiu Schengen al grupurilor civice“

  Oamenii care au participat la protestele împotriva Ordonanţei 13 vor, după nouă luni de la evenimente, să creeze un soi de federalizare a celor mai importante organizaţii civice din România, organizaţii legate într-un fel sau altul de fenomenul #rezist. Li s-au alăturat în acest demers şi organizaţii precum Platforma România 100, a lui Dacian Cioloş, sau Vedem Just, iniţiativă a judecătorului Cristi Dănileţ.

 • O recapitulare oportună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O recapitulare oportună

  Jurnalista Ramona Ursu a scris o carte extrem de oportună. Se intitulează Noaptea ca hoţii, a apărut în vara anului 2017 la editura bucureşteană Humanitas şi recapitulează ce s-a petrecut în România în primele trei-patru luni ale anului în curs.

 • Cum se sinucid ştirile false. Cazul Dragnea şi altele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se sinucid ştirile false. Cazul Dragnea şi altele

  În care încercăm să găsim un numitor comun între Brexit, alegerea preşedintelui Trump, condamnarea lui Liviu Dragnea şi tentativa sa de anulare a sentinţei, ordonanţa 13 şi legea graţierii, Dan Andronic, comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi arhiva SIPA. Iar acest numitor comun sunt ştirile false.

 • PSD trebuie desfiinţat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD trebuie desfiinţat

  Suprimarea, fie şi ilegală, a acestui partid bine înfipt în lume ar trebui să fie o corecţie banală şi larg consimţită. În fond, PSD, un partid maniacal antijustiţie, s-a pus, singur, în afara legii. Dar aparenţele înşală. Nu sîntem în faţa unei urgenţe, ci a unei datorii vechi. PSD trebuia desfiinţat demult.

 • Codurile penale, între deciziile Curţii Constituţionale şi
agenda politicienilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codurile penale, între deciziile Curţii Constituţionale şi agenda politicienilor

  Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică proiectul de modificare a codurilor penale, prin care legislaţia este pusă în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Experţii în Drept susţin că, dincolo de modificările pur tehnice operate de minister, odată intrat în „malaxorul” Parlamentului, proiectul de lege ar putea suferi modificări substanţiale.

 • Mintea cea mai în urmă a românului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mintea cea mai în urmă a românului

  Ultima oară cînd mi-am bătut, cu varga şi fără motiv, copiii, le-am şuierat la ureche: nu ţipaţi, că mă faceţi de rîs în tot blocul! Am urmat, astfel, la nivel de familie, una din cele mai frecvente poveţe naţionale: să nu îţi faci ţara de rîs printre străini!

 • Preşedintele
Senatului României - Ziua şi prostia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Senatului României - Ziua şi prostia

  Nu ştiu. Să fie de vină vârsta, schimbarea mult prea deasă de neveste şi solicitările aferente, perspectiva ameţitoare că o ipotetică suspendare a preşedintelui Iohannis l-ar putea face măcar şi pentru o vreme preşedinte interimar al României?

 • Liiceanu, explicaţii despre citatul atribuit greşit lui Dragnea: Am exprimat un adevăr, dându-i pretenţia de exactitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liiceanu, explicaţii despre citatul atribuit greşit lui Dragnea: Am exprimat un adevăr, dându-i pretenţia de exactitate

  Scriitorul Gabriel Liiceanu explică, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un "adevăr", pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o "eroare" pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte.

 • Procurorii care instrumentează dosarul „Ordonanţei 13”, reclamaţi la Inspecţia
Judiciară de „Lumea Justiţiei”, un site apropiat Antenelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procurorii care instrumentează dosarul „Ordonanţei 13”, reclamaţi la Inspecţia Judiciară de „Lumea Justiţiei”, un site apropiat Antenelor

  Inspecţia Judiciară, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, verifică modul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie intrumentează dosarul privind adoptarea Ordonanţei 13 de către Guvern. Sesizarea a fost făcută de firma Jurindex Media SRL, administrată de Adina Anghelescu şi Răzvan Savaliuc şi care editează site-ul Lumeajustitiei.ro.

 • Decizia CCR în disputa
„Tăriceanu-DNA” îi „imunizează“ pe miniştri în faţa legii. Ce alte efecte are hotărârea Curţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizia CCR în disputa „Tăriceanu-DNA” îi „imunizează“ pe miniştri în faţa legii. Ce alte efecte are hotărârea Curţii

  Curtea Constituţională, sesizată de preşedintele Senatului, a constatat un conflict constituţional între Guvern şi Ministerul Public, generat de faptul că DNA a început anchetarea modului în care a fost elaborată Ordonanţa de Urgenţă nr. 13/2017 de modificare a Codurilor penale. Experţii consultaţi de „Adevărul” spun că CCR şi-a depăşit atribuţiile atunci cînd a stabilit cum trebuia DNA să încadreze corect faptele.

 • Arbitru sau complice? CCR, lumina noastră e...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arbitru sau complice? CCR, lumina noastră e...

  Îmi cer iertare tuturor persoanelor interesate pentru că îndrăznesc să cârtesc faţă de sacrosanctitatea sa Curtea Constituţională, dar îmi găsesc, totuşi, o circumstanţă atenuantă: îi voi respecta cu sfinţenie deciziile şi voi cârti nu atât ce a făcut Curtea, cât mai ales ce nu a făcut. Ştiu că sunt recidivist în crime de lez-CCR, aşa că cei oripilaţi de această nouă insolenţă sunt rugaţi să-şi oprească lectura aici. Ce urmează e pentru ceilalţi.

 • Parlamentarii au interpelat Guvernul cu privire la OUG 13, proteste, modificarea Codurilor penale şi penitenciare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentarii au interpelat Guvernul cu privire la OUG 13, proteste, modificarea Codurilor penale şi penitenciare

  Mai mulţi parlamentari au adresat întrebări şi interpelări Guvernului în ultima lună cu privire la situaţia OUG 13, a protestelor care au urmat, precum şi cu privire la situaţia penitenciarelor şi modificările Codurilor penale. O notă a Ministerului Justiţiei cu privire la avizarea internă a OUG 13 arată că toate informaţiile necesare au fost transmise DNA, fără ca parlamentarul care a adresat întrebarea să primească răspuns.

 • Preşedintele se pregăteşte, din nou, să greşească. Ce
i-aş face dacă aş fi PSD-ist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele se pregăteşte, din nou, să greşească. Ce i-aş face dacă aş fi PSD-ist

  Klaus Iohannis a anunţat oficial - şi nu doar pe surse - că a lăsat-o mai moale cu referendumul. Mă întreb dacă nu cumva preşedintele repetă o greşeală pe care a mai făcut-o şi acum doi ani, pornind de la premisa – eronată – că partenerii săi de dialog, fie ei amici sau adversari politici, sunt oameni oneşti, de bună credinţă şi fără agende ascunse. Şi, dacă tot ţine să greşească, îmi imaginez ce i-aş face dacă aş fi PSD-ist.

 • Ordonanţa 13.
Petrecerea continuă…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ordonanţa 13. Petrecerea continuă…

  OUG nr. 13/2017 s-ar putea să aibă soarta unui „bampir” care, în lipsa ţăruşului înfipt în inimă, va reveni după un timp. Cum e posibil? Să vedem.

 • Valer Dorneanu a
refuzat o probă esenţială în dosarul „Tăriceanu contra DNA”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valer Dorneanu a refuzat o probă esenţială în dosarul „Tăriceanu contra DNA”

  Decizia prin care Curtea Constituţională a decis existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între DNA şi Guvern a fost luată după ce preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a refuzat administrarea unei probe esenţiale: ordonanţa prin care DNA a declinat dosarul către Parchetul General. Acolo judecătorii puteau vedea ce anume anchetează DNA.

 • „Viaţa şi moartea“ OUG 13. Cele 13 momente-cheie ale ordonanţelor care au scos românii în stradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Viaţa şi moartea“ OUG 13. Cele 13 momente-cheie ale ordonanţelor care au scos românii în stradă

  Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, vineri, legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Întreg scandalul ordonanţei care modifica legislaţia penală a început cu o lună în urmă, iar începerea remedierii situaţiei, prin adoptarea unei alte ordonanţe, a fost hotărâtă de Guvernul Grindeanu în urmă cu trei săptămâni, după ample proteste desfăşurate în toată România.

Modifică Setările