Stiri despre ordonanta 13

  83 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un
an de la OUG 13. Unde sunt şi ce fac acum oamenii din spatele Ordonanţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un an de la OUG 13. Unde sunt şi ce fac acum oamenii din spatele Ordonanţei

  La un an de la adoptarea în miez de noapte a celebrei OUG 13, principalii actori sunt încă pe scena politică, chiar dacă au provocat cel mai mare protest din România de după Revoluţie. Dragnea l-a dat jos pe Grindeanu pentru nesupunere, dar tot Dragnea i-a oferit ulterior o sinecură. Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, hulit intens de stradă, modifică în continuare legile Justiţiei, iar Liviu Dragnea este mai puternic ca niciodată

 • România a
devenit, oficial, un Stat Mafiot. Dovezile sunt sub nasul nostru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România a devenit, oficial, un Stat Mafiot. Dovezile sunt sub nasul nostru

  Guvernul ne pregăteşte unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ni le putea face între Crăciun şi Anul Nou: angajaţii Fiscului vor primi suplimente salariale reprezentând 15% din sumele recuperate de la contribuabili. Este ultima dovadă, dintr-un lung şir, care atestă că România a devenit, oficial, un Stat Mafiot.

 • Cum s-au coalizat cei mai activi luptători împotriva Ordonanţei 13, după nouă luni de la protestele #rezist. „Creăm un spaţiu Schengen al grupurilor civice“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-au coalizat cei mai activi luptători împotriva Ordonanţei 13, după nouă luni de la protestele #rezist. „Creăm un spaţiu Schengen al grupurilor civice“

  Oamenii care au participat la protestele împotriva Ordonanţei 13 vor, după nouă luni de la evenimente, să creeze un soi de federalizare a celor mai importante organizaţii civice din România, organizaţii legate într-un fel sau altul de fenomenul #rezist. Li s-au alăturat în acest demers şi organizaţii precum Platforma România 100, a lui Dacian Cioloş, sau Vedem Just, iniţiativă a judecătorului Cristi Dănileţ.

 • O recapitulare oportună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O recapitulare oportună

  Jurnalista Ramona Ursu a scris o carte extrem de oportună. Se intitulează Noaptea ca hoţii, a apărut în vara anului 2017 la editura bucureşteană Humanitas şi recapitulează ce s-a petrecut în România în primele trei-patru luni ale anului în curs.

 • Cum se sinucid ştirile false. Cazul Dragnea şi altele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se sinucid ştirile false. Cazul Dragnea şi altele

  În care încercăm să găsim un numitor comun între Brexit, alegerea preşedintelui Trump, condamnarea lui Liviu Dragnea şi tentativa sa de anulare a sentinţei, ordonanţa 13 şi legea graţierii, Dan Andronic, comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi arhiva SIPA. Iar acest numitor comun sunt ştirile false.

 • PSD trebuie desfiinţat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD trebuie desfiinţat

  Suprimarea, fie şi ilegală, a acestui partid bine înfipt în lume ar trebui să fie o corecţie banală şi larg consimţită. În fond, PSD, un partid maniacal antijustiţie, s-a pus, singur, în afara legii. Dar aparenţele înşală. Nu sîntem în faţa unei urgenţe, ci a unei datorii vechi. PSD trebuia desfiinţat demult.

 • Codurile penale, între deciziile Curţii Constituţionale şi
agenda politicienilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codurile penale, între deciziile Curţii Constituţionale şi agenda politicienilor

  Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică proiectul de modificare a codurilor penale, prin care legislaţia este pusă în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Experţii în Drept susţin că, dincolo de modificările pur tehnice operate de minister, odată intrat în „malaxorul” Parlamentului, proiectul de lege ar putea suferi modificări substanţiale.

 • Mintea cea mai în urmă a românului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mintea cea mai în urmă a românului

  Ultima oară cînd mi-am bătut, cu varga şi fără motiv, copiii, le-am şuierat la ureche: nu ţipaţi, că mă faceţi de rîs în tot blocul! Am urmat, astfel, la nivel de familie, una din cele mai frecvente poveţe naţionale: să nu îţi faci ţara de rîs printre străini!

 • Preşedintele
Senatului României - Ziua şi prostia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Senatului României - Ziua şi prostia

  Nu ştiu. Să fie de vină vârsta, schimbarea mult prea deasă de neveste şi solicitările aferente, perspectiva ameţitoare că o ipotetică suspendare a preşedintelui Iohannis l-ar putea face măcar şi pentru o vreme preşedinte interimar al României?

 • Liiceanu, explicaţii despre citatul atribuit greşit lui Dragnea: Am exprimat un adevăr, dându-i pretenţia de exactitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liiceanu, explicaţii despre citatul atribuit greşit lui Dragnea: Am exprimat un adevăr, dându-i pretenţia de exactitate

  Scriitorul Gabriel Liiceanu explică, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un "adevăr", pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o "eroare" pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte.